Çene altında kemik gibi sertlik, boğaz yanında şişme ve mide bulantısı

Papua

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2017
320
659
Yarın için kbbye randevu aldım ama başına gelen var mı merak ettim.
Bir haftadır çene altında dokununca ağrı hissi vardı çok hafif. Dün çene altı boyuna yakın kısımda kemiğimsi bir sertlik farkettim, kemik değil, dokununca ağrıyor. Diğer tarafta yok. 2 saat önce de bu yere yakın boyun kısmında hafif şişme fark ettim. Şu an hafif mide bulantım da var buna bağlı mı bilmiyorum tabi.
İnternetten tükürük bezi iltihabı, taşı, enfeksiyona bağlı lenf şişmesi gibi şeyler okudum ama başına gelen var mı acaba ne olabilir bu

Guatr olabilir dahiliye doktoruna gidin ilk önce tiroid değerleriize bakarlar ve ultrason çekerler.

Dahiliye ilgilenir canım hepsi de olabilir burdan söylemek zor

Doktorunuz dokuyu tam anladığında söyleyecektir.
Yazdığınız ihtimallerden korkacak bir durum olacağını zannetmiyorum. Klasik boğaz şişliği, üşütme gibi düşünebilirsiniz.
Ancak guatr ile ilgili bir durumda da KBB değil dahiliye ilgilenir.
Dilerseniz önce bi aile hekiminize gidin o sizi doğru polikliniğr yönlendirecektir.

tükürük bezi tıkanmış olabilir, enfeksiyon da olabilir; randevun gelene kadar ekşi şeyler yiyerek tükürük salgını arttırıp tıkanmasını açabilirsin. tabi eğer tıkandıysa.

bu arada kbb bakıyor oraya diye biliyorum, doğru randevu almışsın git mutlaka. zaten onu ilgilendiren bir şey değilse yönlendirir.

Merhaba aynı sorunu şu an bende yaşıyorum siz doktordan ne yanıt aldınız nasıl bir tedavi uygulandı öğrenebilir miyim?

Merhaba aynı sorunu şu an bende yaşıyorum siz doktordan ne yanıt aldınız nasıl bir tedavi uygulandı öğrenebilir miyim?
Merhaba, enfeksiyona bağlı lenf bezi şişmesi dedi dr. Ultrasonla bakıldı, antibiyotik kullanınca yok oldular. Geçmiş olsun önemli bi şey değil ama ultrasonla baktırın mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…