How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Cemaat Evi mi Devlet Yurdu mu?

La_Fee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2013
92
6
96
31
İstanbul
Merhaba ablalarım,
Tercihlerimde Doğuş Üniversitesi var, %90 orası gelicek.
İstanbul'u hiç bilmiyorum:50: Açıkçası ortamı beni korkutuyor,
Devlet yurtları hakkında pek iyi şeyler duymadım, özellikle hijyen konusu benim için çok çok önemli,
Arkadaşlarla eve çıkma da olabilir ama o cesaret ister hem benim güvenebileceğim kimsem yok, o seçenek için henüz erken,
Son olarak cemaat evleri kalıyor, açık söylemek gerekirse pek sıcak bakmıyorum, hoşlanmam kendilerinden ama orda kalan bi arkadaşım memnun kaldı baya, rahatmış çok..Bikaç şartları varmış onun dışında sıkmıyolarmış pek. Çok kararsızım napıcağımı bilmiyorum gerçekten, yardımcı olursanız çok sevinirimm:16:

Benim 3 tane kuzenim cemaat yurdunda kalmisti, 3üde cok memnundu.. gercekten öyle düsünüldügü gibi sikma yok..

universite diyorsaniz hijyeni aklinizdan çıkarın zaten :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba ablalarım,
Devlet yurtları hakkında pek iyi şeyler duymadım, özellikle hijyen konusu benim için çok çok önemli,
Arkadaşlarla eve çıkma da olabilir ama o cesaret ister hem benim güvenebileceğim kimsem yok, o seçenek için henüz erken,
Son olarak cemaat evleri kalıyor, açık söylemek gerekirse pek sıcak bakmıyorum, hoşlanmam kendilerinden ama orda kalan bi arkadaşım memnun kaldı baya, rahatmış çok..Bikaç şartları varmış onun dışında sıkmıyolarmış pek. Çok kararsızım napıcağımı bilmiyorum gerçekten, yardımcı olursanız çok sevinirimm:16:

Öncelikle hayırlı olsun canım, yen yaşamında başarılar dilerim sana.

Korkmamanı, aksine güçlü ve cesur olmanı öneriyorum. Sen kendini bildikten sonra, doğru tercihler yaptıktan sonra hiçbir sorun olmaz.
Benim tavsiyem öncelikle üniversitenin kendi yurdunu araştırman. Doğuş bildiğim kadarıyla özel okul, yurtları da devlet yurtlarından çok çok iyidir.

Cemaat yurtlarını ise kesinlikle tavsiye etmiyorum. Benim bütün arkadaşlarım kaçarcasına uzaklaştı o yurtlardan. Yanlış anlaşılmak istemem. Her düşünceden ve inanıştan arkadaşım var. Başörtülü ve dini hassasiyetleri yüksek olan arkadaşlarım bile tahammül edemediler.

Devlet yurtları da dediğin gibi hijyen konusunda çok yetersiz. Çok iyi bir cevap olmadı farkındayım ama elimden geleni yapmaya çalıştım :)

Benim 3 tane kuzenim cemaat yurdunda kalmisti, 3üde cok memnundu.. gercekten öyle düsünüldügü gibi sikma yok..

Evet yok aslında, ben de yıllarca dershanelerine gittim, istemediğinde biraz sert davrandığında onlar kendilerini geri çekiyolar zaten :1:
ama evleri hakkında pek bi fikrim yok.. yurtları da iyi değil diye biliyodum ama sizin kuzenler memnun kalmış demek ki :)

Öncelikle hayırlı olsun canım, yen yaşamında başarılar dilerim sana.

Korkmamanı, aksine güçlü ve cesur olmanı öneriyorum. Sen kendini bildikten sonra, doğru tercihler yaptıktan sonra hiçbir sorun olmaz.
Benim tavsiyem öncelikle üniversitenin kendi yurdunu araştırman. Doğuş bildiğim kadarıyla özel okul, yurtları da devlet yurtlarından çok çok iyidir.

Cemaat yurtlarını ise kesinlikle tavsiye etmiyorum. Benim bütün arkadaşlarım kaçarcasına uzaklaştı o yurtlardan. Yanlış anlaşılmak istemem. Her düşünceden ve inanıştan arkadaşım var. Başörtülü ve dini hassasiyetleri yüksek olan arkadaşlarım bile tahammül edemediler.

Devlet yurtları da dediğin gibi hijyen konusunda çok yetersiz. Çok iyi bir cevap olmadı farkındayım ama elimden geleni yapmaya çalıştım :)

Çok çok teşekkür ederim, cevap yazmanız bile yeter:16:
Ben de yurtları konusunda iyi şeyler duymadım, çok fena kızlar varmış..Benim samimi arkadaşımın başına yapmadıkları kalmadı, ki kız da çok temiz efendi bi insan.. çeşit çeşit insanlar varmış.. Özel yurtlar çok pahalı ya o yüzden düşünmüyorum onları, gidebilseydim tek kişilik odada paşalar gibi kalırdım zaten :)

Kesinlikle cemaat yurtlarından uzak durun. Kalanlar elbette ki öyle diyecek kendilerine çekmeye çalışıyorlar. Ancak birde kaçmayı çalışanları dinleseniz. 2 erkek arkadaşım - ki kendileri 24 yaşında - cemaatten çıkıp bir eve yerleşmişlerdi ancak bikaç gün sonrasında yurttan birileri gelip almışlardı çocukları. O bikaç şart dediklerime bakmayın bana göre oldukça ağır şartlar. Beyin yıkamaya birebir.

bana sorarsan sakın gitme cemaat evine çocuk gibi (ablalardan !!) azar işitirsin . sohpet falan yapıyorlar katılmak zorunlu bir sürü sorunlu kız oluyor kimi evi bile süpürmüyor bütün iş sana bakıyor , tv yasak internet yasak erkek arkadaş yasak bişey görseler ailene yetiştiriyorlar ben memnun kalmamıştım :ssz:

Kesinlikle devlet yurtları .. Artık eskisi kadar kötü değil ven Akdeniz'de okuyorum ve yurtta kalan tüm arkadaşlarım çoook memnun. Arkadaş açısından her yerde kötü arkadaş vardır. Hijyen de öyle çok kötü olan cemaat yurtlarini da duydum. Belediye yurtları da var burda. Orda da vardır belki onları da araştırın çok uygun ve temiz alıyorlar ama işte herkesi almiyolar başvuruyosun çıkma ihtimali de var

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kesinlikle cemaat yurtlarından uzak durun. Kalanlar elbette ki öyle diyecek kendilerine çekmeye çalışıyorlar. Ancak birde kaçmayı çalışanları dinleseniz. 2 erkek arkadaşım - ki kendileri 24 yaşında - cemaatten çıkıp bir eve yerleşmişlerdi ancak bikaç gün sonrasında yurttan birileri gelip almışlardı çocukları. O bikaç şart dediklerime bakmayın bana göre oldukça ağır şartlar. Beyin yıkamaya birebir.

Yok yurtları değil evleri için sordum, arkadaşa sordum da istediğin zaman çıkıyosun bi sıkıntı olmuyo dedi, bilemedim ki :26:

Bu konu kapanır gibime geliyor ama bilmiyorum:) İlk olarak cemaat yurdundan uzak dur yemekler, ses, temizlik allahım her şey sorun. Ev daha mantıklı. Baskı olup olmaması evdeki ablaya bağlı ama ben şu günlerde çok baskı olacağını sanmıyorum. Daha sonra eve çıkabilirsin, ya da baska yurda çıkabilirsin ama ciddi bir çevren olur cemaatte. Alttan alanlar üstten alanlar, çok faydası dokunur sana. Zaten okulun ilk günleri bir de yalnızlık daha kolay atlatırsın. Başarılar. :)

bana sorarsan sakın gitme cemaat evine çocuk gibi (ablalardan !!) azar işitirsin . sohpet falan yapıyorlar katılmak zorunlu bir sürü sorunlu kız oluyor kimi evi bile süpürmüyor bütün iş sana bakıyor , tv yasak internet yasak erkek arkadaş yasak bişey görseler ailene yetiştiriyorlar ben memnun kalmamıştım :ssz:

Evet, telefonla konuştuğunda uyarıyolar, akşam evde olcan, vs vs bide çok cins ablalar çıkabiliyomuş karşına :26:

Merhaba ablalarım,

Dogusun kendi yurdu yok ama beykent uni ve dogus ortak o yuzden beykent civari yurtlarda yardimci olabilirler belki

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

beyin yıkama da üstlerine yok :ssz:

Cemaat yurtlari iyidir hostur ama sonrasinda pacanizi zor kurtarirsiniz. Sizden hizmet gorev vs. beklerler surekli. Is hayatina atildiginizda da sizi bir ziyaret ederler :1: Siz bilirsiniz yine de.

Son düzenleme:
Back