Çay tiryakilerinin paylaşım alanı :))))

sabahları siyah çayı severim özelliklede sabah ac karnına,içerimde içerim hemde aynen senin gibi şekersiz,hiç hatırlamam şekerli çayı içtiğimi,nasıl olmuş şekersiz çaya başlamamı bende bilmem yani.
ama benim yaptığım aç karnına çay içmek zararlı aslında.
sonrasında hiç aramam,
öğleden sonra yine bir kupa neskahvem olur,ama süt tozulu değil,gercek sütten yaparım.
gün içersinde mutlak bir kupa yeşil çay,akşamları uyku problemim olduğu için hep bitki çaylarına ağırlık veririm..

çaylar börekler ,sofralar,ay ben kacayım burdan üçgün sonra gelirim,orucumda.zemuszemus

Nescafe içersem bende normal sütle yaparım tozunu kullanmam...
aynı şeyler içiyoruz demekki bende illaki yeşilçayımıda içerim. Bir öneride daha bulunayım, 1 tane keçiboynuzunu kır ve az suda kaynat çok faydalı oğluma dahi içiriyorum ben.
Allah kabul etsin canım bende tutacağım inşallah ; yarın babamın anjiyosuda bir yapılsın hayırlısıyla... moralimi burada sizlerle yazarak atmaya çalışıyorum anneciğimin morali bozukkk...:gitme:
Ne zaman pc açarım bilmiyorum bakalım ... birazdan annemlere gideceğim. Yarın hastaneye erken gideceğiz hoşçakalın arkadaşlar.... hayırlı haberler le dönmek nasip olur inşallah... :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Terlikçiğim...Günaydın canım...
Önce babacığına şifalar diliyor, sizlere sabır...inan okur okumaz babacığım geldi aklıma. standın uzun seneler dayanan olmasına çok dikkat edin. çin malı olmamasında ısrar edin. çok önemli biliyorsunuzdur hatırlatayım dedim...

tekrar uğrar, güzel haberlerini alırım

Terlikçiğim...Günaydın canım...
Önce babacığına şifalar diliyor, sizlere sabır...inan okur okumaz babacığım geldi aklıma. standın uzun seneler dayanan olmasına çok dikkat edin. çin malı olmamasında ısrar edin. çok önemli biliyorsunuzdur hatırlatayım dedim...

tekrar uğrar, güzel haberlerini alırım

Günaydın canım benim...
Dün doktorla onu konuştuk iyisinden takacakmışşş, damara bir bakalım diyor... babamın kalp doktoru bu konuda çok iyi bir doktor fakat takdir ilahii... ınşallah güzel haberlerle döneriz yeşilim... Sizlerle ne kadar güzel dostluk kurduğumu biliyordum fakat kötü gününde insan bunun daha da farkına varıyor ilginiz beni şu an duygulandırdı... sizlerle paylaşmak bilgilenmek çok güzelll... Sağlıkla, mutlulukla , kalın...:Saruboceq:

Tabi ki güzelliklerin yanı sıra, acıları da paylaşacağız..Sizler de iyi ki varsınız...Birbirimizin acılarını hafifletmek bu güzel duygular olsa gerek...

günaydin cay tiryakileriopuyorumnanaktan
bende bir cay tiryakisi olaraktan biryerlerden mis gibi cay kokusu geldi bir baktimki buran gekliyormuszemuszemus
ben cay icmedigim günde bir eksiklik hissederim benim icin cayin yeri bir baskadir aksam olunca cay ocakta hek kaynamasi gerek:asigim:
hadi bakalim caylar benden afiyet bal seker olsun:içelim:

Nescafe içersem bende normal sütle yaparım tozunu kullanmam...
aynı şeyler içiyoruz demekki bende illaki yeşilçayımıda içerim. Bir öneride daha bulunayım, 1 tane keçiboynuzunu kır ve az suda kaynat çok faydalı oğluma dahi içiriyorum ben.
Allah kabul etsin canım bende tutacağım inşallah ; yarın babamın anjiyosuda bir yapılsın hayırlısıyla... moralimi burada sizlerle yazarak atmaya çalışıyorum anneciğimin morali bozukkk...:gitme:
Ne zaman pc açarım bilmiyorum bakalım ... birazdan annemlere gideceğim. Yarın hastaneye erken gideceğiz hoşçakalın arkadaşlar.... hayırlı haberler le dönmek nasip olur inşallah... :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
geçmiş olsun terlikciğmmmm!!:teselli:
Allahh şifalar versin!:Saruboceq:

canım geçmiş olsun tekrar.inşallah iyi sonuçla ayrılır baban hastaneden.

çayı ben bekarken hiç sevmezdim.Ancak kahvaltıda bir bardak içerdim.
Annemler de çay hastasılar,onlara çay koyarken demlerken bile hep söylenirdim:sinifsinif: ya ne anlıyorsunuz şu çaydan derdim.
Annem de artık Allah sana çok seven çay tiryakisi koca versin derdi gülerdik.
eşimde gerçekten çay tiryakisi çıktı bir demliği bitiyor tek başına
ben:1shok: öyle oldumlaelaelaelaelae
ama eşim ben sana çayı sevdirecğim dedi.
gerçekten de sevdirdi,artık içmesem ağrıyorum.
ben de de bağımlılık yaptı.Annem de sevindi tabi

Selam tiryakiler ,
Babacığım anjiyo oldu stent takıldı damara , birinede balon yapıldı şimdi iyi çokşükür istirahatte...
Sizler nasılsınız başınız ağrıyormu çaysızlıktannn...
Çayları demledim , yiyecekler de hazır hadi hepinizi bekliyorum... ıyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar...

harmanlanmis_cay.jpg

iyi akşamlarr terlikciğimm!!opuyorumnanaktan
tekrardan çokkk geçmiş olsun!:1hug:
ben de çayı demledim!
canım ailemi izleyeceğimm!!!a.s

selam terleik seni böyle neşeli görmek sevindirdi beni...

çayları, masayı bile hazırlamışsın....teşekkürler

ben de dondurma yiyorum buralar hâla sıcak size de yolluyorum...afiyet olsun

dondurma3k.jpg

Tüm tiryakilere Günaydınlarrr.... :içelim:Çayı koyuyorum kahvaltıya buyrunnnn tüm KK davetlimdir.... bardağını alan gelsinnn...yerimseniben

iyi akşamlarr terlikciğimm!!opuyorumnanaktan
tekrardan çokkk geçmiş olsun!:1hug:
ben de çayı demledim!
canım ailemi izleyeceğimm!!!a.s

Teşekkürler tatlım... opuyorumnanaktan

selam terleik seni böyle neşeli görmek sevindirdi beni...

çayları, masayı bile hazırlamışsın....teşekkürler

ben de dondurma yiyorum buralar hâla sıcak size de yolluyorum...afiyet olsun

Çok şükür yeşilim , babamın iyileşmesi benim için mutlulukların en güzeli... Şükür Rabbime... :Saruboceq: Sizlere de çok teşekkür ederim... hep yanımda olmanıza sevindim. Eşimde sizleri ne kadar sevdiğimi görünce KK sız bir hayat düşünülemez diyeee... bana espri yapıyorrr... yerimseniben kıskanıyormusun yoksa diyorum bende onu kızdırıyorumm... Şeniz oyy oyy dondurmada nefisss görünüyorrr....
:icecream::icecream::icecream:

dondurma3k.jpg

Evettt herkes kalktımı?... Çayım demlemlendi... sofraya buyrun arkadaşlar... cokacimcoook

DSC01134.JPG

Son düzenleme:
Günaydın,günaydın Pozitif düşün bugün Önce gülümse Sonra gül Kahkaha at Ve hatta, Ve hatta... Katıla katıla Gül korkma Siyah renk gidecek önce Günün pozitifleşecek Gökkuşağı gibi aynen renk renk Bil ki 7 renkten oluşan renk Beyazdır... Ve gülmek bulaşıcıdır Haydi, bulaştır!

Günaydın,günaydın Pozitif düşün bugün Önce gülümse Sonra gül Kahkaha at Ve hatta, Ve hatta... Katıla katıla Gül korkma Siyah renk gidecek önce Günün pozitifleşecek Gökkuşağı gibi aynen renk renk Bil ki 7 renkten oluşan renk Beyazdır... Ve gülmek bulaşıcıdır Haydi, bulaştır!

Bulaştıralımmmmmmm !
hemennnn... çayda içelim dahada mutlu olalımmmm...

kahkaha.gif
EUK7Mixy.gif

oha.gif

Tünaydın canım...O güzel masa da Çayı kaçırdım..Size Kahve getirdim

aintabarsiv_turk_kahve.jpg

topigin hayirli olsun canimmmmmmopuyorumnanaktan
cayla fazla aram yok tur aralikli olarak bitki caylari yesil cay iciyorum
yanliz su bir gercekki siyah caysiz olmazzzzzzzzzzzz:eek:lmaz:eek:puyorumnanaktan

topigin hayirli olsun canimmmmmmopuyorumnanaktan
cayla fazla aram yok tur aralikli olarak bitki caylari yesil cay iciyorum
yanliz su bir gercekki siyah caysiz olmazzzzzzzzzzzz:eek:lmaz:eek:puyorumnanaktan

Teşekkürler biitosuummm , ah ah simite de hayır denmez Türk halkının en sevdiği yiyecektir... hihoyyyt
Bende arada yeşil çayda içiyorum canım olsun topiğimiz tüm çay severlere açıkkk... yerimseniben bitki çayı, yeşil çay , vs vs...
yeşil çayın hazır birtanemmm... :kahve:

cay_kulturu05.png
oy oy oyyy

Yanına şöyle minik kanepelerden oluşan aperatif birşeyler de ekledim tatlım... zemuszemus
catering1aA.jpg

• Yeşil çay içindeki kateşinler sayesinde :
  • Kanser riskini azaltır. (Reduces incidence of cancer)
      • Yeşil çay yemek borusu kanserini erkeklerde %57, kadınlarda %60 oranında önlemektedir.
      • Yeşil çay düzenli içilmesi halinde prostat kanseri riskini üçte iki azalmaktadır.
      • Yeşil çay deri kanserine yol açan ultroviyole ışınların zararından korur.
    • Tümörü küçültür. Antioksidandır.
      • Yeşil çaydaki antioksidan E vitaminindekinden 20 kez daha kuvvetlidir.
      • Kolestrolü düşürür.
    • Tansiyonu ayarlar.
    • Kan şekerini ayarlar.
    • Bakterileri öldürürür.
    • Grip virüsünü öldürür.
    • Ağız kokusunu önler.
  • Yeşil çay içindeki C vitamini sayesinde :
    • Stresi azaltır.
    • Gribi önleyicidir.
  • Yeşil çay içindeki kafein sayesinde :
    • Performansı etkiler,yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır.
    • ıdrar söktürücüdür.
      • ıdrar söktürücü özelliğinden dolayı zayıflama re
  • Yeşil çay içindeki flavonoidler sayesinde :
    • Kan damarlarını güçlendirir.
  • Yeşil çay içindeki polisakkaridler sayesinde :
    • Kan şekerini düşürür.
  • Yeşil çay içindeki fluorid sayesinde :
    • Diş çürümesini engeller.
  • Yeşil çay içindeki E vitamini sayesinde :
    • Antioksidan olarak rol oynar
    • Yaşlanmayı geciktirir.
  • Yeşil çay içindeki EGCG (Epigallokateşin Gallat) adlı kimyasal madde sayesinde :
    • Kanser hücrelerinin gelişmesini önler
    • Akciğer, mide, bağırsak karaciğer ve deri kanserlerini önleyici etki yapıyor.
    • Alzheimer'i önleyici
    • Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıyor.
    • Yeşil çay içen hamile kadınlar sorunsuz bir doğum gerçekleştirebilirken, sakat çocuk dünyaya getirme riski de azalacak.
  • Yeşil Çay:
    • Anti enflamatuar, hücre yenileyicidir.
    • Arterioskleroz riskini azaltır.
    • Damar sertliğinden koruyor. Kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önlüyor.
    • Deriyi besler
    • Kalp ve dolaşım sistemini olumlu etkiler ve, hastalıklarını azaltır.
    • Kemik erimesini engelliyor.
    • Kilo verdirir.
    • Mide ve barsak problemlerini hafifletir.
    • Migreni geçiriyor.
    • Sürekli kullanımı, romatizmal hastalıkların tedavisinde fayda sağlar.
    • Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandırarak diyetleri destekler.
    • ıstenmeyen yeğların %30'unu absorbe eder.
Unutmayın!!!

• Günde 4-5 fincan yeşil çay vücudunuz zırh gibi korur.
  • Sabah aç ve akşam yatmadan önce birer bardak yeşil çay önerilir.
  • Yeşil çayınıza şeker koymayınız,
  • Tatlandırıcı olarak süzme bal koyabilirsiniz.
  • Etkili olabilmesi için aç karnına, sıcak ve yudum yudum içilmelidir.
  • Bizden demesi: siz siz olun yeşil çayı için

_alıntı_

Son düzenleme:
X