Çevresel etkenler senin de hayallerine ulaşmanı engelliyor mu ?

Sahihuban

Nirvana
Pro Üye
25 Mayıs 2013
13.880
20.184

özelllikle öğrencilik sonrası iş hayatına atılmak;olgunluğa erişmek ; evlilik :yaşının ilerlemesi insanın enerjisini eksiltiyor....

Galiba bu durum çoğumuz için geçerli …

Arkadaşlar hepimizin hayalleri istekleri duaları idealleri var..gerek maddi gerek manevi gerek ailesel baskılar ilerlememizi engelliyor..

Zor koşullarda iyi işler başaranların hayallerine hedeflerine ulaşanların hikayelerini dinlemek ve kendim dahil çevreden etkilenip hayallerinden uzaklaştırılan kişileri harekete geçirmek için sizleri dinlemek istiyorum…

Mesela hayallerimden örnekler ;

*fotoğrafçılık kursu

*Arapça kursu

*yurtiçi yurtdışı turlara katılmak

*aktif olmak vs….

Sizlerin hayalleri neler bu hayallere ulaşmak için neler yapıyorsunuz???

Benim daha mesleğim yok, hiç çalışmadım. O kadar istememe rağmen çalışamadım. Evlendim 3 sene olcak, ilk senem iş arayıp, cv doldurup, mülakatlara gitmekle geçti. Baktım böyle olmayacak kpss kursuna gitmeye karar verdim. Kpss geldi çattı, puanım düşük geldi. Sonra pomem'e başvurdum onu da kazanamadım. Bu süreç içinde aslında istediğim mesleğin masabaşı, ofis, memuriyet olmadığını anladım. Bu senenin başına denk geliyor bu anlamam da Sonra iş sağlığı ve güvenliği kursuna yazıldım, daha sınava var ama ben sahada olmayı seviyorum, aktif bi iş istiyorum. Öyle ahım şahım başarı öyküm yok ama sana şunu söyleyebilirim, ne yapmak istiyorsam yaptım evlendikten sonra. Ehliyet aldım, fotoğraf kursuna gittim, bol bol gezdim eşimle, okumaya zaman bulamadığım kitapları okudum. Şimdi bir sınavın sonucunu bekliyorum, işte onu kazanırsam o zaman gelip burda yazıcam başarı öykümü Asla pes etmemek gerektiğini... Canın ne istiyorsa yap. Boş durma, hayat aslında bi sürü fırsat sunuyor bize, biz kaçırıyoruz. Ben çok pişmanım keşke evlendiğim sene girseydim sınavlara, boş işler için, sevmeyeceğim işler için didinmeseydim.
Bana babam bile destek olmadı, beni test çözerken görse ' senin okuman da bitmedi gitti' derdi. Komşular mahalleye girer girmez, 'iş buldun mu, ekmeğini bi eline alamadın' diye laf sokuşturuyorlar hala. Ben bu insanlardan bıktım şahsen. Çok süngüm düşüyor bazen, ama diyorum ki, daha gencim yaparım...

Evli olmasaydım eğer çok farklı şeyler yapardım.
Aslına bakarsan bir şeyi gerçekten istiyorsam eğer er geç onu başarırım ben öyle hırslı, azimli insanım.
Ama bir hata ettim aşk diye evlendim olanlar oldu

Senin ayaklarını yerden kesen hayallere koca denen varlık uzak kalabiliyor.
Ya da onun iş şartları önünde engel olabiliyor.

Oluyor da oluyor yani.. Evlenmeden her hayali gerçekleştirmek lazımmış diyorum ben artık..

Maddi sıkıntılar yüzünden tam altı sene sonra kendi param ve emeğimle üniversiteye başladım önlisanstan mezun oldum.Şimdi dgs ye hazırlanıyorum inşallah lisansa tamamlayacağım.Hedef 2017 kasımda sosyal çalışmacı olarak atanmak bu hedefimden asla vazgeçmem çok hırslıyım ve bu kez ailem bana inanıyor artık destekliyor

Sevdigim erkek baskasiyla. O gittikten sonra zaten hayal falan kalmadi, tum renkleri alip goturdu benden. Keske onunla evli olsaydim da hicbir hayalim gerceklesmeseydi.

Isyerinde sefim, calisanlarimin hicbiri benden hazzetmiyor, is yuklerini fazla tutuyorum diye. Kendim de cok calisiyorum yanlis anlamayin kimseyi kayirmiyorum:)) Eve gelip ayaklarimi zor uzatiyorum, yorgunluktan yemek yiyemedigim gunler oluyor.

Yetiskin olmak hayallerinin gerceklesmeyecegini kabul etmek, demisti bir buyugum bana , o zaman anlamamistim. Simdi gayet net anliyorum, yetiskin olmak hayatin sana verdikleriyle yetinmek demekmis.

Insallah hayallerini karartmamisimdir, ama ben de tatsiz tuzsuz yetiskinlerdenim iste.

Misscim gencecik mis gibi kızsın bu ne karamsar ruh hali yahu!?

Yerinde olsam ohh tüm yakışıklılar benim modunda gezerdim, her tanımak isteyene fırsat verir
içlerinden en iyisini seçerdim hehehe çok eğlenceli zamanlarmış o zamanlar şimdi daha iyi anlıyorum

Hayatının tüm renklerini bir herif parçasına verme.
Aşık olsan bile en sevdiğin renkleri kendinde tut..

Yalnız geldik yalnız gideceğiz bu dünyadan.
İnan bana en melek adam uğruna değmez.. Şeytan da bir melekti biliyoruz değil mi?

Bu güzel yaşlarını dolu dolu, neşe dolu geçirmeni dilerim..

Been beeen! Mesela mezun oldum. Arkadaslklar bitti, koptu yani. Sinava hazirlanayim diye is bakmadim. Baktigim isler de olmadi. Sonra tum arkadaslarim evlemdi hatta cocuk sahibi oldu, kusacak gibi oldum her yerde dugun fotosu gormekten. Sonra epeydir sevgilim yok, kalbimi heyecanlandiran biri var gibiydi onunla da tanisamadim vazgectim sanirim, evlenen arkadaslarima bakip ben de didinecegime evlenseydim diyorum sonra buraya geliyorum. Kosarak kaciyorum buradan da. oyle problemler var ki, evliligin o olduguna inanmak istemiyorum. Cok kotu ya, ne para var ne is var ne sevdicek var falan. Ama param olsa, kurtulup gitmek isterim buradan. Ya da en azindan gezmek. Sonra tek basina tadi cikar mi diyorum. Allaaaah, terledim haa. Ben cay koyayim sonra da ders bakayim. 30 a kadar okuyacaz bu gidile. Millet 2. cocugunu yapicak. Yuh yaaa.

Zamanım olsa param olmadı
Param olsa zamanım olmadı
hayaller için.
hala bir sürü hayaller var ama çalışma saatleri ve gerçek hayat ne yazık ki enerji tüketiyor zaman kalmıyor.

Bir laf vardı ; hayaller Paris gerçekler Eminönü diye çok doğruymuş

Kizlar ve Napolyon para para demisler ammaaaaaa her sey para degil ki be dostlar. Benim gelinlik giyme hayalim vardi mesela, bu paranin satin alamayacagi bir sey. Hayattaki en guzel seyler bedava , ask, sevgi, dostluk, guzel bir aile ......
ama bazen de para be ya
gerçekten...mesela şu an londra'nın en iyi okulunda yüksek lisansını yeni bitirmiş bir arkadaşım var nasıl özeniyorum anlatamam
çünkü benim de hayalim böyle onun o yaptığını benim yapabilmem için ekstra çalışmam gerek ve vermem gereken sınavlar var ama o parasıyla yaptı bile
süreç uzatıyor işte...

Hayallerimi gerceklestirebilmek icin okuyorum, calisiyorum, biriktiriyorum, kendimi gelistiriyorum. Caliskanligim ve hirsimla su zamana kadar ne istersem, ne planladiysam gerceklestirdim. Bundan sonra da bu yolda devam edecegim. Tabii bahsettiklerim maddiyata, akademiye bagli istekler. Kismet gibi seyler degil.

Birçok hayalim var ve bu hayallerimi gerçekleştirmek için çok riskli kararlar aldım. Hayatımı tümden etkileyebilecek kararlar... İsteklerimden vazgeçtim... İlerde ya en büyük hayalimi gerçekleştireceğim ya da çok pişman olacağım. Şuan için açıklamak istemiyorum ama birkaç yıl sonra gerçekleştirirsem şöyle güzel bir başarı hikayemi anlatan konu açacağım. Böylece diğer kişilere de yardımcı olabilirim hem. Ayy nasıl heyecanlandım yazarken bile...

Kıyamam, ne zordur...

aaa araya gitiyorum bebek mi bekliyorsun hayırlı uğurlu olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…