- 31 Temmuz 2013
- 149
- 8
- Konu Sahibi gurbaaprenses93
sanmam çünkü burada okuduğum çoğu adetlere pek uymuyorlar yok çocuk sevilmezmiş yok kız istemede gelinle damat aynı odada olmazmış falan tam tersi sevgilim babasının annesinin kucağında büyümüş diyebilirim. zaten sevgilimin annesi çerkez değil babası çerkez annesiyle konuştuk hiç farklı bir olay yaşamadım 30 senelik evliliğim boyunca diyor. herkes kendi boyuna yerine göre adetlerine mutlaka saygılı olmalı ben yapanları da kınamıyorum aksine tebrik ediyorum ama sizden olmayan birine bunları dayatmak ne kadar doğru bilemem...
tatlım aslında kimse kimseye dayatmıyor .Gelin ve yahut kız ayrımı yapılmaz bizlerde ha gelin ha kız herkes aynı seyleri yapar ama zor tabi ki adetlerin temeli saygıya dayanır yapmayına da dar agacına asmıyorlar ama sonucta belli baslı seyler var işte dışardan birine zor tabi ki ama ben oyle mutluyum ki hangi ortama girersem giriyim ne kadra saygılı kız deniyor bu istem dışı yaptıgımız birşey aslında ekstra saygı gostermek için cabalamıyorum ama insanlar anlıyor hemen farklılıgı erkek arkadasım cerkes ve ben cok mutluyum bir cerkesle evlenecegım için cunku kıskanclık olmuyor mesela bizde amca cocukları teyze cocukları hepsi kardes herkes birbirne kuzen der dıdıdısı bile olsa aynı koyden biriyle evlenmezsin mesela 3. kuşagında bile aynı sulaleden bir gelin ve ya damat varsa kardes sayılırsın o yuzden benim erkek arkadasım bunu bildiği için hiç sorun olmuyr girip cıktıgım ortamlar falan onceki erkek arkadasım gurcuuydu mesela bu kim diyo abim diyorum bu kim diyoı kuzenm diyorum abim dediğim de annemin dıdısının dıdısı yani ama kardeşiz işte herkes birbirne cok baglı bana o zamnalr işte gorusmıcksn falan diyordu olmuyor iyi ki sevigilim cerkes kulturler uyuyor bu yuzden cokkkk huzurluyum .Yakın kulturlerin birlikteliği daha kolay oluyor.