• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çatlaklar Çatlaklar için dermatolojiye mi gidilir?

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri
Çatlakların bir tedavisi olmadığını duymuştum.doğumdan sonra karnım kotu çatladı.goguslerde.ergenlikte hızlı uzamsktan bacaklarimdada var.olmayan tek yerim yüzüm galiba aşırı beyaz tenli olduğum için dikkat çekmiyor .

Doktora gitmedim ama kesin çözüm için tek çare lazer diyorlar 😔 konuyu takip edeceğim 😊
Ufak catlaklar icin evet lazer ama benim gibi kucuk parmak kalinliginda yirtiginiz varsa lazer ise yaramaz malesef cunku ben dermotologa gosterdim benim karnim mahvolmus şekilde ic bacakta oyle dr hic lazere para harcama ise yaramaz demisti karin germe 3d lazerle birlikte anca biseye benzer bence.. cok dertliyim bu konuda cok :(

Çatlakların bir tedavisi olmadığını duymuştum.doğumdan sonra karnım kotu çatladı.goguslerde.ergenlikte hızlı uzamsktan bacaklarimdada var.olmayan tek yerim yüzüm galiba aşırı beyaz tenli olduğum için dikkat çekmiyor .
Ya zaten tamamen gitmezler bari goz gormeyınce gonlun katlanması için azaltıcı çözümler yokmudut

Oluşmuş olan çatlağın tek ve kesin çözümü lazerdir.çatlak olmadan önlem almak gerekir.eğer kırmızıysa rengi kremler vs bi nebze geçiriyor yok etmek için lazer.dermatoloğa gidilir.

Ya zaten tamamen gitmezler bari goz gormeyınce gonlun katlanması için azaltıcı çözümler yokmudut
insallAh vardır da bende uygularim.Bende onları gormemeye calisiyorum simdi biraz tatilde karardim belli oluyo pis seyler

insallAh vardır da bende uygularim.Bende onları gormemeye calisiyorum simdi biraz tatilde karardim belli oluyo pis seyler
Ya vallaha şöyle arasttırdım dermarollerden insanlar memnun gıbı de benım cildim tahrişe zaten çok eğimli ben kesin bu hırsla baya tahris ederim

Ay sagolunnnnn hwr gun mu suruyordunuz
Hergün 2 kere sürmüştüm biraz pahalı bi krem internetten daha uyguna geliyor.ben bu kremi kilo alıp vermeye bağlı çatlaklarımda kullandım şuan doğum yaptım ciddi derin ve fazla çatladım krem denemedim o yüzden lazer yaptırıcam.birde sadece krem yetmez düzenli plates yapın.

Çatlaklara yapacak birşey yok olsaydı şimdiye kadar herkes yaptırırdı lazer falan hikaye bildiğin deri yırtılması o çatlak kısım alınmadığı sürece düzelmez boşuna paranızı harcamayın ;)
Ayrıca bence bu kadar dert edecek birşey yok herkesde var

Hergün 2 kere sürmüştüm biraz pahalı bi krem internetten daha uyguna geliyor.ben bu kremi kilo alıp vermeye bağlı çatlaklarımda kullandım şuan doğum yaptım ciddi derin ve fazla çatladım krem denemedim o yüzden lazer yaptırıcam.birde sadece krem yetmez düzenli plates yapın.
Benımkılerde kilo alımına baglı

Çatlaklara yapacak birşey yok olsaydı şimdiye kadar herkes yaptırırdı lazer falan hikaye bildiğin deri yırtılması o çatlak kısım alınmadığı sürece düzelmez boşuna paranızı harcamayın :KK66:
Ayrıca bence bu kadar dert edecek birşey yok herkesde var
Ya aslımda onlara bakınca kendime yaptıgım kötülüğü hatırlıyorum o yuzden aşırı sinir oluyorum

Denedım spor yapmayı astım hastası oldugımdan çabuk tıkanıyorum doktora gitsem önemsemez sanırım

Ben de astım hastasıyım maalesef kendinizi zorlamadan kardiyo egzersizleriyle ciğer kapasitenizi geliştirebilirsiniz. Her gün 1 saat yürüyüşün içine 10-15 saniyelik deparlar gibi zamanla kendinizi rahat hissederek arttırabilirsiniz. Yüzme de çok yardımcı bu konuda 😊

2286762
Beyazlamış derin çatlaklar için de etkili mi?
Kendim denemedim, yapmadım hiç. Ergenlikte boy uzamasıyla bacaklarımda çıktı ilk soradan kilo alımıyla her yerimew yayıldılar. Kollarım karnım belim hatta göğüslerimdw ve kalçalarımda da var. Kabullendim onları ben de barıştım onlarla :) kaplan çizgilerim onlar benim. Bol su tükemi ve e vitamini yağı, cildi nemlendirmek yenilerinin çıkmasını da önleyebilir bu arada.

11E3EE92-9CF9-4FEF-9DFE-6EA8D02BEF23.jpeg

Back