Çekilmez Ağrılar...(Bel Fıtığı)

malianestezi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2016
520
507
53
günaydın arkadaşlar,
konu başlığımdanda anlaşıldığı üzere derdim fıtığım.
evlendikten sonra belimde ağrılar başladı,geçen sene gittiğimde 3 tane fıtığımın olduğunu,birinin ileri düzeyde olduğunu öğrendim.fizik tedvi gördüm.kısa sürede olsa faydasını gördüm.
bel fitiği dr un dediğine genetik değil ama her ne hikmetse anneannem,teyzelerim ve annem bel fitiğindan ameliyat oldu hatta annem 2 kez oldu.hala da var yine olması lazım ama olmak istemiyor artık.
benimki belki ameliyatlık düzeyde değil lakin bu hastalığa tutulanlar bilir belli dönemlerde(mevsim geçişleri soğuk havalar) resmen belim tutuluyor.korse,ağrı kesiciler,hamam,yürüyüş vs iyi geliyor.
alışıyorum fıtıklı hayata ama ne zaman geleceği belli olmayan bu tutulmalar gerçekten beni perişan ediyor.
sormak istediğimse manuel tedavi?
var mı bu sorunu yaşayıp da manuel tedavi olan ya da yakınından olan?
gerçekten faydası var mı?
bi dr var İstanbulda.tv ye falanda çıkıyor.seanlarla fığığı çözüyormuş.
ama bir muayene neredeyse 1000 tl,toplam seans ise 10 000 tl...
eşim kesin çözecekse gidelim diyor.
ama bende boş yere bu kadar para baymak istemiyorum.
bulunduğum ilde de var manuel tedavi uygulayan bir dr.
eşimde sağlıkçı olduğu için soruşturmuş,anlık olarak idare eder ama fıtığı geçirmiyor diyorlar.
çok merak ediyorum manuel tedavi olupta temelli bu problemden kurtulan var mı??

Bel çeken kişilere gitseniz? Benim birkaç tanıdığım çok memnun kaldı. hatta ben de gitmeyi düşünüyorum.

Bel çeken kişilere gitseniz? Benim birkaç tanıdığım çok memnun kaldı. hatta ben de gitmeyi düşünüyorum.

ondan çok korkuyorum.
işin ehli olmazsa Allah korusun sakat bile bırakabiliyormuş
o riski göze alamam gibi...
sizde de var sanırım.
Allah şifa versin,çok zor

Benım de boynumda var berbat bırsey manuel tedavı iyi gelırse bende dusuneyım

Annem cok agir bir düzeyde iken bel fıtığı ameliyati oldu. (Felc riski ile karsi karsiya oldugu bir durumda)
Simdi ki aklim olsa belim agridinginda dinlenir ve kaslarimi kuvvetlenidirir dogru şekilde hareket etmeyi ogrenirdim.
Cok fazla dokundurmamak lazim diye düşünüyorum bel cekmek yaki yakmak vs.. bunlara degil dinlenmek, fizik tedavi ve spor sirasiyla..

bende bu şekilde gidiyorum zaten şuan için.
kaslarım güçlensin diye yürüyüş yapıyorum.
dinleniyorum.2 haftadır evimi b.k götürüyor,yemekleri eşim yapıyor sağolsun.
fakat ne kadar yaparsam yapayım 5 6 ayda bir bu tutulmalar oluyor ve şuan bile çok ağrıyor...
bel çekmeyi düşünmüyorum ama manuel tedavi acaba düzeltir mi?
bunu merak ediyorum.
Anneniz nasıl şimdi peki? çok geçmiş olsun

Bende de boyun fıtığı var. Ne kadar igrensem de sülük tedavisi düşünüyorum. Face de şifa oruçları diye bi grup var orda yazıyor. Aslında açlık yaparak çözenler de varmış ama ben emziriyorum. Ameliyattan çok daha mantıklı bu söylediklerim. Bi araştır istersen

Yürüyüş degil pilates ile guclendirmenizi tavsiye ederim. yürüyüş beli yorar.

Bu arada teşekkür ederim. annem 15 yil önce ameliyat oldu. hala arada agrisi olur yatar. Baska yerlerde fitik vardi onlara dokunmadilar ameliyattta. ki ameliyar olunca her türlü korumak zorunda oluyor insan.

Yürüyüş degil pilates ile guclendirmenizi tavsiye ederim. yürüyüş beli yorar.
canım dr aksine dedi ki pilatesten uzak duracaksın.
bol bol yürüyüş yapacaksın.
fıtıktan önce çok pilates yapıyordum ben.bazen düşünüyorum acaba yanlış hareket mi yaptım bu esnada da fıtık oldu?
yürüyüş 1 1.5 saati geçmediği sürece yormuyor yani ağrı olmuyor.

hepsini araştırdım canım.
şifa oruçlarını da çok tuttum ama bu sebeple değil.
(neyse dini konulara girmeyelim: ) )
sülüğü duydum ama daha çok bacak ağrılarında romatiznalarda.
bele faydası var mıdır ki?

osteopati dediğimiz şey doktorlar için yarı bir uzmnalıktır. ben çok faydasını gördüm. ancak yapan doktorun çok iyi olması lazım.gazi üni. uzmanlığını sertifikasını veriyor. ayrıca azerbaycanda uzmanlık dalı oalrak mevcut. hareket kısıtlılığı gidermek açısından özellikle çok başarılı. hatta yan tedavilerle kuru iğne gibi ,çok başarılı oluyor.
ancak dediğim gibi çok iyi bir uzman bulmalısınız ayrıca da sertifikalarını da görün.
geçmiş olsun.

Uzman biriyle calismak gerekiyor.
Hoca olmadan pilates yanlis seylere sebep oluyor nefes bel boslugu vs..

Bu arada teşekkür ederim. annem 15 yil önce ameliyat oldu. hala arada agrisi olur yatar. Baska yerlerde fitik vardi onlara dokunmadilar ameliyattta. ki ameliyar olunca her türlü korumak zorunda oluyor insan.
annemden biliyorum...benim annem ilk ameliyatını 24 ikinciyi 38 yaşında oldu.
artık işin erbabı olmuş hangi hareketi yapıp yapmayacağını biliyor.
dikkat ediyor.eski ağrıları yok.
ben ne kadar dikkat edersem edeyim ufak bir kızım var illa ki yoruluyorum..

çok teşekkür ederim.
peki kimden aldınız bu tedaviyi özelden yazar mısınız?

Bildiğim kadarıyla suluk orada bulunan sıvıyı emip yerine faydalı enzimler koyuyor. Aidin Salih in kitabında ise açlık yapılması yazıyor. Açıkçası ameliyatın %100 düzeleceğini bilsem bile yaptırmam sanırım. Bi de İbrahim saracoglu kur tavsiye ediyordu. İnternetten bakıp yapabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…