- Konu Sahibi berfinbilgen
-
"çok sessizsin dendi mi bi sinir yükselirdi içimden" sessizlik konusunda yalnız değilmişim anlaşılan :))))
bende çok çekingenim. ama bunun bir nedeni var. ben çocukken çok dayak yedim, çok aşağılandım ailem beni pek sevmezdi başkalarının yanında küçük düşürmekten rahatsız olmazlardı o yüzden her yaptığımın hata olduğunu düşünüp herşeyden kendimi çektim bu da git gide çekingenlik oluşmasını sağladı. düşünüyorumda keşke ailem beni başkalarının yanında küçük düşürmeseymiş yada dayak atmasaymış. çünkü çok olumlu akıllı bir kızdım. dans etmeyi, şarkı söylemeyi, arkadaşlarımla oyunlar oynamayı severdim ama gerçekleri gördükçe bunların utanılacak bişey olduğunu düşünüp zamanla soğudum ve uzaklaştım. bütün bunların hepsi okul hayatıma ve özel hayatıma yansıdı. ne arkadaşım oldu ne başarılı oldum. siz siz olun çocuklarınıza asla ve asla başkalarının yanında kötü davranıp küçük düşürmeyin. ileride aşağılık kompleksi, çekingenlik gibi ciddi sorunlar oluşuyor. çocuklarınıza özgüven sağlayın. onlara yalnız olduklarını hissettirmeyin.
berfinbilgen konuyu açtığın için teşekkürler. bende sosyal fobi var diye düşünürken bu yazıyı okuyup bunun üzerine biraz da araştırma yapınca durumumun daha ağır olabileceğini gördüm. çok üzüldüm. çünkü çekingen kişilik bozukluğu sonuçta bir kişilik bozukluğu ve ağır bir durum. bir psikiyatrdan randevu aldım. bugün gittim. genelde doktorlar hemen bir teşhis koymaktan çekinirler. henüz birşey söylemedi ama bana ilaç verdi. şimdilik o ilacı kullanıcam. 15 gün sonra tekrar gidicem.
eğer durumunuzun böyle olabileceğini düşünüyorsanız bir doktora gitmekte fayda var. ama çekingenlikle çekingen kişilik bozukluğunu iyi ayırt etmek lazım.
"çok sessizsin dendi mi bi sinir yükselirdi içimden" sessizlik konusunda yalnız değilmişim anlaşılan :))))
arkadaşlar bende farklı bi problem var.çok fazla çekingen değilim aslında ama biriyle oturduğumda beynim bomboş oluyo.muhabbet kuramıyorum.cümle kuracak bi konu bulamıyorum ..bön bön bakışıyoz birbirimze buda beni huzursuz ediyo.kendimi kötü hissediyorum
bence alt yapisinda yine çekingenlik yatiyor rahat olamadiğindan kaynaklaniyor, bu benim görüşüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?