- 1 Kasım 2011
- 19.185
- 32.033
Teşekkür ederim canım❤Eline emeğine sağlık abla çok güzel olmuş
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim canım❤Eline emeğine sağlık abla çok güzel olmuş
Ellerine sağlık canım ,süper olmuş tarifin de sunumun da,başarılar diliyorum.Merhabalar
Sizlerle çok sevdiğim bir tatlıyı paylaşacağım İnşaAllah☺ Umarım beğenirsiniz diyerek tarifime geçiyorum:)
Hamuru için malzemeler
500gr. un
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Su
Hamuru açmak için: Nişasta
İçi için: Dövülmüş ceviz
Üzeri için: 200 gr. tereyağı
Şerbeti için: 2 buçuk su bardağı su, 3 su bardağı şeker, birkaç damla limon suyu(limonu eklemeyi unutmuşum:))
Eki Görüntüle 2248977
Unu bir kaba alıp tuzu ekliyoruz. Yumurtayı ilave ediyoruz. Azar azar su ekleyerek yoğuruyoruz. Sert bir hamur olacak. Yarım saat hamuru dinlendiriyoruz. Daha sonra bezelere ayırıyoruz.
Eki Görüntüle 2248981
Eki Görüntüle 2248982
Aralarına nişasta serperek elimizle bastırarak biraz açıyoruz. Üzerine nemli bez örtüp bir yarım saat daha dinlendiriyoruz.
Eki Görüntüle 2248983 Eki Görüntüle 2248984
Merdane ile 4-5 tane bezeyi üst üste koyup servis tabağından biraz daha büyük boyut olana kadar açıyoruz. Sonra oklava ile tek tek açabildiğimiz kadar ince açıyoruz. Benimkinin incelik bu kadar oldu:)
Eki Görüntüle 2248996
Daha ilk yufakının üzerine ceviz serpip ince oklava ile rulo yapıyoruz. Yaptığımız rulonun altına bir yufka daha koyup tekrar ceviz serpip sarıyoruz. Üçüncü yufkayı boş olarak yaptığımız rulonun üzerine sarıyoruz. Yani iki kat yufkaya ceviz serpiyoruz üçüncü yufkayı da boş olarak sarıp, üç katlı bir rulo yapıyoruz.
Ruloyu 1 cm aralıklarla kesiyoruz. Kesik kısmı üste gelecek şekilde tepsiye diziyoruz. Üzerine eritip köpüğünü aldığımız tereyağını döküyoruz.
190 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 2249002 Eki Görüntüle 2249003
Eki Görüntüle 2249004
Şerbeti için suyu ve şekeri ocağa alıp kaynatıyoruz. indirmeye yakın birkaç damla limon suyu ekliyoruz. Şerbetimiz ılık olacak.
Tatlımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbetle buluşturuyoruz:)
Eki Görüntüle 2249007
Eki Görüntüle 2249006
Tatlımız soğuduktan sonra servise hazır:)
Yarışmaya katılan arkadaşlara başarılar diliyorum
Ve sunum...☺
Eki Görüntüle 2249008 Eki Görüntüle 2249011 Eki Görüntüle 2249012 Eki Görüntüle 2249014 Eki Görüntüle 2249013 Eki Görüntüle 2249016 Eki Görüntüle 2249017 Eki Görüntüle 2249018 Eki Görüntüle 2249019
Ben de tam tersi ilk üçe gireceğimi bile düşünmüyorum
Baklava bu baklava Sevmeyeni görmedimBen de tam tersi ilk üçe gireceğimi bile düşünmüyorum
Gel kollarıma bayıl❤
Teşekkür ederim canım❤Ellerine sağlık canım ,süper olmuş tarifin de sunumun da,başarılar diliyorum.
Yaptığın baklavayla mı Yazdığına inanıyor musunBen de tam tersi ilk üçe gireceğimi bile düşünmüyorum
Teşekkür ederim canım❤Canım ellerine sağlık,çok fena canım çekti Yarışmada başarılar dilerim ♥
Teşekkür ederim canım❤ E bana yok mu başarılar
Ellerine sağlık canım benim, bayıldım
Yarışmadaki diğer arkadaşlara başarılar diliyorum
Teşekkür ederim Lunyam O zaman bir oy garanti diyebilir miyimAboww bu nedir ya, yutkunarak bakıyorum kesinlikle favorilerden olacak
Teşekkür ederim canım❤Ellerine saglik vuso bayildim
Teşekkür ederim canım❤ellerine sağlık abla tatlın ve sunumun cookk güzel yarısmada bol sans diliyorum ❤
Teşekkür ederim canım❤Çok güzel gözüküyor Ellerinize sağlık Yarışmada başarılar dilerim ❤
Teşekkür ederim abla❤yarışmada başarılar dilerim
Evettttt bir tarif daha seçtim kendime zar zor birde ona oy veririm aklımı karistirmayayim zora giriyorTeşekkür ederim Lunyam O zaman bir oy garanti diyebilir miyim
Evettttt bir tarif daha seçtim kendime zar zor birde ona oy veririm aklımı karistirmayayim zora giriyor