• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çene eklemi rahatsızlıgı..

Pirayeeeee

..
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.297
3.424
358
kızlar merhaba..
Çene ekleminden rahatsız olanlar bu sorunu yaşayanlar var mı aranızda.
Benim 4 5 Aydır bişey yerken kıtlama ve ağzımı açarken Bi tarafa doğru kayma ve yine ayni şekilde kıtlama oluyor bugün doktora gittim ..
Ağzımı fazla açmamamı ve sert yiyecekler tüketmememi söyledi..
İlerlerse ağzını açmada sıkıntı yasarsın ve eklem agrıların olur dedi..
Su an bende agrı fln yok ama korktum açıkçası bu sorunu yaşayanlar siz neler yapıyorsunuz..
Ya ağız hareketlerim tamamen kısıtlanırsa geçmez mi doktorun dediklerini yapsam ?
Doktor belli olmaz dedi çünkü :(

Bende de var bu durum. Ağzımı çok fazla açmayınca ağrı kıtırdama falan azalıyor. Çeneni yormamaya çalış. Cerrahi çözümü var ama dikkat ettikten sonra böyle bir şeye kalkışmak bana riskli geliyor.

Bende de var bu durum. Ağzımı çok fazla açmayınca ağrı kıtırdama falan azalıyor. Çeneni yormamaya çalış. Cerrahi çözümü var ama dikkat ettikten sonra böyle bir şeye kalkışmak bana riskli geliyor.

Evet moralım baya bozuldu esnerken cok acıyorum ağzımı anlamadan ondan dolayı deforme oldu sanırım..
Zamanla artı kutlamalar ağzımı açarken ilk yamuk oluyor biraz kutladıktan sonra düzeliyor ...
Baya korktum açıkçası ya düzelmez saha kötü olursa diye .
Artık cok dikkatli olucam ..
Ama tamamen geçmez sanırım dimi ?

kızlar merhaba..
Çene ekleminden rahatsız olanlar bu sorunu yaşayanlar var mı aranızda.
Benim 4 5 Aydır bişey yerken kıtlama ve ağzımı açarken Bi tarafa doğru kayma ve yine ayni şekilde kıtlama oluyor bugün doktora gittim ..
Ağzımı fazla açmamamı ve sert yiyecekler tüketmememi söyledi..
İlerlerse ağzını açmada sıkıntı yasarsın ve eklem agrıların olur dedi..
Su an bende agrı fln yok ama korktum açıkçası bu sorunu yaşayanlar siz neler yapıyorsunuz..
Ya ağız hareketlerim tamamen kısıtlanırsa geçmez mi doktorun dediklerini yapsam ?
Doktor belli olmaz dedi çünkü :KK43:
banada oluyordu bir aralar uzun zamandır olmuyor yaklaşık 1 2 yıldır. aralıklı zamanlarda olurdu.küçük lokmalar atarım ben ağzıma ve sakız çiğnerkende dikkat ederim.çok sert şeyleride ısırmam dikkat ettiğin sürüce bişey olmaz bence.

Bende de var, diş sıkmasına bağlı ileri derecede eklem aşınması. Stresli oldugum dönemlerde özellikle aşırı sıkmaya bağlı agrı ve buna bağlı hareket kısıtlılığı yasıyorum. İlerlediği icin malesef su an hatır hutur ısırılacak seyleri yiyemiyorum ya da ağzımı kocaman açamıyorum. Arada çeneme ve üst yanlarına sıcak kompres uyguluyorum, kas gevşetici vs rahatlatıyor beni. Seninki neye bağlıymış? Sıkma nedeniyle olduysa diş plağı kullan. Yemek yerken iki yanını da eşit çalıştırarak çiğne. Gecmiş olsun

Benimde cenemde yaklasik 4 aydir sorunum var. Senin gibi basladi.. hafifdi agrilar.. stress, uzuntu, dis cektirmeke birlesince agrilardan agladigim gunler oldu..
onun icin sakin stress yapma, dislerini sıkma, iyi dinlen, ellerinle hafif masaj uygula cenene, soguktan korun, bos zamanlarinda film izlemeyi dene cok kafaya takma..
Ben bunlari simdi uyguluyorum ve agrilarim baya azaldi.

Ortalama 2-3 senedir aynı sıkıntıyı çekiyorum. İlk zamanlar yemek yerken esnerken kıtlama oluyordu şuan ise sağ tarafımda sürekli devam eden bir ağrı var. Diş doktoruna gittim dişlerini çok sıkıyor olabilirsin dedi ve uyku plağı kullanmamı söyledi. Oysaki çenemde bariz bir kayma var çene cerrahı bulmam lazım. İzmir'de doktor önerebilecek birileri var mı ?
Üzüntü stres yapınca farkında olmadan dişlerimi sıkarken kendimi buluyorum sorunumun sebebi bu :sinirli:

Ortalama 2-3 senedir aynı sıkıntıyı çekiyorum. İlk zamanlar yemek yerken esnerken kıtlama oluyordu şuan ise sağ tarafımda sürekli devam eden bir ağrı var. Diş doktoruna gittim dişlerini çok sıkıyor olabilirsin dedi ve uyku plağı kullanmamı söyledi. Oysaki çenemde bariz bir kayma var çene cerrahı bulmam lazım. İzmir'de doktor önerebilecek birileri var mı ?
Üzüntü stres yapınca farkında olmadan dişlerimi sıkarken kendimi buluyorum sorunumun sebebi bu :sinirli:
Benimde stressden oluyor:(

Back