• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çatlatma iğnesi adet bittikten kaç gün sonra yapılıyor

merwisss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2010
264
4
46
İstanbul
arkadaşlar çatlatma iğnesi yaptırıcam klomen kullandım klomeni adetimin 2. günü içmeye başladım ilaç biteli 3 gün oldu bugün doktora gittim ama yumurtalarımın büyümediğini söyledi doktor çatlatma iğnesi adet bittikten kaçıncı günü yapılır erkenmi gittim ben acaba lütfen yardımcı olun cevaplarınızı bekliyorum...

canım o yumurtanın boyutuna bağlı 14mm i geçmeden yapılmaz. benim doktorum en sağlıklısı 18mm dedi. yumurtam 18 mm e 13. günümde ulaştı o akşam vurundmç yani senin yumurtanın boyutuna bağlı. yumurta takibi yaptır

çatlatma iğnesi yapılma günü kişiden kişiye
hatta kişinin aylık döngülerinde bile değişio
bende çatlatma iğnesi oluorum bazen 15. gün bazen 17. gün değişio
yumurtada günde yaklaşık 1-2 mm büyüo
normalde 18-20 mm ye ulaşıınca iğne yapılıo
stres yapma canım büyürler inş.

arkadaşlar çatlatma iğnesi yaptırıcam klomen kullandım klomeni adetimin 2. günü içmeye başladım ilaç biteli 3 gün oldu bugün doktora gittim ama yumurtalarımın büyümediğini söyledi doktor çatlatma iğnesi adet bittikten kaçıncı günü yapılır erkenmi gittim ben acaba lütfen yardımcı olun cevaplarınızı bekliyorum...

bak cnm ben detimin 5. günü klomen içmeye başladım 1sabah 1akşam.5gün kullandım ve adetimin 12. günü 10 na 10 du.aradan 2 gün geçti ve ben şimdi doktordan geldim 1 tane yumurtan çok güzel geişiyo dedi ve cuma günü tekrar çağırdı eğer istediğimiz boyutta olursa çatlatma iğnesini yaparız dedi.yani anlıcan yumurta büyümeden iğneyi yapmaz cnm
senin yumurtan ne kadarmşki tekrar çağırmadımı seni ve adetinin kaçıncı günü bakıldı yumurtana boshayallersmile

bak cnm ben detimin 5. günü klomen içmeye başladım 1sabah 1akşam.5gün kullandım ve adetimin 12. günü 10 na 10 du.aradan 2 gün geçti ve ben şimdi doktordan geldim 1 tane yumurtan çok güzel geişiyo dedi ve cuma günü tekrar çağırdı eğer istediğimiz boyutta olursa çatlatma iğnesini yaparız dedi.yani anlıcan yumurta büyümeden iğneyi yapmaz cnm
senin yumurtan ne kadarmşki tekrar çağırmadımı seni ve adetinin kaçıncı günü bakıldı yumurtana boshayallersmile

bu arada bugün 14.gün yumoşum 14mm olmuş.sakın moralini bozma cnm.ben 2 gündür sıkıntıdan öldüm ve bugün 4mm büyümüş.2 günde.doktorum bana durup durup birden büyüyebilir dedi.seninkide belli olmaz

arkadaşlar çok sağolun bilgiler için bugün iğnemide aldım doktora gittim baktı ultrasonla gelişmemiş küçük dedi belki bu ay olmaz önümüzdeki aylarda klomenin dozunu arttırırız dedi ama ben bu ay hamile kalmak istiyorum dahar doğrusu biran önce hamile kalmak istiyorum cuma günü tekrar gidicem eğer yine olgunlaşmamışsa adetten sonraki 14. gün valla yolda hamile kadın görünce gözlerim doluyor gün geçtikçe daha zor oluyor...

mewiss ordamısın cnm senin yumurtanın milimi kaç .klomeni günde kaç tane içtin

arkadaşlar çok sağolun bilgiler için bugün iğnemide aldım doktora gittim baktı ultrasonla gelişmemiş küçük dedi belki bu ay olmaz önümüzdeki aylarda klomenin dozunu arttırırız dedi ama ben bu ay hamile kalmak istiyorum dahar doğrusu biran önce hamile kalmak istiyorum cuma günü tekrar gidicem eğer yine olgunlaşmamışsa adetten sonraki 14. gün valla yolda hamile kadın görünce gözlerim doluyor gün geçtikçe daha zor oluyor...

canım benim kıyamam sana bu işin en büyük ilacı moral.moralini bozma ve kendine sıkıntı yapma bak bana 2 gün önce üzülüyodum ama şimdi mutluyum.bak 2 günde 4mm diyorum.adetinin kaçıncı günü ultrasyon çekildi ve kaç milimdi cnm

bilmiyorum ki canım söylemedi doktor

cuma günü bende gidicem doktora.sende gittiğinde sor kaç milim diye.sana tavsiyem bal çörek otu tarçın bunları karıştırıp sabah akşam 1 kaşık ye şifa olsun inşallah.bide kuru incir ye günde 2 tane

regliniz biraz gecikince umutlanmanız hamile olabilme ihtimali ile hareketlerinize dikkat etmeniz,
yine olası bir hamilelige karsı bebege zararı olmasın diye asla ilac kullanmamanız,
etrafınızdaki 0-5 yas arası cocuklara daha bir dikkatle bakmanız,
magazalarda bebek kıyafeti reyonlarında ister istemez daha cok vakit gecirmeniz, kıyafetlere bakarken dalıp hayal kurmanız,
tedavi icin alınan bilmem ne icerikli hormonlar yuzunden kilo almanız, aldıgınız kilolara hic uzulmemeniz,
yolda gordugunuz hamile hanımlara bakarken bir mucize bu demeniz, ic gecirmeniz, sonra birden bogazınızın dugumlenmesi...,
cocugunu doven bir kadın gorunce sinirlenip kavga etmeniz,
durup dururken televizyonda gordugunuz bir bebekli reklam karsısında aglama nobeti gecirmeniz, benim hic olmayacak galiba deyip umudunuzu yitirmeniz,
tekrar bir tedaviye baslayınca bu sefer olabilir deyip umutlu ve pozitif olmaya calısmanız fakat alabileceginiz negatif sonuca karsı hazırlıklı olmanız,
bir hamile kalayım sunu yapacagım bunu alacagım deyip surekli adaklar adamanız, akabinde bebek ile ilgili olası odasının olası kıyafetlerinin olası oyuncaklarının hayalini kurmanız demektir...
en kotusu de sudur: anne olmadan anlayamazsın, lafını yakın cevrenizden duymak...ve cevap verememek

regliniz biraz gecikince umutlanmanız hamile olabilme ihtimali ile hareketlerinize dikkat etmeniz,
yine olası bir hamilelige karsı bebege zararı olmasın diye asla ilac kullanmamanız,
magazalarda bebek kıyafeti reyonlarında ister istemez daha cok vakit gecirmeniz, kıyafetlere bakarken dalıp hayal kurmanız,
tedavi icin alınan bilmem ne icerikli hormonlar yuzunden kilo almanız, aldıgınız kilolara hic uzulmemeniz,
yolda gordugunuz hamile hanımlara bakarken bir mucize bu demeniz, ic gecirmeniz, sonra birden bogazınızın dugumlenmesi...,
durup dururken televizyonda gordugunuz bir bebekli reklam karsısında aglama nobeti gecirmeniz, benim hic olmayacak galiba deyip umudunuzu yitirmeniz,
tekrar bir tedaviye baslayınca bu sefer olabilir deyip umutlu ve pozitif olmaya calısmanız fakat alabileceginiz negatif sonuca karsı hazırlıklı olmanız,
bir hamile kalayım sunu yapacagım bunu alacagım deyip surekli adaklar adamanız, akabinde bebek ile ilgili olası odasının olası kıyafetlerinin olası oyuncaklarının hayalini kurmanız demektir...
en kotusu de sudur: anne olmadan anlayamazsın, lafını yakın cevrenizden duymak...ve cevap verememek

canım ya seni çok iyi anlıyorum fakat kendini bu kadar hırpalama,rabbim çok büyük inşallah sana annelik duygusunu yaşatacaktır.dualrım seninle cnm.lütfen umudunu hiç bir zaman kaybetme.bide ne dicem senin durumuna doktorlar ne diyo.yani neden olmuyormuş
paylaşmak istersen ben burdayım cnm allaha emanet ol:Saruboceq:

canım benim yumurtamı çatlatmak için doktora gittim fakat iğne yapmadı çünkü yumurtam gelişmemiş tüp bebek deniycem artık moralim çok bozuk büün gün ağladım durdum

canım benim yumurtamı çatlatmak için doktora gittim fakat iğne yapmadı çünkü yumurtam gelişmemiş tüp bebek deniycem artık moralim çok bozuk büün gün ağladım durdum

şimdi öncelikle şunu söylim benm kapı komşum 6 senedr çocuk istiyordu doktoru klomen verdi her ay aynı problem yumurta büyümemiş bu tam 5 ay devam etti ve sonuç 2 aylık kızı kucağında.en yakın örnek ben adetimin 12. günü sadece 10mm di doktorum çok küçük en azından 15mm olması gerekirdi dedi.ağlayarak eve geldim.14. gün tekrar çağırdı ve 14mm olmuş 16. gün yani bugün gittim 18mm olmuş iğneyi yaptı.diyicem oki sabır cnm hemen pes etme klomeni bırakma bence ve moralini yükek tut.rabbim büyük senin kollarını boş bırakmaz. cnm sen kaç yıllık evlisin?opuyorumnanaktan

Merwisscim selam,

Bu yazdıklarınla ayyynenn beni anlatmışsın, içinde olduğun durumu çok iyi anlıyorum, ben de pko luyum ve 8 aydır yemediğim iğne, gitmediğim doktor, içmediğim şifalı ot suyu vs kalmadı. Sonra gördüm ki kendimi çok yıpratıyorum ve olan birşey de yok. Hergün bu siteye girip bin tane yorum okuyup olucak mı olmıcak mı diye düşünmekten kafayı üşütmüştüm.
Bu ay farklı birşey yaptım, biraz daha farklı şeylere yöneldim, hayatın hamile kalmak- kalamamaktan ibaret olmadığını düşündüm. Hala çokkkk istiyorum, çocuksuz bir hayat asla düşünemiyorum ama kendime herşeyi zindan ederek yaşamakla da bu iş olmuyor, bunu gördüm.
Az önce tuvalete gittim, 19 gün boyunca yediğim 30 küsür iğnenin sonucu ancak büyütebildiğim bir yumurtadan da ümidi kestim çünkü regl olmuşum. Geçen ay bunu gördüğümde günlerce ağlamıştım, şimdi kısmet diilmiş diyorum.
Allahın hayırlıysa vereceğine inanıyorum, belki sakat olducaktı diye olmamasında bir hayır olduğunu düşünüyorum.
Yine başlıcam iğnelere, yine hergün doktorla iş arasında mekik dokucam, yıpranıcam, her akşam iş çıkışı acilde artık benle kanka olan nöbetçi hastabakıcılara gidip iğnemi yaptırıcam. Bunların hiçbiri kolay değil, zaman zaman sinirim o kadar bozuluyor ki, yeter diyorum ya neden ben bunları çekiyorum, herkesin oluyor da benim neden bunları yaşamam gerekiyor... Bunda da vardır bir hayır diyorum sonra.
Bu ay şunu başarabildim; ümidimi kaybetmedim, bugüne kadar bekledim ve bugün de sonucu görünce yıkılmadım. Şimdi tekrar deneyeceğim, kolay olacak mı, hayır, ama birgün Allah bize de verecek!
Lütfen, kendini sakinleştir, bu olumsuzluğu üstünden at. ben de kötümser ve sabırsız bir insanım ama bunların yaptığı tek şey binbir türlü ilaçla ürettiğim yumurtama stresle zarar vermek. Kendine işkence etme ve sağlıklı olduğun için dua et canım.
Klomen denedim 2 ay olmadı, iğne denedim tüp bebek yaptım, olmadı. Yine iğnelerle bu kez doğal yolla denedim yine olmadı. İşin iğrenç tarafı da her deneme sonrası 1 ay boşa geçiriyor olmak. Ama yapacak birşey yok, beklemek zorundayız !
Beklicez ve muradımıza ericez !
Hadi gül artık ve eşinle dünyanın tadını çıkar !

neler denemedim ki canım olmuyor bıktım yoruldum hergün gözyaşı dökmekten...

Canım bir de şunu söyleyeyim, klomen bu işin en en başlangıcı. Ben de klomenle ilerleme elde edemedim ve çok üzüldüm zamanında, ama sonrasında iğnelere geçiyorsun ve her muayenede büyüdüklerini görüyorsun, klomenle olmadı, olmayacak fln diye düşünme. Bir de bu konularda bilgi edin, internetten araştır, doktorun her dediğine güvenme. Bu iş takip gerektiren bir iş. Yumurtaların 18-20 mm ye ulaşması gerekiyor, muayeneye gittiğinde bunları sor doktoruna söylesin büyümesini vs, herşeyi onun ellerine bırakma.
Şimdi sana muhtemelen puregon diye bir iğne verecek. o iğneyi olunca yumurtalar büyüyecek gelişecek, sonra da 3 tercihin var; ister doğal yolla denersin, ister aşılama, ister tüp bebek. Ben tüp bebek dedim sabırsızlandım, ancak o kdr sinir bozucu ve zahmetli ki, pişman oldum. Aşılamayla doğal yol arasında çok fark görmüorum, o nedenle şimdi iğne oluorum, sonra çatlatma iğnesiyle yumurtalar dışarı çıkıyor ve doktor ilişki günü söylüyor. Bu yol daha az sinir bozucu bu kesin. ben 4-5 ay bu yolla deneyeceğim, kısmet artık.
Eğer hiç olmaz, yumurtaların iğneyle büyümezse küçük bir operasyonla yumurtalıklara delik açıyorlar ve bir süreliğine herşey yoluna giriyor.
internetten oku, başka doktorlara danış ve bilgilen ki yanlış birşey yaptırma kendine. tüp bebek de heryerde yaptırılmaz çok hassas bir iş, bunla özellikle ilgilenen merkezler var. bazı doktorlar para için hemen tüp bebek yaptırmak istiyorlar, dikkatli ol.
klomenle olmadı diyip kendini harap etme ! Başka yolları var, hem de çok basit, Allah çaresiz dert vermesin canım :)

moralim çok bozuk.iğneden sonra 5 gün ilişki verildi ve ben 4. gün test yaptım pozitif çıktıı.sevindim aa kursağımda kaldı.iğnenin etkisiyle pozitif çıkmış olabilir denildi,bugün 4 de gidicem doktora

Back