efnan ın dediği gibi anneler bebişleriyle uğraşıyor hep.aynen öyle efnanım,ne zormuş annelik yaaa,gece uykusorunu bi yana,kakası en önemli de gazıııı...bazen bende geriliyorum.eşim alıyo çocuğu elimden napıyon aşkım çocuğu daha çok geriyosun diye.efnan senin göğüs uçlarında bi sıkıntı oldumu yaaa.benimkiler ne aldıysam ne yaptıysam geçmiyoo,inan emzircem diye aklım çıkıyor.çok kötüler.ağlıyorum ble bazen emzirirken.
evet telaştan hiç yazamaadım doğum hikayesini.durum şöyle:
2 HAFTA öncesiydi kontrole gittik annem ve eşimle.nst ye bağlandım.ne hikmettir ben bişey hissetmediğim halde ağrım çıktı hafif kasılma vardı.meğer daha yeni başlıyormş doğum.doktor baktı doğum başlamış dedi,açlman varmı ona bakalım dedi.ahhh kızlar biliyosunz benm eski sıkıntımı vajınusmuss..dr a nasıl zor muayene oldum bilemezsiniz.aksilik ya işte,hiç mi hiç açılma yok nasıl olur diyor dr.ağrın çok görünüyor.ben dedim ki ağrının sıkışmasını beklesek sıkışınca gelsem.seni riske atamam doğum başlamış diyor.ağrıyı artırıp bekleyelim açılmasını.eh dr değilizki güvenemedim riske atmak istemedim bebisi kendimi.tamam dedik çıktık odaya.ama nasıl gerginim çünkü beklemiyordum psikolojık olarak d HAZIR değilim.dr da hazırlamadı hiç.annem desen öyle eşim desen aynı.lavmanyapıldı derken muayeneler başladı.suni sancı da tabi.
sancı arttıkça ben çıldırıyorum.ben onu anladım herşeyin normali doğalı olcak arkadaş.berbat bişey bu suni sancı.tam 5 saat çektim ağrıyı ebeler gelip gidip muayene adiyor açılma varmı diye amaa vajınusmus burda da baş gösterdi maalesef.o kadar zor muayene ettirdim ki kadınlara.onlar öyle ben kendim mahvoldum.5 saat boyu gelip gidip bakıyolar yok bi gelişme,sadece 1 1buçuk santim.benm gücüm tamamen tükendi artık.ebeler saşırıyor.böyle gidere 15 20 saat daha sancı çekmelisin demezlermi.kafam attı.hadi 3 5 saat en fazla dese,iyi kötü sabretcem ama gücüm bitti kalmadı.dr eşimi ikna ettim zor d aolsa anladı halimi.sezeryana girdim böylece.sancı kestiler ama hala ağrım çoktu.
deidler yarım sezeryan yapalım hayır azda olsa uyumak istiyorum uyandığım da annem le ebeler başımda bebeğimi emzirtiyorlardı.uymuş olsam da harika bişeydi onu görmek iilk defa.hep yanımda lsun istedim.neyse işteçarşamba ameliyat oldum,cuma günü taburcu.
işte benm hikayem de bu kızlar.size tavsiyem.mümkün olduğunca suni sancı almamaya çalışın.annem de çekmiş biliyor ıkınma gelmiyor hiç zaten.çok kötü.herşeye rağmen bebeğim benmle ya elhamdülillah.ikimizde iyiyiz şimdi çok şükür
slmm herkese taze anneler emin olun bebklerle uğraşıyo hamişlerde msnde geziniyo görücez onlarıda bebecikler doğsunn ama harbi ara sıra girip hallerini yazsa herkeş ii olur ben bebkle uğraşıyorum gazıydı kakasıydı ne zormuş bea o gaz çıkarınca kendim yapmış gibi rahatlıyorum aa bakın bugün bebişime araba aldık sonunda onu alıp alıp gezicez astronotunu giydirip hatta battaniyesinede sarcam onu üşümesin yavrumm haahaa ben ev kedisi oldıum dışarıdan haberm yok bayaa ısınmış heralde havalar komşunun kızı kısa kollu şortlu gelince bana anladımm artık oğluşumu katkat giydirmemem gerek sanırım
bikere daha anladımmkızlar doğru söylüyomuşş
efnan ın dediği gibi anneler bebişleriyle uğraşıyor hep.aynen öyle efnanım,ne zormuş annelik yaaa,gece uykusorunu bi yana,kakası en önemli de gazıııı...bazen bende geriliyorum.eşim alıyo çocuğu elimden napıyon aşkım çocuğu daha çok geriyosun diye.efnan senin göğüs uçlarında bi sıkıntı oldumu yaaa.benimkiler ne aldıysam ne yaptıysam geçmiyoo,inan emzircem diye aklım çıkıyor.çok kötüler.ağlıyorum ble bazen emzirirken.
evet telaştan hiç yazamaadım doğum hikayesini.durum şöyle:
2 HAFTA öncesiydi kontrole gittik annem ve eşimle.nst ye bağlandım.ne hikmettir ben bişey hissetmediğim halde ağrım çıktı hafif kasılma vardı.meğer daha yeni başlıyormş doğum.doktor baktı doğum başlamış dedi,açlman varmı ona bakalım dedi.ahhh kızlar biliyosunz benm eski sıkıntımı vajınusmuss..dr a nasıl zor muayene oldum bilemezsiniz.aksilik ya işte,hiç mi hiç açılma yok nasıl olur diyor dr.ağrın çok görünüyor.ben dedim ki ağrının sıkışmasını beklesek sıkışınca gelsem.seni riske atamam doğum başlamış diyor.ağrıyı artırıp bekleyelim açılmasını.eh dr değilizki güvenemedim riske atmak istemedim bebisi kendimi.tamam dedik çıktık odaya.ama nasıl gerginim çünkü beklemiyordum psikolojık olarak d HAZIR değilim.dr da hazırlamadı hiç.annem desen öyle eşim desen aynı.lavmanyapıldı derken muayeneler başladı.suni sancı da tabi.
sancı arttıkça ben çıldırıyorum.ben onu anladım herşeyin normali doğalı olcak arkadaş.berbat bişey bu suni sancı.tam 5 saat çektim ağrıyı ebeler gelip gidip muayene adiyor açılma varmı diye amaa vajınusmus burda da baş gösterdi maalesef.o kadar zor muayene ettirdim ki kadınlara.onlar öyle ben kendim mahvoldum.5 saat boyu gelip gidip bakıyolar yok bi gelişme,sadece 1 1buçuk santim.benm gücüm tamamen tükendi artık.ebeler saşırıyor.böyle gidere 15 20 saat daha sancı çekmelisin demezlermi.kafam attı.hadi 3 5 saat en fazla dese,iyi kötü sabretcem ama gücüm bitti kalmadı.dr eşimi ikna ettim zor d aolsa anladı halimi.sezeryana girdim böylece.sancı kestiler ama hala ağrım çoktu.
deidler yarım sezeryan yapalım hayır azda olsa uyumak istiyorum uyandığım da annem le ebeler başımda bebeğimi emzirtiyorlardı.uymuş olsam da harika bişeydi onu görmek iilk defa.hep yanımda lsun istedim.neyse işteçarşamba ameliyat oldum,cuma günü taburcu.
işte benm hikayem de bu kızlar.size tavsiyem.mümkün olduğunca suni sancı almamaya çalışın.annem de çekmiş biliyor ıkınma gelmiyor hiç zaten.çok kötü.herşeye rağmen bebeğim benmle ya elhamdülillah.ikimizde iyiyiz şimdi çok şükür
cnm gözün aydın herşeye rağmen anne olmanın tadı farklıdır eminim...Allah benimle beraber tüm isteyenlere nasip etsin diyorum..
Allah analı babalı büyütsün...
cnm çok üzülerek okudum yazdıklarını....kendimi senin yerine koydum da gerçekten zor ve sabır gerektirecek bir süreç....herkesi bi yana bırak sen ve bebeğin iyiyseniz stres yapma lütfen herşey olacağına varıyor inşallah bebeğinde gayet sağlıklıdır da bize müjdeli haberi de yazarsın...eşine de Allah hidayet etsin diyorum..
tekrar gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah...
eflalim allah yardımcın olsun. görep görecegin en büyük sıkıntı bu olsun inşallah. çok üzüldüm. resmne içim parçalandı okurken. inşallah şimdi sende oglunda iyisinizdir. ve diger kontroldede bir sorun olmaz allahın izniyle. hamileligin boyunca tükettin kendini. allah seni bu hale getirenlerden sorsun hesabını inşallah. dualarımız seninle. evladını saglıcakla büyüt inşallah. sütün geldigi müddetçe nasıl olursa olsun kendi sütünü vermeye devam et. allaha emanet olun.
gözün aydın diyeyim ilk önce canım sağlıklıca bebğini kucağına almışın ilk önemli olan o eşinede gelince sinir oldum çocuğa bişey olursa karşmam şöle böle yap demek ne demek sen zaten onun annesinin artık elinden geleni zaten yapıyorsun
eflalimmm canım seni çok mrk etmiştimm yaaa.zor zamnlar geçirmişsin ama inş bundan sonra yavrunun herşeyi güzel çıkcak ve herşey yoluna gircekkk.kocanda umarımm stresini artırmak yerine azaltmaya çalışır.zaten zar zor bakıodur insan tecrübeli diiliz ki.allah yar ve yardımcın olsun canımm.
reyyan zor geçmiş bayaa yaa.ama çok şükür oğlunda sende iisiniz ya önemli olan o bakalım sırada ebrarla ben varız en yakın biz neler yaşıcas.allah kolaylık verir inş...
eflal reyyan canlarım Allah kavuşturmuş bebeklerinize gözünüz aydın .çok sevindim .suni sancı nasıl bi illet bilirim ölüyorum sanmıştım doğururken ama hepsi geçti şükür.
eflal sıkıntılarına çok üzüldüm Allah yardımcın olsun arkadaşım
kızlarr betül naptıı bide ebrar doğurdular mı merak ettim bilen yazsınn ltfen
eflalim canımm çok geçmiş olsun herşey olucağına varır canımm kafana takıp stresegirme bebişin stres li süt içmesin ok mi herkes bi şekilde çekiyo sınavında böyleymiş senin inşallah sağlık huzur verir RABBİM sana
slmm kızlarr nasılsınızz yaa benim kuzum bugün 2 aylık oldu ama sorun var yavrumun ağzı pamukçuk oldu dr a gitti ilaç verdi azalacağı yerde artıyo sankiii acaba ne yapsamm
cnm benım bebeğimde oyle oldu temız bır tulbentle temızleyebılırsın...bıde az karbonatı sulandırıp tülbentle sılersen tertemızolur rahatlar bebişinde cnmmm allah bağışlasın...
geçmiş olsun canım kuzuna da maşallahhhh
sağolun kızlar.şükür işte bi şekilde geçti hamdolsun.sarım canım benim rabbim sanada nasib etsin hayırlısıyla yaşatsın bu duygularrı inşaallah...
eflalcim canım benm yaa,hamilelik ayrı bi stres doğum ve lohusalık ayrı,inan bende eşimle ilgili sana benzer çeyler yaşıyorum ama sadece oğlum için sabır diyorum artık...canım benm rabbim yardımcın olsunher daim...
efnancım canım ilk günler bende öyle vermişim bilmeden hastanede galiba onunla başladı ve geçmedi.çok uzun süredir doğru emziriyorum aslında ne kulandıysam fayda etmedi.en son aldığım merhem iyi gibi biraz sanki.novuxol pomad ismi.şimdide şu kenarlarında ki kabarcıklar varya oraları zedeledi sıpa çok acıyor. inşaalalh geçer en kısa zamanda.az hoyrat benim oğlum galiba:)dikkat etmesem daha çok acıtacak
betüll maşşalllah canımm sanada 40 ı buldun inşallah çokmu dinledin ne kızın gelesi yok sanırım adı ışıl olacakmış kızlar söyledi adıyla yaşasın canımmm