çevrenizde özendiğiniz evlilikler varmı???

DilaNaz

Körler sağırlar,birbirini ağırlar.
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
2.707
46
çevrenizde, akrabalarınızda.özendiğiniz yada takdir ettiğiniz
evlilikler varmı???

taktir ettiğim evlilikler vardır elbet ama hiç özenmedim.belki benim evliliğimede özenen ve taktir edenler vardır diye düşünmedim bile.herkesin evliliği farklıdır,kimilerinin evlilikleri dışardan çok çok güsel görünür ama evin içini kimse bilemez.benim bi tanıdığım malesef aynı bu durumda.ben allahaşükür evliliğimden memnunum doğru bi karar verdim eşimle evlenerek.allah kimseyi pişman ettirmesin.allah herkesin yuvasını güsel şeylerle süslesin...

Şenizçevremde özendiğim evlilik yok açıkçası,,evlilik değilmi en mutlu görünen evliliklerde bile bi takım sorunlar mutlaka vardır.yalnız dışardan bakınca benim evliliğime özenip bir çok arkadaşımız evlendi ama ama hiç birşey dışardan göründüğü gibi değil benimde evliliğimde zaman zaman sorunlar çıkabiliyor erkekleri anlamak gerçekten çok zor bir gün önce evimin ana kraliçesi derler ertesi gün istedikleri bir şey olmadı diye sen ne işe yararsın derler oyüzden mutlu görünen çiftlere özenmiyorum.Şeniz

eskiden disardan gorundugu gibi zannederdim evlilikleri ama oyle olmadigini ogrendim, kimseye ozenmem, kendi hayatimla karsilastirmam cunku herkesin yolu farklidir, bana ozenenler cok ama o da yanlis :)

kimsenin evliligine özenmiyorum aksine herkes benim evliligime özeniyor.eşim bana deger verip çok seviyor aynısını bende ona gösteriyorum hep örnek çift oluyoruz allah kimsenin evinin tadını bozmasın evlilik artık kumar gibi

Özeniyorum dersem yalan olur..Çünkü hiçbirşey dışarıdan göründüğü gibi değil..:1ninca:
Herkesin örnek gösterdiği,yaşantılarına herkesin imrendiği bir aile dostumuz çif,nişanlımla beni bir yere davet etti..gamyoncuiremsu
Yemek yedik sohbet ettik..Sonra aralarında bir sürtüşme başladı..Giderek büyüdü ve tabir-i caizse "bel altına" vurmaya başladılar..kafamçokkarıştı
Birbirlerine söyledikleri lafları tahmin bile edemezsiniz..35 yıllık evli insanlar asla böyle seviyesizce tartışmaz..Çok üzgünüm çoook
Bu insanların sosyo-ekonomik seviyeleri de hiç fena değil..
Sözde çok elit insanlar..:1closedeyes:
Bizi,orada oturan insanları unuttular,özelde yaşadıklarına kadar ortaya döktüler..:1shok:
O zamandan sonra kimseye özenmiyorum..O çift benim son kalemdi..şakkıdı
Çünkü bir evin içinde aslında ne olduğunu yalnızca o evde yaşayanlar bilir..
Dışarıdakiler yalnızca vitrini görür..

Parasiz pulsuz issiz gucsuz aileleri istemedigi halde evlenen ama bunlara ragmen mutlu ciftleri takdir ediyorum....Kendi evliligimde de isler yolunda ama biz onlarinki kadar zor sartlarda evlenseydik bu kadar mutlu olur muyduk emin degilim.

ben bir zamanlar çok özenirdim yeni evliyim bir sürü sorun yaşıyorum tabi herkesin farklı olduğunu düşünürdüm herkesin mükemmel evliliği olduğunu düşünürdüm tabi bizde dışarıya karşı harika bir çifttik ama içerde çok tartışmamız olurdu fakat zamanla evliliklerine özendiğim kişilerle samimi olmaya başladım ve öğrendimki onların evlilikleri çok berbat benimkinden bile ve onlar benim evliliğime özeniyorlarmış o günden beri hiç kimseye özenmiyorum imrenmiyorum ama güzel bir evlilikleri varsa da çok mutlu olurum ama özenmem

taktir ettiklerim var mesela yan komşum adama 40 yaşında kadında 28-29 görücü usülü ve 3 sene önce evlendiler çocuklarıda var çok sakin bi haytaları var adam hiç yemek aramzmış kadın önüne ne koysa yermiş evde ne sesini yükseltir nede huysuzluk yaparmış zaten dışardanda belli............
benim kocam herşeyi sorun eden sinirli bi tip olduğu için sakin kocaları olan kadınları şanslarından dolayı tebrik ediyorum

Evliliğimin ilk zamanlarında eşimle yaşadığım sorunlar sırasında özendiğim evlilikler oldu. Ama anladım ki her ailede sıkıntı var. Herkes 4+4 lükmüş bi biz mutsuzuz gibi gelirdi. Sonra gördüm doğruyu yanlışı.Her insan farklıymış. Çok şükür şimdi mutluyuz.

Ben kimsenin evliligne özenmem, çünkü hiç birsey disardan göründügü gibi degildir. :1closedeyes:

yok hiç özenmedim bugüne kadar başkalarının evliliğine
allah nazarlardan saklasın bizim evlilimiz bizim için en güzeli
herkes yuvasında mutlu olsun

bende allah şükür kimseye özenmedim ama biizm evliliğimize bakıp özenen vede evlenen yada evelnmeye karar veren çok arkadaşımız var ne mutlu bana

:) Özenmek değil de Anne ve babama bayılıyorum..Maşaallah Rabbım öyle bir sevgi vermiş ki yüreklerine;hala ilk günkü saygı sevgi neşe bağlılık..ALLAH bozmasın..Zaten ALLAH cc ın rızası için yapılan bütün evlilikler böyle lezzetli oluyor;birbirlerini Efendımız (sav) ve Hz Ayşe gibi seven;Hz Fatıma ve Hz Ali gibi olan en azından olmaya çalışan bütün evlilikler bana çok hoş gelir ve beni çok duygulandırır..Benim duam da oydu ve çok şükür nasipdarmışız..ALLAH herkese tattırsın..İki dünyada da ellerimizi eşlerimizin ellerinden ayırmasın..Özenmek olmasa da ÖRNEK bir evlilik yaşasın herkes umarım..Nazarlardan uzak. Arkadaşlarımız akrabalarımız bize de -abartmıyorum her defasında- sizin ki gibi evliliğimiz olur inş..der..İsimlerimizi söyleyip dua ederler..Bizde deriz ki size de en güzeli nasip olsun inş..Yanlız nazara inanıyorum;ve çok dua ediyorum..Halis niyetli arkadaşlar olduğu gibikem gözler de olması doğal.Dua edelim hep..Hepinizin evliliğini ALLAH nazardan korusun arkadaşlar..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…