benim eşimin anneside çok şiddet görmüş eşi ve ailesinden sabretmiş dayanmış ama sonunda boşanmak zorunda kalmış ve şimdi bizim mutluluğumuzu ister hep kendi mutsuz olmus olsada. benim babamda anneme yıllarca psikolojik şiddet uyguladı diyebilirim. bütün bu acı tecrübeleri bazen dinledim bazen gördüm fakat neyi anladım biliyormusun insanın içinde Allah korkusu ve merhamet yoksa o insandan uzak duracaksın, çünkü o yaşa kadar değişmeyen insanı biz değiştiremeyiz, zaten aldıkları ahlar onların peşini bırakmaz dosdoğru bir hayat yaşamaları çok zordur artık. Sen boşanmak demişsin haklısın da fakat eşin seni seviyormu anne ve babası gözünü boyuyor olabilir bazı insanlar akıllı görünür ama salaktır avukat olabilir ama anne babasına o kadar güveniyordurki senin durumunu göremiyor olabilir, onlar o kadar yakınıyorlardırki durumlarından senin yakınmaların hafif görünebilir eşinle aynı odadaysan lütfen onunla konuş, ağlamamaya özen göster ve düzgün ifade etmeye çalış, bu evde mutlu olmadığını anne ve babasının seni evlat olarak görmediklerini değerinin olmadığını psikolojinin bozulduğunu çocuklarlada ilgilenemedğini bu hayatı yalnız onunla yaşamak istediğini, bunları tek tek söyle, konuşmuyorsa zaten bitmiştir evliliğiniz ama hala iletişiminiz varsa son kez dene hala aynı evde yaşamak konusunda eminse boşanmak istediğini söyleme ailemin yanına gidiyorum ben de bayram için çok özledim de bir daha da dönme derim, kırılan telefonunuda delil olarak göster son arama zaten ablan olarak kalmıştır, ailemle bile görüştürmediler dersin, bu da bir suçtur çünkü, iletişim hakkını elinden alamazlar , maddi durumunuz ve akıl sağlığın yerindeyse çocugu asla babasına vermezler isterse çatlasın.