Çay tiryakilerinin paylaşım alanı :))))

merhabalarrrr!!!opuyorumnanaktan
ben de çayımı isterimm!!!

ay ben de bide kahfede yapsam hemençikkk
1209.bmp

Elelrine sağlık harika olur... pekiii fal bakan varmı ? (hemen sorulur ya adetten olmuştur...) Sularıda getirdim hanımlar...

Bardaklar1.jpg

Muhteşem sofralar , ellerinize sağlık lereenim ablacığım, destinacığım harikasınız hoşgeldiniz... güzel sohbetler dilerim...
Akşama birşey yemem herhalde artıkk... Umarım iyisinizdir ? Sabah şerifleriniz hayırlı olsun mutfaklarınızda ve ceplerinizde (cüzdanlarınızda ) bereket olsun... :Saruboceq:

Aşağıdaki yazı doğrumu Erzurumlu varsa aranızda... Okuduğum bir yazıdır sizlerlede paylaşmak istedim... CADIARZU

Erzurum deyince ilk akla gelen kıtlama çaydır.Adam başına bir oturuşta en az 15-20 bardak çay içimiyle yurdumuzun ençok çay tüketen İllerinden biridir.Çay tiryakiliği belki havasının soğuk oluşu ile içeri gelen misafire sıcak bir şey ikram etme zorunluluğundan doğmuştur.Kim bilir?
Erzurumlu çayı öyle severki gittiği bir yemek davetinde kuş sütü kuru üzüm eksik olmasa bile "adam sende neye yarar bir bardak çay bile vermediler" der.
Çayı çok seven Erzurumlu çayı adabıyla demlenirse içer yoksa karbonatla şekerle renk verdirilen ve kaynamış çaya asla itibar etmez.
Çay demlemek özel bir itina gerektirir.Kaynatılmış ve dinlendirilmiş su ile demlikteki çay ıslatılır, süzülür. çaydanlığın üzerine konur su kaynadıkça çay ısınır.Su kaynayınca demliğe ilave edilir ve ateşte hafifçe kabartılır. En az 15 dk.demlenen çay şeker makası ile kesilmiş kıtlama şekeri, İstanbul akidesi,kişmiş, aşma gibi şeylerle içilir.
Erzurumlu yazın çayı pirinç yada sac semaverde, kışın sobanın üzerinde demlikle sever,özellikle ince belli altın helli armudi istikan denilen bardağı tercih eder.

:kahve:

_alıntı_

Son düzenleme:
Aşağıdaki yazı doğrumu Erzurumlu varsa aranızda... Okuduğum bir yazıdır sizlerlede paylaşmak istedim... CADIARZU

Erzurum deyince ilk akla gelen kıtlama çaydır.Adam başına bir oturuşta en az 15-20 bardak çay içimiyle yurdumuzun ençok çay tüketen İllerinden biridir.Çay tiryakiliği belki havasının soğuk oluşu ile içeri gelen misafire sıcak bir şey ikram etme zorunluluğundan doğmuştur.Kim bilir?
Erzurumlu çayı öyle severki gittiği bir yemek davetinde kuş sütü kuru üzüm eksik olmasa bile "adam sende neye yarar bir bardak çay bile vermediler" der.
Çayı çok seven Erzurumlu çayı adabıyla demlenirse içer yoksa karbonatla şekerle renk verdirilen ve kaynamış çaya asla itibar etmez.
Çay demlemek özel bir itina gerektirir.Kaynatılmış ve dinlendirilmiş su ile demlikteki çay ıslatılır, süzülür. çaydanlığın üzerine konur su kaynadıkça çay ısınır.Su kaynayınca demliğe ilave edilir ve ateşte hafifçe kabartılır. En az 15 dk.demlenen çay şeker makası ile kesilmiş kıtlama şekeri, İstanbul akidesi,kişmiş, aşma gibi şeylerle içilir.
Erzurumlu yazın çayı pirinç yada sac semaverde, kışın sobanın üzerinde demlikle sever,özellikle ince belli altın helli armudi istikan denilen bardağı tercih eder.

:kahve:

_alıntı_

Çay tiryakisiymişler. Diyince nedense alaylı bir yazımı acaba demiştim
Ama doğrudur ... Gerçktende çay tiryakisidirler..
Aileden bilirm :teytey: :teytey:

Çay tiryakisiymişler. Diyince nedense alaylı bir yazımı acaba demiştim
Ama doğrudur ... Gerçktende çay tiryakisidirler..
Aileden bilirm :teytey: :teytey:

Hoşgeldiniz asla bende hiçbir şekilde alay olmaz , öylemi acaba anlamında Erzurumlu varsa bizi bilgilendirsin anlamında ben hiç duymamıştım . Rizelileri , Trabzonluları , Trakyalıları bilirim fakat Erzurumu duymadım o sebeple... Düzelteyim yanlış anlaşıldıysa...

yasakkelime

Son düzenleme:

terlikçim ve hepinize.... karçırmışım bu güzellikleri ama sermaverdeki bitmemiş içtim çayımı, Mevlana Şekerimi yedim, teşekkürler beni de hatırlamışsın
sağolun herşey ne kadar güzel. yarına uğrarım inşallah

gündüz bilgisayarım arızdaydı şimdi oldu
gitmeden size sabah için bal bırakıyorum hangisini isterseniz buyurun size yetişemiyorum sonra gelirim...afiyet olsun:)
hepinize iyi akşamlar....

bal31.jpg

ÇAY MI KAHVE Mİ

Çay sefkattir, dostluktur, güvendir. Kahve ise sevgidir, iliskidir,
heyecandir… Çay ne kadar disa dönük ise, kahve de gitgide o kadar
içe dönük bir keyif içecegidir.

Kahveyle çayi birbirinden en kesin ve keskin biçimde nasil ayiririz?

Öpüsünce birbirimize geçirdigimiz agzimizdaki kahve tadidir. Çaydan
geriye kalan ise sohbetimizin tadidir.

Kahve kokudur… Önce koku. Kahveyi dilden damaktan önce burun
sever.Kimileri “kokulu” çayi çaydan saymaz. Oysa kokusuz kahve
kahveden sayilmaz.

Fakat gözün arzularini ve keyiflerini de yabana atmamalyiz.Fincanin
üzerinden kahveye; o kara kuyuya bakip basi dönmeyen, yükseklik
korkusuna kapilmayan var midir?..

Hayatin ilk bakista siradan gibi gözüken ama güzel sürprizlere açik
çagrilari vardir. Kimi zaman insan sesine bürünür bu çagrilar:

Bunlardan biri “Hadi, söyle bir çay içelim”dir. Öteki ise daha
iliktir, daha derindendir: “Gel, bir kahve iç! Sonra gidersin…”

Nasil ince belli çay bardaklarini avuçlarimizla kavramak sadece
bedenimizi degil, üsümüs ruhlarimizi da isitirsa… Degil kahve
içmek; kahve içmeyi istemek bile bizi hem kendimizle hem de hayatla
bir an için bile olsa baristirir.

Haa, bir de ‘ben çay içmem!’, ‘ben kahve sevmem..’ diyenler var…

Onlarin aslinda neyi sevmedikleri ve hayatin hangi tadlarini
iskaladiklarini gördünüz herhalde

Selam kızlar...Ben de çayımla geldim. Karnım tok, üzerine çay iyi gider

cay.jpg

terlikçim ve hepinize.... karçırmışım bu güzellikleri ama sermaverdeki bitmemiş içtim çayımı, Mevlana Şekerimi yedim, teşekkürler beni de hatırlamışsın
sağolun herşey ne kadar güzel. yarına uğrarım inşallah

gündüz bilgisayarım arızdaydı şimdi oldu
gitmeden size sabah için bal bırakıyorum hangisini isterseniz buyurun size yetişemiyorum sonra gelirim...afiyet olsun:)
hepinize iyi akşamlar....

bal31.jpg

Yeşilim bal ve kaymak ne kadar nefis görünüyor.

X