Canım bir de şunu söyleyeyim, klomen bu işin en en başlangıcı. Ben de klomenle ilerleme elde edemedim ve çok üzüldüm zamanında, ama sonrasında iğnelere geçiyorsun ve her muayenede büyüdüklerini görüyorsun, klomenle olmadı, olmayacak fln diye düşünme. Bir de bu konularda bilgi edin, internetten araştır, doktorun her dediğine güvenme. Bu iş takip gerektiren bir iş. Yumurtaların 18-20 mm ye ulaşması gerekiyor, muayeneye gittiğinde bunları sor doktoruna söylesin büyümesini vs, herşeyi onun ellerine bırakma.
Şimdi sana muhtemelen puregon diye bir iğne verecek. o iğneyi olunca yumurtalar büyüyecek gelişecek, sonra da 3 tercihin var; ister doğal yolla denersin, ister aşılama, ister
tüp bebek. Ben tüp bebek dedim sabırsızlandım, ancak o kdr sinir bozucu ve zahmetli ki, pişman oldum. Aşılamayla doğal yol arasında çok fark görmüorum, o nedenle şimdi iğne oluorum, sonra çatlatma iğnesiyle yumurtalar dışarı çıkıyor ve doktor ilişki günü söylüyor. Bu yol daha az sinir bozucu bu kesin. ben 4-5 ay bu yolla deneyeceğim, kısmet artık.
Eğer hiç olmaz, yumurtaların iğneyle büyümezse küçük bir operasyonla yumurtalıklara delik açıyorlar ve bir süreliğine herşey yoluna giriyor.
internetten oku, başka doktorlara danış ve bilgilen ki yanlış birşey yaptırma kendine. tüp bebek de heryerde yaptırılmaz çok hassas bir iş, bunla özellikle ilgilenen merkezler var. bazı doktorlar para için hemen tüp bebek yaptırmak istiyorlar, dikkatli ol.
klomenle olmadı diyip kendini harap etme ! Başka yolları var, hem de çok basit, Allah çaresiz dert vermesin canım :)