Ben çok kaygılı bir insanım, yaşadığım olumsuz olayların arka arkaya gelmesi stres, kaygı ve korkuyu yarattı bende.
Ve her şeyden korku, kaygı duymaya başladım. Durduk yere aklıma kötü bir şey gelir mesela, ben o düşünceyi hemen uzaklaştırsam bile mutlaka başıma gelir.
En son örnek; Televizyonumuzun kırılmasından bir anda korktum, istemsizce aklımdan geçti ne alaka yani, en fazla 1 hafta sonra oğlum televizyonu kumandayla vurarak kırdı..
İş bulmakta bir dönem çok zorlanmıştım ve bulduğumda da kaybetme korkusu ister istemez beslemeye başlamışım zor bulduğum için ve o dönemde her bulduğum işten çıkmak zorunda kaldım, bu sefer iş buluyordum ama ya sürdüremezsem, başa dönersem kaygısı yaşıyordum çünkü paraya ihtiyacım olduğundan işten çıkmaktan korkuyordum, ve resmen bir dönem böyle kısır döngü içinde gitti. İstisnasız hiç şaşmadan..
Bir videoda izlemiştim, uzun süre olumsuz şeylerle karşılaşan insanların bir anda olumlu, pozitif düşünmesini bekleyemeyiz diyordu.
Önce diş fobimi yendim bu bende aşırı mutluluk hissi yarattı, ve başka güzel şeylerin olacağına inancım arttı bir anda, çünkü 1 yılda aşamadığım dişçi fobim bitmişti. Yani sonu güzel biten bir şey yaşıyordum.. Bu bende başka duyguları da tetikledi. İsteyince olmayacak bir şey yok, her şey daha da güzel olacak gibi..
İş konusunda ise ne zaman ki ben süreçten yıldım, artık çalışmak istemiyorum ne olursa olsun, her şey olacağına varır şeklinde hissetmeye başladım, korkudan eser yoktu o an her şey değişmeye başladı.
Ya olmazsa değil de olmazsa ne olur ki diye düşünmek sanırım kilit nokta..