Çekişmeli boşanma (mağdurum)

AyseHatun40

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2016
6
2
16
Merhaba
Eşimin (kocamın) son dönemler de artan ilgisizliği, daha önce aldattığı için biliyorum (affetmiştim) sürekli zina arayışı içinde olmasına karşılık bunalıma girerek mektup yazdım yaptığı haksızlıkları köyü davranışlarını vs. Dayanamadığımı dile getirdim. Sonra yine bi tartışmamızda 'senden soğudum' Dedi bende mektubu verdim. Okudu sarıldı ve ' memlekete git Zaman tanıyalım birbirimize' Dedi ve İzmir den Kırşehir'e beni babamın evine gönderdi.. Burda devam etti tartışmamız ve ben eşyalarımı topla dedim ( amacım sadece onu bırakma korkusuyla beni anlamasaydı ) sonra tamam bitirelim Dedi ve ben şok oldum. Onu sevdiğim için tekrar İzmir'e dönüp yalvardım beni bırakma diye. Aileler ve arkadaşlar evliliğim bitme taraftarı değil. Kimsenin lafını dinlemedi ve gittiğim için bana kızdı bağırdı sonra sabah erkenden annemi aradı ve ' kızını neden gönderdiniz ' diye anneme bağırdı. Ki annem çok sever eşimi onun kredi felan çekti en ufak saygısızlık yapmaz. Benim annem babam ayrı 4 kardeşimde zihinsel engelli. Beni ve ailemi dışladı iş yerinden izin aldı ( kendisi askeri personel) arabayla beni tekrar Kırşehir'e getirdi, amacım zamana bırakmak Dedi ve ben yine inandım tamam dedim.beni baba evime bıraktıktan sonra Kendisi de kendi memleketi olan Silifke'ye gitti. 2 gün sonra beni arayıp dilekçe göndereceğim imzala bitsin Dedi. Bende mesaj attım, imzalamayacağım zamana bırakacaktık dedim. Sonra dilekçe gelmedi. 3-4 gün sonra İzmir'e dönmüş ve 13/04/2016 da bana evliliğin Temel'den sarsılması nedeni ile ( çekişmeli ) dava açmış. Yaklaşık 3 hafta hiç konuşmadık. Benim bu davadan haberim, 20 gün sonra e-devletten rastgele görmem ile oldu. Kendisini aradığımda davadan haberi olmadığı parası olmadığı için davayı açamadığını söyledi. Dava da tensip zaptı hazırlandı yazıyor fakat tebligat gelmedi. Şimdi bende 6 senelik, severek isteyerek yaptığım evliliğimi bitirme taraftarıyım. Yaşım 24 ve vasfım mesleğim yok. Şimdi o kocam olacak adamın ne yapmaya çalıştığını anlamak istiyorum. Mahkemeye Nasıl bi dilekçe verdiğini vs anlamam için Nasıl bi yol izleyeceğimi haklarımın ne olduğu anlamam için ne yapmalıyım ?

Anlaşmalı boşanmadığınızdan çekişmeli boşanma davası açmış işte, inkar etmesi gerçeği değiştirmez. Tebligat ancak gelir il dışındasınız sanırım. Tebligat gelince dilekçeyi görürsünüz zaten. Ya da mahkemesine gidip dosyayı inceleyebilirsiniz. En kolayı tebligatı beklemek gibi görünüyor...

Ayrı şehirlerdeyiz o izmirden dava açmış ben kırşehirdeyim... Anlaşma yoluna gidelim dedim kabul etti. Tek talebim yoksulluk nafakası olur sanırım (tabi kabul ederse) . Acaba ne kadar isteyebilirim pek bilmiyorum.. Seni aldatmama göz yumuyorsan gel diyen bi adam için seneler süren davaya gerek yok diye düşünüyorum

Merhaba yazmadan geçemedim. Bence anlaşmalıya gitmeyin çekişmeli olması tarafındayım evet çekişmeli davalar bi nevi insanı yıpratsada hiçte bunu umursamayın hakkınızı sonuna kadar arayın.Karşı taraf yani eşiniz sizin kardeşlerinizin rahatsızlığını alay konusu etmiş olması bir kusurdur şahitlerle bunu ispatlayabilirsiniz. Kendi başına boşanma kararı alması da bir kusurdur. Sonuçta siz bunu tesadüfen e devlet'e girerek öğrendiniz. Eşiniz sizi zamana bırakalım diyerek ailenizin evine gönderirken ardından boşanma davasını açacağını bilmiyordunuz siz ailenizin evine o zihniyetle gitmediniz biraz kafanızı dinleyip geri kendi evinize gidecektiniz bu kısım çok önemli burda kendisi tam kusurlu sayılırki sizin haberiniz olmadan boşanma kararı almış olması siz tekrar eşinizle konuşmaya gittiğinizde sizi kabul etmemesi bir nevi kapı dışarı edilmiş oluyorsunuz bakın kendinizi savunacağınız çok iyi bir savunmalar var elinizde. Gerek şahitlerle bunu çok iyi ispatlayabilirsiniz. Şahit çok önemlidir Hakimi konuşmalarıyla tatmin etmesi gerek şahitler ve siz mahkemede boşanmak istemediğinizi lakin eşiniz bunu istediği için benimde artık kendisine ve bu evliliğin devam etmesin inancım güvenim kalmadı yönünde konuşma yapmalısınız yani siz tamam boşanmak istiyorsunuz ama karşı taraf buna daha çok meğilli gibi göstermelisiniz. Ayrıca daha önce aldatmasına yönelik elinizde deliller olduğunu zannetmiyorum varsada çok iyi olur sizin için. Eğer yoksa daha önce beni aldatmasına rağmen onu sevdiğim için evliliğimi bitirmedim diyeceksiniz. Bu konuyla alakalıda şahit sunabilirsiniz mahkemeye. Şimdi son olarak şunu söylemek istiyorum eğerki karşı tarafa bir kabahatiniz yoksa (aldatma,hakaret ws.) Bu çekişmeli davaya göğsünüzü gere gere giriniz. Anlaşmalı yoldan maddi olarak istediklerinizi kabul etmedigi takdir de tabi etmiyorsa çekişmeli olarak haklarınızı savunabilirsiniz. Çekişmelide ekonomik araştırmalar yapılıyor iki tarafında geliri araştırılıyor. Büyük bir olasılıkla ilk mahkeme veya ikinci mahkemenizde hakim uygun gördüğü takdirde tedbir nafakası bağlıyor ve mahkeme sonuçlanana kadar siz tedbir nafakası alıyorsunuz ancak mahkeme bitince sizden o tedbir nafakası kesilir yerine davayı kazanırsanız yoksulluk nafakası bağlanır bunun için davayı kazanmanız gerekir cevap dilekçenizde maddi manevi tazminat ve nafaka nızı talep etmeyi unutmayınız hakkınızda hayırlısı olsun

anlaşmalı boşanmanızı tavsiye ederim. çekişmeli boşanma hem maddi hem manevi çok yoran bir süreçtir. taleplerinizi kabul ediyor ortak paydada buluşuyorsanız anlaşın kurtulun. ben müvekillerime önce anlaşmalı boşanmayı tavsiyederim her ne kadar çekişmeli boşanma benim işime gelecek olsa da önemli olan o durumu yaşayan psikolojisi sarsılmış kişilerdir. o yüzden anlaşın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…