Çekingen kişilik bozukluğu

berfinbilgen

Guru
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2007
3.156
24
318
İstanbul
Belirtiler
- Reddedilmek veya utandırılmaktan aşırı endişe duyarak insanlarla yakın ilişki kurmaktan kaçınmak,
- Kendi önemini küçümsemek.

Çekingen kimselere "kaçınan" da denir. Çünkü onlar kendi eksikleri ve bunun neticesinde reddedilme korkuları ile o derece ilgilidirler ki bu durum onların diğer kimselerden uzak kalmasına neden olur. Yakın bağlar kuramadıkları halde bu kimseler ekseriyetle yakın ilişki arzusu içindedirler.

* Tedavi
- Çekingen kişilik bozukluğunun tedavisi zordur ve bilinen bir tedavisi yoktur.
- Bazı durumlarda psikoterapi yararlı olabilir.

bende de var çekingenlik, ilk girdiğim ortamlarda heyecanlanıyorum, ilk adımı ben atmıyorum genelde, insanlar genelde biraz soğuk olduğumu düşünürler , ortama ısındıkça, kişileri biraz daha tanıyınca açılıyorum, gamyoncuiremsu .

kızlar en kötüsü benimki herhalde ben ücretli öğretmenlik yapıyordum küçük bi ilçede 6ay önnce evlendim izmirdeyim hiç kimseyi tanımıyorum bu çekingenliğim yüzünden iş görüşmelerine bile gidemiyorum kötü durumdayım

bende çok çekingendim eskiden.. blu çaglarımdayken.. (14-16 yaş arası)
şimdi 19 yaşındayım..herkesle rahat dialog kurabiliyorum..
çok konuşan bir insan değilim.. sadece ilgi alanım olduğu konularda çok iyi muhabbet edebilirim...

peki bu çekingenliğin ana kaynağı nedir neyin sonucunda böyle oldu
çünkü çocukken hiç te çekingen değildim - gayet yaramaz ve hazır cevap - ilkokul yıllarında başladı biraz

Ben de çekingenim, çekingenliğimin sebebi çocuklugumu ıssız bı yerde geçirmemden kaynaklanıyor.. Tanımadıgım insanlarla göz teması kuramıyorum,ilk adımı ben atımıyorum vs vs.. ama bunu kanıksadım artık ben böyleyim başka türlü olmak için çabalayamam,zaten tanıştıktan sonra muhabbetime doyum olmaz ee ne dıye kendımı sıkıyım illa her insan önder olmak zorunda değilki,seviyorum kendimi

çok sessizsin dendi mi bi sinir yükselirdi içimden.üniv.bitti evlendim ama hiç bi şey değişmedi.belki biraz açıldım.ne kadar isterdim şakır şakır konuşmak.hoşsohbet biri olmak.biraz daha dışadönük olabilmeyi isterdim.anca damarıma basıldığı zaman klava:gözüm hiçbirşeyi görmüyo ve şakır şakır konuşabiliyorum

bendede var oyle bır ortama gırınce hemen adapte olamam ortama once dısardan analız yaparım eger bana ortam ve ordakı kısıler uyarsa katılım gosterırım yok uymassa uzak kalmayı yeglerım bu yuzden ılk etapta bana hep soguk derler ama aslında cok sakacı ve sıcak kanlı bırısıyımdır, buna cekıngenlıkmı denır yoksa baska bıseymı bılemıyorum

Aynen wala bende bu durumdayım..Bana buzdolabı diyolar hattasırnaşık şey Çokta sessizim dışarda..20 yaşına geldim hala aynıyım:çok üzgünüm:
Ama tanıyıp insanların içine girince ısınıyorum..Onlarda benim aslında buzdolabı olmadığımı anlıyolar..
Kötü bişi aslında çekingenlik yha insanın kendine güveni olmuyo.:1no2:

sen aynı benden bahsediyorsun ve bu yüzden kimseyle samimi olamam:1no2:senağlama

aslında bu durumu psikolojik bir probleme dönüştüren şey hayatınızda verdiğiniz kararları etkilemesi. yani bir ortamda sessiz kalmak, zor adapte olmak büyük bi sorun değil. sorun o ortama hiç girememek. iş başvurusu için görüşmeye gidememek. ben çok dersimden kaldım sunum yapmaktan kaçtığım için.
bi de sosyal fobi olarak biliyodum ismini ama ikisi birbirinden farklımıdır bilemiyorum. araştırmak lazım. şimdiye kadar yazan kimsede problem yok gibi görünüyor bu durumda. hem çekingenlik bazen de iyidir :)

eskiden çekingen fln değildim..girdiğim ortamlarda rahattım.öyle çok konuşan biri değildim ama konu olunca konuşmaktan çekinmezdim
şimdi insanlarla konuşmaktan,bir ortamda yüzümün kızaracağından,biri bana soru sorduğunda nası cevaplayacağımdan korkar oldum..
ne oldu bana anlamıyorum

bende çok çekingenim ilk adımı atamam herşeyi karşı taraftan beklerim.beni tanıyanlar.
genelde havalı ve soğuk olduğumu süylerler
ama samimi olduktan sonra çok sıcak dost canlısıyım.

kızlar niye öyle düşünüyosunuzki olumlu düşünün bende eskiden öyleydim ama baktımki bu insanlar benden sanki çokmu üstün hepimizi allah yarattı hepimiz aynıyız şimdi valla kimseden utanmıyorum sıkılmıyorum şimdi herkez bayılıyo bana konuşmak için can atıyo çevremdekiler sen konuşmasını bildikten sonra nabza göre şerbet verceniz gençle genç yaşlıyla yaşlı çocukla çocuk olcan bence bir deneyin bakın görceniz haklı olduğumu

Bende çok sıcak kanlı biriyim ama beni tanıyanlar hep dışardan çok soğuk ve sinirli göründüğümü söylerler. Karşıma hep sapıklar çıktığı için artık kimseye güvenmiyorum bu yüzden hep kaşlarım çatıktır.

Valla bende her girdiğim ortamda çekinirim biri bir soru sorsa kızarır bozarırım sanki ne varsa,, kendimi belli edemem...genelde dinlemeyi severim konuşmaktan çok

yazılanların hepsi biraz beni anlatıyor:) ama baştaki açıklama biraz yetersiz olmuş tedavisi yoktur falan denmiş.. çekingenlik sosyal fobinin biraz daha hafifi ve öz güven geliştirici her şey (ilaçlar-terapiler) bunun bir tedavisi... eskiden böyle değildim diyenler var: sonradan böyle olmanızın sebebi mutlaka yaşadığınız bir olaydır iyice bir düşünürseniz eminim sebebini bulursunuz sebebini bulduktan sonrada tedavisi zor olmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…