- 1 Ocak 2023
- 2.545
- 7.850
- 32
-
- Konu Sahibi Berryhibiscus
hocam vala Türkiye'nin kafadan yarısı benim için doğru olmadığından ben pek düşünmüyorum bu şekilde30 yaşına geldim kendimi bildim bileli şu ülkenin evlilik çılgınlığını anlayamadım.evlilik zorunlu olsa evlenmeyeni vergiye bağlasalar bu kadar evli kişi olmaz.dediğin gibi değmesi için çok ideal bir ilişki olması gerekiyor.bu ideal ilişkilerin neredeyse herkese denk gelmesi mümkün değil.hatta yarısına ,çeyreğine denk gelmesi bile mümkün değil.ben de heralde bizim gibilerde sıkıntı var diyorum bu kadar kişi yanlış bir biz mi doğruyuz ?
Ben de hiçbir zaman evlenmeye değecek bir ilişki bulabileceğimi sanmıyorum.bir de ilişki gerçekten yeterince iyi olsa bile aynı evin içinde duygularda büyük oranda eksilme yaşandığını düşünüyorum.kısaca evlilik aşkı ölsürüyor diyorum.ama ileride yalnız kalıp pişman olursam diye düşünmeden edemiyorum.hocam vala Türkiye'nin kafadan yarısı benim için doğru olmadığından ben pek düşünmüyorum bu şekilde
hocam vala toksikte olsa nerdeyse 8 senedir aynı adama aşığım.Ben de hiçbir zaman evlenmeye değecek bir ilişki bulabileceğimi sanmıyorum.bir de ilişki gerçekten yeterince iyi olsa bile aynı evin içinde duygularda büyük oranda eksilme yaşandığını düşünüyorum.kısaca evlilik aşkı ölsürüyor diyorum.ama ileride yalnız kalıp pişman olursam diye düşünmeden edemiyorum.
Ben kocamın birçok 30 yaşındaki insandan daha aklı başında olduğundan eminim, teşekkür ederimO bir kıstas değil ki.12,13 yaşlarında biyolojik olarak çocuk yapılacak seviyeye geliniyor.
hocam vala toksikte olsa nerdeyse 8 senedir aynı adama aşığım.
hayatımda olduğu dönemler oldu olmadığı dönemler daha fazlaama o aşk kavramı bende hiç bitmedi.
Aşkı derin bir cinsel arzu olarak değerlendiriyorum, ten bağımlılığı olarak isimlendirebilirim
yani bu aşk sönüyor olayını bende çürüttü.Ha onunla evlenirsekte ağlaya ağlaya bosanirim gibi geliyor.
evlilik bence aşk değil anlaşma kurumu.
o yüzden ben de evlenir miyim bilmiyorum denk gelmesi lazım çok uyumlu birinin vs
yalnız kalma konusunda da ben sizin gibi düşünmüyorum
ben yalnızlığı seven bir insanım bence insanın beden hareketlerini ciddi ölçüde kısıtlayacak bir hastalığı olmadığı sürece yalnızlık Okey bir durum çok da kötü değil ayrıca yalnız kalmazsınız akrabalarınızın çocukları olur onlarla güzel bir ilişki emek verecek bir ilişki kurarsanız onlar da sizin çocuğunuz gibi olur ben böyle bakıyorum olaya. Bir de hayatınız eğer tam olarak oturttuysanız maddi olarak bir çocuk evlat edinebilirsiniz ben edinmeyi düşünüyorum ama daha bir 10 yılı var herhalde Bu da bir seçenek.
Ama küçük bir çocuk evlat edinmeyi düşünmüyorum en azından ilkokul çağında olmasını istiyorum çünkü annelik yapma gibi düşüncem yok. yani yakın bir ilişki kurma fikrim var yakını olma fikrim var ama annelik yok zaten anne olmak istesem kendimi doğururum asla düşünmüyorum asla benim yapabileceğim bir iş değil o.
En azindan yorumlarini begendiginiz uyelere cevap verebilir ya da begendim emojisi atabilirsiniz. "Nezaketen". Evlenememe sebebinizi kendi yorumunuzda arayinTribe girmiyorum da tanımadığınız insanlara karşı bu kadar rahat olmanızı anlayamıyorum. Bu konular sizi ilgilendirmez ki neden araştırıp konuyu buraya taşıyorsunuz. Konumuz bu değil. Lütfen saptırmayın.
Cevap vermek zorunda değilim ayrıca
dediginizin aksi çok fazla örnek gördüm , o yüzden size katılmıyorum.Herkesin akraba iliskisi bir degil ama yalnizlik meselesinde akrabaya, akraba cocuklarina güvenmemek lazim. Yeri geliyor insanlarin kendi cocuklari anne babaya anca vakit ayirabiliyor ya da onu da yapmiyor.
Belli bir yaştan sonra herkes ailesini kurup kapisini kapatiyor, önceligi ailesi colugu cocugu oluyor hayat koşturmacasi vs oluyor.
Kimse kimsenin yaninda durmuyor yani.
Nerede oturuyorsun?Etrafıma bakıyorum, arkadaşlarımın yarısından fazlası evli. Resmen olmuyor. Üniversitede olmadı.
Sosyal hayatım iş ev arası ama ne yapabilirim ki…
Bir ara yeterince güzel olmadığım için şanslı olmadığımı düşünüyordum. Çünkü gerçekten çok güzel olanların çok seçeneği oluyor, görücü usulü vs isteyenler oluyor. Mesela, dışarıda tanımadıkları insanlar tarafından bile tekliler alan var.
Benim başıma hiç gelmedi böyle bir şey. Tabiki beni beğenenler de oldu ama anlaşamadım ya da beğenmedim. Bir de tesettürlü biri olduğum için zaten dikkat çekmiyorum.
Bir yandan da gayet sıradan insanların onlardan çok daha üstün( güzellik, statü olarak)kişilerle evlendiğini görüyorum.
Tamamen kısmet meselesi mi bilmiyorum ama artık umudum kalmadı pek. Düzgün erkekler hep evlenmiş zaten. Ben 27 yaşındayım şu an.
Herkes evlendiği için değil kendim istediğim için evlenmek istiyorum. Ne düşünüyorsunuz
dediginizin aksi çok fazla örnek gördüm , o yüzden size katılmıyorum.
yalnız kalmamak için evlenmek bence daha yanlış bir fikir , zaten benim yalnızlıkla bir derdim yok hanımefendi yazmış ona çözüm sunmak adına bir ornekti sadece
ideal dünya için haklısınız elbette kimseye güvenerek yaslanmamaliyiz ama biri yalnızlıktan çekiniyor ve evlenmeyi düşünmüyor ise bence verilecek bir oneriydi benimkiYalniz kalmamak adina tabi ki evlenilmez, evlenmek demek o kişinin bize omurluk olacagi ve iyi bir yol arkadasi olacagi garantisi vermez. İyi seçmek gerek ama yalnizlik konusunda kimseye guvenmemek gerek yine de diye dusunuyorum. Ben kendim hiç gormedim verdiginiz örnekten o yuzden öyle dusunuyorum demek ki.
Kısaca kaygıyla hareket etmemek lâzım.güçlü olmak lâzım.kendini sevmek, kendine güvenmek lâzım.dediğin gibi hayatının büyük bölümünde uzak olduğun için aşkın sönmemiş diyorum işte.hocam vala toksikte olsa nerdeyse 8 senedir aynı adama aşığım.
hayatımda olduğu dönemler oldu olmadığı dönemler daha fazlaama o aşk kavramı bende hiç bitmedi.
Aşkı derin bir cinsel arzu olarak değerlendiriyorum, ten bağımlılığı olarak isimlendirebilirim
yani bu aşk sönüyor olayını bende çürüttü.Ha onunla evlenirsekte ağlaya ağlaya bosanirim gibi geliyor.
evlilik bence aşk değil anlaşma kurumu.
o yüzden ben de evlenir miyim bilmiyorum denk gelmesi lazım çok uyumlu birinin vs
yalnız kalma konusunda da ben sizin gibi düşünmüyorum
ben yalnızlığı seven bir insanım bence insanın beden hareketlerini ciddi ölçüde kısıtlayacak bir hastalığı olmadığı sürece yalnızlık Okey bir durum çok da kötü değil ayrıca yalnız kalmazsınız akrabalarınızın çocukları olur onlarla güzel bir ilişki emek verecek bir ilişki kurarsanız onlar da sizin çocuğunuz gibi olur ben böyle bakıyorum olaya. Bir de hayatınız eğer tam olarak oturttuysanız maddi olarak bir çocuk evlat edinebilirsiniz ben edinmeyi düşünüyorum ama daha bir 10 yılı var herhalde Bu da bir seçenek.
Ama küçük bir çocuk evlat edinmeyi düşünmüyorum en azından ilkokul çağında olmasını istiyorum çünkü annelik yapma gibi düşüncem yok. yani yakın bir ilişki kurma fikrim var yakını olma fikrim var ama annelik yok zaten anne olmak istesem kendimi doğururum asla düşünmüyorum asla benim yapabileceğim bir iş değil o.
yani olabilir net bir şey diyemiyorum bence o ten uyumu bulunduğunda kolay kolay bitmeyen bir şey , tabi buna aşık olarak evlenmiş hanımefendi arkadaşlarımız daha net cevap verirler,Kısaca kaygıyla hareket etmemek lâzım.güçlü olmak lâzım.kendini sevmek, kendine güvenmek lâzım.dediğin gibi hayatının büyük bölümünde uzak olduğun için aşkın sönmemiş diyorum işte.
Ne kadar ayıp yorumlar gerçekten tipi çirkin falan hiç hoş değil bu resmen size yapılan bir saygısızlık , güzellik yakışıklılık gelip geçici erkeğin güzeli çirkini olmaz efendisi ahlaklısı olur ve ben bir kadın olarak kesinlikle dış görünüşe bakmıyorum içi çok önemli çok yakışıklı bir adam ama aklı kıt hödük olabilir misal.Merhaba iki yıllık bir ilişkim var tipi bana göre biraz sönük herkes bunu der. Hatta bazıları çok çirkin bu ne falan diyor ama bana çok yakışıklı geliyor hem kısa hem tombik ama banane... olay güzellik yakışıklılık değil uyum sevgi falan ve nasip gerçekten nasipte öte yol yok. Ayrıca o kızları bolverin siz kendi hayatınıza odaklanın her insanın yaşantısı kendi ritminde atar kimseyle kendinizi kıyaslamayın
Benim nisanlimda 3 yas kucuk dediginiz evcimen ama bazen ergen gibi geciyormu zamanlaTabiki öncelik emin olmaktan geliyor. Ancak şöyle şuan ben 25 isem eşim 22 yaşında falan. Eşim şuan birşeylere yeni evriliyor. Karakteri yeni yeni oturuyor. Gözü zaten dışarda olan biri değil gezeyim tozayım yerine evde yatmayı tercih eden birisi. Eşi kontrolde tutma konusunda çok çok memnunum bu durumdan. Tabi bu kişiden kişiye değişir ancak bazen erkeklerde erken olgunlaşan da denk geliyor. Umarım kızınızda kendisi için hayırlı olacak birisi ile görüşüyordur. İnanın ki yaş bi engel değil. Benim annem çok korkmuştu kendimden küçük olmasından. Kendimden büyüklerle denedim yaşıtlarımla denedim olmadı. Nasip eşimleymiş, iyi ki o kadar insan yerine onu seçmişim
Ben de sizin yasinizdayim ,bu düşüncelerimle çevremde kendimi yalnız hissediyordum hani anormal gibi. Benim gibi düşünenler de varmış mutlu oldum30 yaşındayım bilmiyorum bu evlilik sevdasını gerçekten anlamıyorum
evlilik çok emek isteyen meşakkatli bir yol , düzenli olarak beslemelisin hayat nereye akar vs belli değil
birine deli gibi aşık olursun bu yolu yürümek istersin anlarim
biri en yakın arkadaşın olur her şeyini paylaşırsın güvenirsin bu yolu yürümek istersin anlarim.
ama hayatında kimse yok salt bu yolu istemeyi anlayamiyorum? ne oluyor koca bulunca?
İyi de amaç koca bulmak olsa kör topal birini zaten bulurdu. Burdaki duygusal beklentiyi kadınlar bile anlamıyorsa hey yavrum hey… yorumunuzu 11 kişi beğenmiş ilginç…30 yaşındayım bilmiyorum bu evlilik sevdasını gerçekten anlamıyorum
evlilik çok emek isteyen meşakkatli bir yol , düzenli olarak beslemelisin hayat nereye akar vs belli değil
birine deli gibi aşık olursun bu yolu yürümek istersin anlarim
biri en yakın arkadaşın olur her şeyini paylaşırsın güvenirsin bu yolu yürümek istersin anlarim.
ama hayatında kimse yok salt bu yolu istemeyi anlayamiyorum? ne oluyor koca bulunca?