Çekişmeli boşanmada evden çıkmama durumu

Ufka Yolculuk

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
6.633
3.245
Herkese merhaba. Kadir gecemiz mübarek olsun

Çekişmeli boşanma davam karar aşamasında şuan. 1 haftalık süresi kaldı gerekçeli karar için. Ayrıca mal rejimi davası da var ve uzun süre sonrasına gün verildi, boşanma gerçekleşmediği için çok uzuyor.

Boşanma davası bitene kadar ev, velayeti bende olan çocuklarla bana tahsis edildi.
Çocuğumun sınav senesi olduğu için ve çevreyi sevdiği için buradan ayrılmak istemiyor, bende istemiyorum. Çünkü kiralar artık çok uçuk rakamlar ve işe girip çalışsam bile neredeyse tamamı kiraya gidiyor.
Evden iş yapıyorum, devlet desteği, nafaka ve ailemin desteği ile hamd olsun geçinip gidiyoruz şuan kira olmadığı için.

Sorum şu;
Boşanma davası kesinleştiği zaman, bizi evden çıkarmak isterse, çıkmama gibi bir durumumuz olabilir mi?
Avukatım mülk onun üzerine olduğu için çıkarabilir diyor.
Çıkmak istemediğim için ne gibi yaptırımlarda bulunabilir?
Ayak diretsem, polis zoruyla vs. çıkarma olurmu?

Evden çıkmamak için istinafa gitsem, bu kezde 2-3 yıl yine psikolojik yıpranma yaşayacağım.

Bu durumu yaşayanlar veya avukat hanımlardan yorum bekliyorum.
 
Çevrede başka ev yokmu ?
 
Yorumunuz yukarda kalsin diye yaziyorim. Sahsi fikrim Uzlasmayi deneyin cocuklar icin burayi seviyorlar 1 2 yil bizi idare et diyebilirsiniz .mulk sizin olup tam terside olabilirdi .siz cikarmazmiydiniz eski eşinizi ..boyle durumlarda uzlasmaci olmak cocuklar icin ve sizin icin daha iyi gibi
 
Uzman değilim ancak burada okuduğum deneyimlerden yola çıkarsam, ev evlilik birliği içinde alındıysa miras malı değilse bölüşülecektir. Eninde sonunda o evden çıkmanız gerekir. Ha şimdi ha sınav sonrası. Bir ihtimal başka edinilen mallar var ise ve bu mallar yaklaşık evin yarı ederine denk geliyorsa onlardaki haklarınızdan vazgeçip evi alırsınız. Ya da devam eden bir kredisi varsa krediyi siz devam ettirir, daha şimdiye dek ödenen miktarı eşinize borçlanırsınız.

Ekleme: Bir çocuğunuz var sanırım. Çocuğun bakım ve eğitim giderlerine anne baba ortaktır. Bu nedenle bu giderler hayatınızda hep olacak. Baba tamamını karşılamaz. Umarım hayatınızı düzene koyarsınız en kısa zamanda.
 
Çok teşekkür ediyorum. Bakalım, İnşaAllah yanaşır bu duruma. Çünkü kendisi nafaka ödememek için işten ayrıldı ve düzen kurmadı kendine, sırf mahkemede acınmak için.
 
Evden çıkmadığım süre zarfında krediyi ödeme fikri benimde aklımdan geçti ve bunu kabul ederse de razıyım.
 
Çok teşekkür ediyorum. Bakalım, İnşaAllah yanaşır bu duruma. Çünkü kendisi nafaka ödememek için işten ayrıldı ve düzen kurmadı kendine, sırf mahkemede acınmak için.
Ya evet cok üzücü durum bosaninca cocuklardan bosaniyorsin sanki. kadindan sakindigin her kurus çocuğundan sakindigin kuruştur. Aslında hala bunu anlamiyor erkkler Türk annesi asiri fedakar bi annedir babanin verdigi kurusu ilk cocuguna harcar kendisi 2.plandadir nadir eski esini sömüren kadin etrafımdan kendimden biliyorum once evladim diyorum. Umarim biraz zamanla düzelir herseyiniz
 
Evden çıkmadığım süre zarfında krediyi ödeme fikri benimde aklımdan geçti ve bunu kabul ederse de razıyım.
Ama şimdiye dek ödenen miktar ve bunun faizini elbet isteyecektir eş. Size tavsiyem şu olabilir. Bir erkek olarak edindiğiniz bir ev olsun ve başka yüksek ederleri birşeyiniz olmasın. O evden siz de hakkınızı alırdınız. Eşiniz de şu an sizin gibi evden hakkını almak isteyecektir. Bu da onun en doğal hakkı. Böyle düşünün. Yine okuduklarımdan yola çıkarsak, genelde bu tarz durumlarda ev satılır borç kapatılır ve kalan miktar bölüşülür.
 
O kadar haklısınız ki.. Aylarca tek kuruş nafaka ödemedi. Mahkemeden nafakanın kaldırılmasını talep etti defalarca.

Çok teşekkür ederim
 
Evlilik süresi içinde ödenen tutar ev değerine ekleniyor. Ben mesela +1 yıl oturursam 1 yıllık tutarı öderim. Mal paylaşımında da kanun ne derse o. Kaldı ki babasından kendine düşen payı, krediyi vs zaten düşüyor, ona itirazım yok.
Benim isteğim sınav dönemi ve mümkünse çocuğumun lise ilk yılı burada olmak
 
Bu isteğiniz oldukça doğal. Eşinizin acil borçları yoksa bahsettiğiniz süre zarfında oturmanıza izin vermeli ancak eşinize bağlı muhtemelen.
Yalnız bir yıl sonrasını da düşünün. Oğlunuz okul tercihi yapacak. Bulunduğunuz semtte bir okul tercih eder ve o semtin kirasını karşılamakta zorlanırsanız sizin için daha zor olur.
Kolaylıklar dilerim.
 
Geçmiş olsun. Hayırlı kandiller...

Konut tapusu kimin adına? Kredi kimin adına? Bu konut siz evlendikten sonra mı alındı?

Babasından kalan pay, kredi vs demişsiniz, anlamadım, bu ev babadan mı devralındı? Babasından kalan nedir?
Detaylı yazar mısınız?

İş yerinden ayrıldığına emin misiniz? Yoksa çıkışını yaptırıp maaşı elden mi alıyor? Sigortasız işte mi çalışıyor?
Bunlardan emin misiniz?
 
Teşekkür ederim, hayırlı kandiller.
Tapu eski eş adına. Kredi de onun. Evet evlilik içinde alındı.

Bundan iki Önceki ev babasına aitti, satıp kendi adına ev almıştı. Daha sonra onu satp bu evi aldık. İlk babasına ait olan evin ederini yeniden değerleme olarak hesaplayıp, evin değerinden düşüyorlar.
İş yerinden ayrıldı evet.

Bildiğim kadarıyla iş beğenmiyor şuan ve gündelik işlerde sgk sız çalışıyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…