Çay tiryakilerinin paylaşım alanı :))))

komşu komşu huuuu

Oy komşu geldim geldim geç kaldım ama canım yeşilim gelmiş... hoşgeldin tatlım... opuyorumnanaktan

oyyyy ablam döktürmüşsün yine ben hemen geliyom antalyaya

Hadi ankım gidelim biz antalyaya... zemuszemus

Biri çaymı dedi... :roflol: hemen geliyorum... opuyorumnanaktan

gerçek dost

insanın ruhunda

daima bahar mevsimi yaşatandır.....

çok güzel bir söz....

Bir yerde okumuştum hayat felsefelerimden biridir bu söz de... kaydirigubbakcemile3 Teşekkürler dilanazım... alkisalkisalkis

Sağol canım benim hava değişimi etkiledi herhalde şimdide dışarı çıktı alışveriş yapmaya
Yapsın alışverişini gezsin güzelim bu yaşlar geri gelmiyor, hayatın tadını çıkarsın... kaydirigubbakcemile3

Şu saatte çay içiyoruz annem, kardeşim hep beraber terastayız ......
Hadiyin arkadaşlar çaylar aygazaaaaa,,,,,, alkisalkisalkis
Yoksa uykum geldimi diyorsunuz ?...mirmirmirmir hadi uyan uyan, bak çayyy misss gibiii
ayyy tavşan kanı ah ah öylede lezzetli ki,,,,,,
Varmı bizim kadar tiryaki,,,, gecenin bir yarısı çaylar muhabbet ......

ohhhh canım da çekmişti vallaaa!
sizde gece muhabbetlerini seviyosunuz anlaşılaann!sositososito

ohhhh canım da çekmişti vallaaa!
sizde gece muhabbetlerini seviyosunuz anlaşılaann!sositososito

Ayyy hemde nasıl derinciğim, teyzelerim, dayım çay tiryakisidirler. Yaz tatillerinde Çatalca'ya anneanneme giderdik yeğenler teyzelerim enişteler dayım yengem cümbür cemaat toplanırdık. 2 masayı birleştirirdi annemler sofralar hazırlanırdı. Gecenin bir vakti (anneannemin evi 2 katlıydı eski ev ) uykudayız sesler duyarım, teyze kızıda benimle kalkar yavaş yavaş sesin geldiği yöne aşağı inerdik bir bakarız ki, annem teyzelerim çay demlemişler. Çay kokusunu duyan teker teker gelmeye başlardı birde bakarız ki hepimiz mutfağa doluşup çaylar muhabbetler başlardı (mutfak büyüktü, bir divan ve koltuklardan oluşuyordu.). Heyyy gidi günler heyyy böyle olunca tiryaki olmamak mümkün değil tabiiki, zemuszemus

bizde de mutfak muhabbetii çok olur!:lepi:
sizde süpermişiniz ama!
ben mutfak muhabbetinii çok severimm bi başka oluyoo valla orda sohbett etmesi nedense!...a.s

bizde de mutfak muhabbetii çok olur!:lepi:
sizde süpermişiniz ama!
ben mutfak muhabbetinii çok severimm bi başka oluyoo valla orda sohbett etmesi nedense!...a.s

Hakikatten derinim, bu çoğu ailede mevcut herhalde. Bazen misafiri unuttuğumuz olur kayınvalidem,annem,gelinimiz ,ben ,bir konu açılır mutfaktayızdır. ıçeriden getirdiklerimiz vs olur o an bir konuda muhabbete dalarız ; birden annem misafirlere ayıp oluyor demesiyle hemen dağılırız içeriye... gerçekten de o kadar güzel muhabbetler ki mutfaktakiler, bir anda gelişiyor... yerimseniben

Bu aralar gece çaylar içiliyor... muhabbet başladımıydı hadi yanına çayda içelim diyoruz deniz manzarasıyla güzel gidiyor... hava bir güzel ki çay yap diyor mehtappppp zemuszemus
Hep beraber şöyleee oturup muhabbet etsek yaaaa KK şekerleriyle..... yerimseniben

Ohhh ohhh nasıl amaaa....

Çay süzgecimizde özel ... damlamaması için yeşil yapraklı parçasına oturtulunca çay damlamıyor süzgeçten tezgaha vs ye...

Son düzenleme:
terlikcim ben çıkıyorum iyi geceler by

İyi geceler birtanem... çay içiyoruz muhabbetten ara ara bakabiliyorum... :gitme:

terlik cim bende çayı çok severim şöyle güzel demlenirse..

Sana katılıyorum. Hatta kullanılan su bile önemli benim için bazen öyle oluyor ki nasıl demlemişlerse kokuyor gibi çay ayyyy bir taneden fazla içemiyorum o zamanda :umursamaz:eve geldiğim gibi de ilk işim çay demlemek oluyor...

bak bunda haklısın terlik bazen başkalarının yaptığı çayı hiç beğenmiyorum kırmamak için bir bardaktan fazlada içmiyorum zaten...bir de kullanılan çay çok önemli,her çayıda içemem beğpenmem yan...evime giren tek çay çaykur kamelya ondan başkasını içemiyorum maalesef..

Bende aynı markayı kullanıyorum halamın damadı rizeli onlar bu konuda bizi bilgilendirmişlerdi bizde çayı öyle harmanlıyoruz . Buradan çay demlemeyi bilmeyenlere de fikir olsun tatlım ;
O dediğin çaydan , yine aynı markanın çay filizi (kırmızı paket) harmanlıyorum kavanozum var ona dolduruyorum. Çaydanlıkta çayı demlerken bu çaydan kaşıkla koyuyorum ayrıca 1 tatlı kaşığı tomurcuk bergamut aromalı dan demliğe ekliyorum .Demle bak nasıl oluyor... Yani bergamut aromalı tomurcuğu o karışıma karıştırmıyorum çayı demleyeceğim demliğe o an 1 tatlı kaşığı ekliyorum içmeyen olursa tomurcuk o zaman katmıyorum...
Çayımızı genelde herkes sever... Afiyet olsun tatlım... zemuszemus

Bu arada bende seni öptüm...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…