Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu

ben first lady değilim, kıyafetlerim bir ülkenin zihniyetini temsil etmiyor. yine saçmalıyorsunuz :)))) ben de gülen yüz koyıyım :))))
^_^

İhsanoğlu bana da nitelik bir aday gibi geliyor - Tabi bir 2 saat öncesine kadar hiçbir fikrim yoktu kendisiyle ilgili, gönlümdeki adaymış gibi yapmanın alemi yok- ama muhafazakar olması benim için problem değil, zaten bu tarz bir aday olacağını tahmin etmiştim çatı adayın. Chp'li milletvekillerinin aşırı tepkisine de pek anlam veremiyorum bu nedenle, belki Atatürkçü yanı Sosyal demokrat yanına ağır basan partililerin partiden uzaklaşmasına vesile olur bu seçim ki bu da iyi birşey bence parti adına. Tek problem adayın ülke tabanında tanınırlığı olmaması, eğer seçimi kazanırsa pr çalışmalarını yürütenler her kimse çok ciddiye alınmalı, alanlarında aşırı başarılılar demektir. Erdoğan'ın karşısında çok şansı olduğunu sanmıyorum çünkü.

Ekmeleddin ihsanoğlu ismi chplilere sıcak gelme tabi ilk başta.Ama bence onlar artık bazı tavırlarını değiştimek zorundalar.Toplumun belli kesimlerine,belli düşünceleine karşı hep elitist bir tutum takındılar.Hep kendi içlerine dönük olup iç çekişmelerle uğraştılar.
Bu aday kazanır kazanmaz bilemem.Ama gezi gibi bir süreçte değişik kesimler birbirine anlayış göstermeyi öğrenmişken chplilerin de artık bazı davranışlarını değiştirmeleri gerek diye düşünüyorum.Eğer amaç rte ye karşı olmaksa biraz uzlaşmacı olmalılar.İçlerine bu adayı sindirip,bilikte çalışmalılar.
Ben de isterdim Yılmaz Büyükeşeni,ama hepimiz biliyoruz ki,rte onu chp üzerinden yıpratıp kendine puan sağlardı.Bir de bu yolu denesinler bakalım.chpye düşen kendiseçmenlerini sandığa gitmeyi teşvik edip,seçilmesi için uğraşmalarıdır.

İhsanoğlu'nu bilirim.Duyduğumda şaşırdım açıkçası hiç ortada olmayan biriydi.Nitelikli biri gerçekten benim için sorun teşkil etmiyor.Fakat kendini nasıl anlatacak merak ediyorum.Mansur Yavaş gibi bir adam daha çıkacak mı acaba,öyle olursa güzel olur gerçekten.

İyi bir seçim olmuş,ben takdir ettim.Nedenine gelecek olursam,açıkçası uzlaşabileceklerini düşünmüyordum.Ortak bir aday ve üstelik kaliteli bir adam...

Ama şu da bir gerçek ki,kaş yaparken göz çıkarılıyor.CHP kendi tabanını çatırdatıyor.

yok yok onu düşünmüşlerdir, hükümetin tavırları bunu hiç beklemediklerini gösteriyor. çok güzel bir seçim olmuş. ben gayet CHP'nin tabanıyım, kaç saattir araştırıyorum bu adamı gönül rahatlığıyla gidip oyumu kullanacağım.

bunu da beğenmeyen gitsin Leven Kırca'ya oy versin. Gerici CHP'lilere ihtiyacımız yok.

Hani belli bir kesim var ya,muhafazakar kimliğinden ötürü böyle düşünen.:44: Onu kast ettim.Beğenmeyen,hakaret edene de denk geldim kendi listemde. Bundan iyisi Şam'da kayısı.

Hani belli bir kesim var ya,muhafazakar kimliğinden ötürü böyle düşünen.:44: Onu kast ettim.Beğenmeyen,hakaret edene de denk geldim kendi listemde. Bundan iyisi Şam'da kayısı.

doğru, işte o tipler artık CHP'liyim demesinler zaten, CHP'nin değerini düşürüyorlar. Aktroll'ler onların söylediği saçma sapan lafları bize karşı kullanıyor.
isterlerse de İhsanoğlu'ya oy vermesinler ama İhsanoğlu'ya oy vermemenin tayyipe oy vermekle aynı şey olduğunu anlayabilirler umarım.

Ben gönül rahatlığıyla kullanacağım oyumu.Donanımlı,Doğu'yu da Batı'yı da tanıyan,uluslararası alanda da iyi bir çizgisi olan adam... Hakkımızda hayırlısı.

Oktay Vural ın konuyla alakalı açıklamasında çok güzel 2 cümle dikkatimi çekti.

"Türkiye'nin Cumhurbaşkanını seçiyoruz, partimizin cumhurbaşkanını seçmiyoruz"

MHP olarak bu makamı ne iktidarın ne de muhalefetin makamı olarak görmediklerini vurgulayan Vural, "Bu makam ne milletin seçtiği iktidara takoz olmalıdır ne de noter olmalıdır" dedi.

Valla ben de adını ilk defa bugün duydum ama bu kadar olumlu yorumlar aldığına göre düzgün bir insan herhalde.Yalnız çok daha önce ortaya çıkıp halka tanıtılmalıydı bu kişi.Şimdi 2 ayda kim güvenip de oy verir bilmiyorum.İnşallah başarılı olur.

Bu iyi bir şey bence
Eğer seçilirse iyi bir cumhurbaşkanı olur kanaatindeyim
nedendir derseniz Ahmet Necdet Sezer'inde de buna benzer açıklamaları vardı "Cumhurbaşkanı olmayı hiç istemedim,bana göre değil" gibi
ve bence bu ülkeyi layığıyla yöneten sayılı cumhurbaşkanlarımızdan biridir kendisi.

Ki siyasetten anlayanlardan(!) da bir hayır görmedik bugüne dek...

Duyduğum şeyler güzel profili bildiği diller yurtdışı ile güzel bağlantıları varmış ama rahatsızım bugün araştıramadım sırf chp mhp önerdi diye ezbere süper adam diyemem yarın iyice araştırıcam biyografi geçmiş bilmeden kimseye yorum yapmayın diyen biri olarak bende bakmadan direkt iyi diyemem ama izlenimim iyi kaldı ki son zamanlarda Abdullah Gül çok silik olmuştu Erdoğan ve Akp gölgesinde kaldı yurtdışı gezileri bile konu olmamaya başladı hitabeti iyi değil ses tonu sıfır yani bu kişinin ne olursa olsun Gül'den iyi olacağı kesin. Yarın araştırmalarımı yaptığımda yorum yazarım arkadaşlar da araştırmış gerçi.

Ben araştırmaya başladım fakat iyi şeylerle karşılaşmadım hiç
hakkında kötü bir şey skandal falan yok demek istediğim o değil ama
çoğunluk tarafından kabul görmemiş çoğu kişi şikayetçi durumdan
bilemiyorum en başta ben de olumlu düşünürken araştırdıkça
işkilleniyorum bakalım neler olacak...

of var ya diktator yanlilari nasil da tutusmuslar. bu bile ihsanoglu'nun ne kadar dogru bir tercih oldugunu gosteriyor. simdi de dertleri "ayyhh CHPtabani bu adama oy vermez" derdindeler, size ne size mi dustu? camur atacak yer bulamiyorlar ay CHP'nin tabani :)

bu arada bu adami en guzel ozetleyen sey, babasinin mehmet akif ersoy'un cok yakin arkadasi olmasi bununla birlikte kendisinin nazim hikmet siirlerini arapcaya cevirmesi…

chp ve mhp belkide ilk defa dogru yolda buluştular bence çok iyi yaptılar hiç bir parti taraftarı degilim ama siyasetle kirlenmemiş bir isime ihtiyacı var bu ülkenin vatanımız için hayırlısı neyse o olur inşaallah

beeaah ben de sevmedim
adam 70 yaşında,daha dinamik birisi olabilirdi
hem Mısır'dan ithal cumhurbaşkanı mı olur??
hiç sevmedim,hem de hiçç...

şamil tayyar, ihsanoğlunu duyunca başbakan cumhurbaşkanı olmuştur diye açıklama yaptı, komplekse girilmiş cümleler bunlar.. hüseyin çelik ''Aslı varken taklidine kimse oy vermez'' demiş..hey Allahım bunların sokak ağzı çirkin siyasetleri midemi bulandırıyor artık. sanırım muhafazakar benzeşmesi yapmak istemiş..ama kıyaslıyorum dört dilin karşısında one minute. 10 üniversiteden fahri doktora ünvanı almış, bilmiyom o taraftan kaç ünvan. 1 tane vardı sanırım Üstün hizmet ödülü almış diğeri yahudi cesaret madalyası yahu adam hikmet yarın dizinin dibinde oturup fotoğraf çektirmemiş işte. ne güzel işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…