• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cemevi avlusunda başından vuruldu.

themis1990

canım oğlum mertim
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
30.178
38.363
598
34
$fft81_mf2187956.Jpeg Cemevi avlusunda başından vuruldu
22/05/2014 12:00 A+ A-
Okmeydanı'nda polis ile bir grup arasında olaylar çıktı. Polisin, bir gruba gaz bombası ile müdahale ettiği, bu esnada cemevi avlusunda bulunan Uğur Kurt isimli kişinin başından ağır yaralandı. Kurt ameliyata alındı.
Haber: İSMAİL SAYMAZ - ismail.saymaz@radikal.com.tr / Arşivi

Okmeydanı'nda Berkin Elvan ve Soma'da hayatını
kaybeden madenciler için anma eylemi yapmak isteyen bir gruba polis müdahale etti. Ara sokaklara dağılan gruptan bazı kişilerin Molotof kokteyliyle yanıt vermesinin ardından, bir zırhlı araç alev aldı. Bu esnada bazı polisler silahına davrandı ve olay yerine yakın Cemevinin avlusunda bulunan Uğur Kurt başından yaralandı. Uğur Kurt'un yoğun bakım servisinde olduğu belirtildi. Kurşunun Kurt'un omuriliğine zarar verdiği ifade edildi.
Uğur Kurt vurulduğu sırada cemevi avlusunda bulunan A. isimli bir görgü tanığı şunları anlattı:
"Biz cemevi avlusunda cenazeyi bekliyorduk. 20 – 30 kişiydik. Yan yanaydık. Birden gaz bombaları geldi. Gaz cemevinin içine de girdi. Cemevine varan sokağın üstünden cemevinin bulunduğu yere doğru ateş edildi. Resmi ve sivil polisler vardı. Çok silah sıkıldı.”Silah sesleri duyunca kaçtık. Uğur, dönüp kaçmaya fırsat bulamadan yere yığıldı. Tekrar gaz bombaları atıldı. Gözlerimizi açamadık. Polislere doğru gittim. “Yapmayın” diye bağırdım. Onlar da “Biz ne yapalım. Görmüyor musun arabayı yaktılar” dedi. Bir tanesi “Seni de alırız” dedi. Ne ambulans gelebildi ne araba bulabildik. Ancak 20 dakika sonra ambulans gelebildi."

$fft81_mf2187956.Jpeg

Okmeydanı'nda, 9 ay komada kaldıktan sonra geçtiğimiz mart ayında hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın başından vurulduğu noktada her perşembe günü anma yapılıyordu. Bugün de 10-15 kadar liseli genç tarafından yapılan anmaya polis gaz bombasıyla müdahale etti. Gaz bombaları atılması üzerine gençler ara sokaklara dağılırken polis de akrep tabir edilen zırhlı araçla takip etti. Bu esnada bir ara sokaktan atılan molotof kokteylinin isabet ettiği polis aracının alev alması üzerine polisler araçtan inerek ateş açtı. Olaylar sırasında 2 polisin de yaralandığı açılandı.

Olaylar Okmeydanı Cemevi yakınında meydana geldi ve o esnada cemevinde de bir cenaze vardı. Törene katılan kalabalıktan "Bir kişi vuruldu" sesleri yükseldi. Bu sırada başından yaralanan bir kişinin kanlar içinde cemevi avlusunda kanlar içinde yattığı görüldü. Yaralı kişi ambulansla hastaneye götürüldü. Ağzının sağ tarafından giren kurşunun boynuna saplanmasıyla ağır yaralanan 30 yaşındaki Uğur Kurt'un durumu ciddiyetini koruyor.

Ağır yaralanan Uğur Kurt'un hastaneye gelen yakınları, doktorların yaralanmaya boğaza isabet eden kurşunun yol açtığını söylediğini aktardı. Bu arada Uğur Kurt'un Beyoğlu Belediyesi'ne hizmet veren bir taşeron firmada çalıştığı öğrenildi.

'KURŞUN POLİS SİLAHINDAN ÇIKTI'
Kurt'un dayısı olduğunu söyleyen bir kişi, olaylar sırasında cemevinde cenaze töreni olduğunu, bu sırada göstericilerle polis arasında olayların yaşandığını, yeğenine isabet eden kurşunun da polislerin silahından çıktığını söyledi.

$fft16_mf2188249.Jpeg

(Uğur Kurt'un vurulmasının ardından da cemevi bahçesine gaz bombası atıldı)

CHP'li Salıcı: Cenaze için oradaydı
Hastanede Başhekim Yardımcısı Nevzat Aytekin’i ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Uğur Kurt’un CHP üyesi olduğunu, Esme Ceyhan isimli akrabasının cenazesi için cemevinde bulunduğunu belirtit. Salıcı Kurt’un polisin attığı metal kurşunla vurulduğunu ve yarım saat atılan gazlar, yarım saat de yolun kapalı olması nedeniyle hasteneye geç getildiğini ifade etti.
Salıcı, “Hastaneye geldiğinde kalbi durmuş durumdaydı. Bir saat kalp masajı yapılıyor. Görünen o ki boynunda metal kurşun vra. Orada olduğu söylenen gösteriyle alakası yok. Sadece cenaze için bulunuyor. Bu da polis şiddetinin geldiği noktayı gösteriyor. Uğur Kurt’un yoğun bakımda tutulduğunu hayati tehlikesi devam ettiği için merminin çıkarılmadığını söyledi” dedi.

CHP heyetinin aldığı bilgiye göre Kurt’un beyine ulaşan damarlarında ödem oluştuğu belirtildi. Kurt'a 'Yaygın subaracloid kanama' teşhisi konulduğu ifade edildi.

$fft16_mf2188133.Jpeg

Son düzenleme:
[video=youtube_share;p2HjSj6VhU4]http://youtu.be/p2HjSj6VhU4[/video]

Son düzenleme:
Uğur Kurt için suç duyurusunda bulunan avukatlar yaka paça dışarı atıldı,savcı delilleri toplamayı reddetti.

Bazı medya organları Uğur Kurdu eylemci arkadaşlarının vurduğunu iddia ediyor.

gencin resimlerini gördüm şimdi. Allahlarından bulsunlar. yeter artık ya. nefret ettirdiler. feciydi gencin durunu.

Son düzenleme:
Twitterda Berkin Elvanını babasının ilk ziyaretcilerden olduğundan bahsedilmiş gelen yorumlar tüyler ürpertici

ölü seviciler hemen üşüşmüş yazmış birsi:53::53:

İster dış mihraklar diyelim, ister paralel devlet diyelim, ister meşru devletin yeni planları diyelim ama belli ki Türk polis teşkilatının içinde pis şeyler dönüyor. İktidarın gerçekten bilgisi dışında gerçekleşiyorsa olanlar acilen polis teşkilatında yeni bir yapılanmaya gitmeli, cemaat kökenli bütün polisleri teşkilattan temizlemeli. Gezi olaylarında ve bu yıl içinde polis şiddetiyle ölen tüm kurbanların Alevi olması tesadüfi birşey değil. Türkiye'deki aleviler şiddet yanlısı değil ancak böyle gitmeye devam ederse sonunda mezhep çatışmasına sürükleniriz ülkecek.

Hala polisin mi dhkp-c'nin mi vurduğunu öğrenemedim tam olarak.
Çok fazla bilgi kirliliği var.
Kimi polise molotof kokleyli attıkları için polisin havaya ateş açtığını söylüyor kimi molotof kokteyli olayından önce vurulduğunu.
Bu ülkede haber de alamıyoruz ya.

LG-P710 Tapatalk

"2 saat önce okmeydani ssk nın acil servisindeydim. acilde ki arkadaşlardan sağlık durumu hakkında bilgi almaya çalıştım. bana söylenen; kurşunun alt çenesinden girip boğazından geçerek omiriliğine saplanmış olduğu, doktorların kurşunu çıkarmaya çalıştığı, fakat kurşunu çıkarmanın çok tehlikeli olduğunu gördüklerinden açtıkları yeri tekrar kapattıkları, ne yazıkki yaşama ihtimalinin çok düşük olduğu ve yaşasa bile omurilik zedelenmesinden dolayı felç olacağıydı. "

Ekşi sözlükte okudum bu yazıyı durumu iyi değilmiş malesef.

Vurulduktan sonra yerde yatarken fotoğraflarını koymuşlar twittera, o resmi görüp içi yanmayan üzülmeyen hala boş boş konuşan insan olamaz
:50:

Böyle insanlıktan nasibini almamış kişilerle aynı ülkede yaşadığıma utanıyorum.O kadar öfkeliyim ki anlatamam.
Sanırım bir süre gündemden de internetten de uzak kalsam iyi olacak.

Eklentiler

• $1400786211483.jpg
    $1400786211483.jpg
    15,8 KB · Görüntüleme: 53
Ya masum insanlar yitip gidiyor her gün ama her gun....ama öyle olmaz desek provokatör oluyoruz...

Nasıl bir dünya bu? Ne yapmamiz gerek yasamayi hak etmek.için evden cikmamak mi lazim???

Canini verdiğin yetmiyor birde bu iğrenç yorumlara maruz kaliyor insanlar... Yazik gerçekten yazik...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ıkınıyorlar kıkınıyorlar şu soma gündemini bir türlü değiştiremediler. Bence gündem değişsin diye masum bir vatandaşı vurdular. Yazık durumu da ağırmış, yaşam ünitesine bağlanmış deniyor. :ssz:

Back