- 21 Temmuz 2018
- 7.176
- 21.633
- 348
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
-
Mantı çay saatine pek uymaz bence. Börek falan alın.
Ev yapımı olmasa da pideci veya borekciden börek pide de iyi oluyor .biraz pahalı oluyor ama. Veya pizza. Ben çeşit az yaptığımda ek çeşit olsun diye ortaya iki pide alırım mesela. Zaten bir pidede 7-8 dilim oluyor ya..bir tabak dolusu pide olur ekstra çeşit gibi olur.ev yapımı pasta börek satanlar oluyor, onlardan da almayı düşünebilirsiniz. olmadı fırından taze börek, ekler, biraz kurabiye alırsınız, belki bir de salata yaparsanı oldu da bitti maşallah. ben böyle misafir ağırlamam ama birisi beni böyle ağırlasa da bir beyis görmem, maksat muhabbet sonuçta
Bence olur buzlugunuzda varsa. Yanına da Cig köfte falan. Üstüne de tatlı ve çay verirsiniz. Çocuklar kaç yaşında. Menüyü bence kizinizla da konusunMesela mantı saçma mi olur ev yapımı mantı.
Çay saati yaninda
HaklısınizArayıp siz çağırmışsınız. Şimdi de ay yapasım yok diyorsunuz. Sağlık durumu bir şey olur anlarım ama sırf üşengeçlikten yapmak istememeyi anlamıyorum. Bir kek çırpmak kaç dakika sürer ki? Bir kek yapın bir de kolay patates salatası, makarna salatası tarzı bir şey bitti gitti. Çok isterseniz yanına bir de hazır kurabiye vs alırsınız. Çaya çağırmışsınız mantı diyorsunuz.
Çay saati denince aklıma krema bulaşmış poğaça börekli gün tabağı geliyor yaNiye ya ben ikram edilince çok mutlu oluyorum şu yaşımdaki salçalı makarna bile yapıyoruz biz arkadaşlarla birbirimize gidince. Çocuklar seviyor riske atmayalım yesinler diye.
Birde poğaça yapabiim çok haklıydı herkes hem ben davet ediyorum hemde hazıra kacmak tuhaf olacaktıBence yeterli hatta olsa da yesek
Ev yemekleri yapan küçük işletmelere 5 çayı menüsü hazırlatabilirsiniz kişi sayısını veripKizlar kizimin okuldan arkadaşlarini çok özlemiş aileleriyle konuştum tamam geliriz dediler.
Ama bir şeyler yapma isteğim yok .
Ders çalışıyorum ve bu aralar üstümde bir bikkinlik var mutfağa girmek istemiyorum hep pratik şeyler için giriyorum.
Evime ilk defa gelicekler hazır ikramda bulunsam ayıpmi olur.
Yada sizin önerileriniz varsa açığım
.
Madem kendine hayrın. Yok niye misafir çağırıyorsun demeyin lütfen kızım çok istedi.
Evde yapılabilecek pratik tarifler de var üstelik, makarna salatası yapımı kolay bir ikramlık, keza milföy alıp kimisinin içine peynir, kimisinin içine sosis salam vs koyup ikramlık olarak sunulabilir, bir kakaolu kek yapılır üzerine de isteğe göre çikolata sosu, bunlara destek olsun diye pastaneden tatlı ve tuzlu kurabiye alınır biter gider.Ay iyice tembelleştik hepimiz.
Zorla gelmiyor bu insanlar. Evinize buyur ettiğiniz insana bir kek bir kısır ya da yapabileceğiniz herhangi bir şey yapın bir zahmet.
Marketten alınan a101 kurabiyesi koymak çok saçma kusura bakmayın.
Teşekkür ederim.Benim annem çalıştığı halde arkadaşlarımı ve annesini çağırdığım çok oldu. Annecim de zavallı kadın ağır işte çalışırdı ama gene de bizi ihmal etmezdi. Ben onun çeyreğinin çeyreği değilim. Birlikte temizlik yemek hep zar zor yetiştirirdik ama yapardık. Bir arkadasimin annesi ev hanimiydi ama hiç böyle kek börek yapamıyor annem cagiramiyorum kimseyi utanıyorum falan diyordu. Benim oğlum mesela kesin kıyas yapar falanca şunu yaptı biz yapamadık diye.
Ben arkadaşıma bebek görmeye gitmiştim. Ev yapımı ama hazır bir kek almıştı. Yanına da filtre kahve. Benim çok hoşuma gitmişti. Muhabbete daha çok vakit kalmıştı. Ona zahmet vermedigim için kendim de huzurlu olmuştum. Bana da örnek olmuştu. Ben hem hamarat değilim hem de bebek görmek için biri geleceği zaman kendimi paraliyordum çocuğu bile emzirmeyi ihmal ettiğim bir gün olmuştu mesela hala aklımda.
Bu iki versiyonu kızınızi dikkate alarak karar verin diye yazdım. Bir de Instagram'dan falan çok güzel ikramlık yapan yerler var. İmkanınız elveriyorsa onlardan alabilirsiniz. Çalışan arkadaşlarımın çoğu artık böyle yapıyor. Misafir ağırlamak zor olmuyor diyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?