Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ay ben de bide kahfede yapsam hemençikkk
her ikiside
yasak şekerim var çanım şekersiz çay kahfe iyi giderrrrrr
günaydın benim gibi çayı seven dostlarım.....
merhabalarrrr!!!opuyorumnanaktan
ben de çayımı isterimm!!!
Aşağıdaki yazı doğrumu Erzurumlu varsa aranızda... Okuduğum bir yazıdır sizlerlede paylaşmak istedim... CADIARZU
Erzurum deyince ilk akla gelen kıtlama çaydır.Adam başına bir oturuşta en az 15-20 bardak çay içimiyle yurdumuzun ençok çay tüketen İllerinden biridir.Çay tiryakiliği belki havasının soğuk oluşu ile içeri gelen misafire sıcak bir şey ikram etme zorunluluğundan doğmuştur.Kim bilir?
Erzurumlu çayı öyle severki gittiği bir yemek davetinde kuş sütü kuru üzüm eksik olmasa bile "adam sende neye yarar bir bardak çay bile vermediler" der.
Çayı çok seven Erzurumlu çayı adabıyla demlenirse içer yoksa karbonatla şekerle renk verdirilen ve kaynamış çaya asla itibar etmez.
Çay demlemek özel bir itina gerektirir.Kaynatılmış ve dinlendirilmiş su ile demlikteki çay ıslatılır, süzülür. çaydanlığın üzerine konur su kaynadıkça çay ısınır.Su kaynayınca demliğe ilave edilir ve ateşte hafifçe kabartılır. En az 15 dk.demlenen çay şeker makası ile kesilmiş kıtlama şekeri, İstanbul akidesi,kişmiş, aşma gibi şeylerle içilir.
Erzurumlu yazın çayı pirinç yada sac semaverde, kışın sobanın üzerinde demlikle sever,özellikle ince belli altın helli armudi istikan denilen bardağı tercih eder.
_alıntı_
Çay tiryakisiymişler. Diyince nedense alaylı bir yazımı acaba demiştim
Ama doğrudur ... Gerçktende çay tiryakisidirler..
Aileden bilirm :teytey: :teytey:
ben geldı
paptya çayı alım :ecrin_bebek:
ohh mis mis
ellerıne sağlık balım
ee acıktım yanına bısıler koysan
terlikçim ve hepinize.... karçırmışım bu güzellikleri ama sermaverdeki bitmemiş içtim çayımı, Mevlana Şekerimi yedim, teşekkürler beni de hatırlamışsın
sağolun herşey ne kadar güzel. yarına uğrarım inşallah
gündüz bilgisayarım arızdaydı şimdi oldu
gitmeden size sabah için bal bırakıyorum hangisini isterseniz buyurun size yetişemiyorum sonra gelirim...afiyet olsun:)
hepinize iyi akşamlar....