Örgü Çeltik patik topuğu nasıl orulur

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

Dil-i bitab

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Mart 2017
11.723
16.177
Netten bi patik basladim beş sis ile topuğuna geldim daha önce hep tek renk gördüm bunda topuguda renkli nasıl yapacagimi bilemedim yardımcı olur musunuz? Resim eklemeye çalışayım

Screenshot_20170728-221455.png

Merhaba günaydın :)
Topuga kadar zaten dümdüz artırma eksilme olmadan örüyorsun .topuk kısmına gelince ben genelde ortada 9 ilmek bırakıyorum .
Ortada 9 ilmek bırakıyorsun , dokuzuncu ilmeği çift alıyorsun ( diğer şiştekiyle ) , sonra geri dönüyorsun diğer dokuzuncu ilmeği de diğer şişteki ilmekten bir tane alıp çift çıkıyorsun .
Örerken düz ilmeği düz ters ilmeği ters alıyorsun keserken .
Alta şöyle bi açıklama şekli yapabilirim
||| ||||||||| |||
Ortadaki çubuklar senin ayırdığın 9 ilmek , iki yandakiler ise diğer şişlerindeki ilmekler ablacım , sağdaki şişten bir dokuzuncuyla birlikte 1 ilmek alıyorsun , yani sağdakinden 9 ilmekli şişine 1 ilmek geçir ikisini birlikte çık , geri dön aynısını diğer tarafta yap , böylece eksilip topuk oluşmaya başlıyor .
İlmekleri 3 şişte bi ikişer alırsan daha güzel olur
İnşAllah anlatabilmişimdir :)
@nergismor

Cok teşekkür ederim gayet aciklayici olmus ablacim bende boyle yapıyorum ama goruntu resimdeki gibi olmuyor birde renk renk olunca kafam karisti..

Guzel ornekler var sa rica edebilirim bu arada patik örmeye bayiliyorum helede bes sis :))

X