• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu

Biliniyordur zaten, Bahçeli de herkes şaşıracak, nereden buldunuz diyecekler dememiş miydi? Yok Baykal yok Kılıç, hedef şaşırttılar birkaç aydır.

geçtiğimiz yıl mart ayı diyo. Bide bu işin, öncesi vardır, 2012'yi bulur nerdeyse. bu çatı adayı mevzu çıkalı ne kadar oldu en fazla 6 ay değil mi? Yani son günlerde göstermelik gezmeler falan fasa fisoymuş. Bu konular çok öncesinden birileri tarafından konuşulmuş.

geçtiğimiz yıl mart ayı diyo. Bide bu işin, öncesi vardır, 2012'yi bulur nerdeyse. bu çatı adayı mevzu çıkalı ne kadar oldu en fazla 6 ay değil mi? Yani son günlerde göstermelik gezmeler falan fasa fisoymuş. Bu konular çok öncesinden birileri tarafından konuşulmuş.

hdp de altan tan aday göstersin. hangisi daha müslümansa o kazansın. haketsinler yani

deniz baykal düşünmüştüm. bence o olmalıydı. ya da bahçeli.

Pembe,
Şaşırttın beni,hiç tahmin etmezdim baykalı yada bahçeliyi düşündüğünü..

hanımabla,bu insanı tanıyan kaç tane akp seçmeni var acaba? yine araştıran sicilini okuyan bizleriz..gerçi babam belli kesimler tarafından çok iyi tanındığını söylüyor ama yine de o kesimlerin oyu bile yetmez bana göre..
ayrıca sicili iyi olsa da beniim T:C cumhurbaşkanlığına yakıştırdığım bir kişi değil..nasıl elim gitsin şimdi oy vermeye?
birisi hürriyette yorum yazmıştı; son yıllarda ülkemde kendini yalnız hisseden Atatürkçü sosyal demokratlara hitap edecek kimse yok mu diye...

İk defa duydum bende bu kişiyi,benim tercihimde farklı idi..
Bu seferde islamcı c.başkanı istemiyorum bu ülkede..

Öyledir zaten, planlı bunlar hep. Düşünmeden hareket edeceklerini sanmıyorum. Yerel seçimlerde bir deneme yaptılar ittifak olabiliyor muyuz diye, sonra da çatı demeye başladılar. Ama bence ters tepecek bu sefer.

Son düzenleme:
Hani diyoruz ya hep Amerika tarafından yönetiliyoruz diye,iktidarı bırakın muhalefeti bile Amerika yönetiyor galiba bu ülkede.
CHP tabanına zıt bir isim koyup Erdoğan ın seçilmesini mi garantiye almak istiyorlar diyorum bazen:27::27::27:

Hani diyoruz ya hep Amerika tarafından yönetiliyoruz diye,iktidarı bırakın muhalefeti bile Amerika yönetiyor galiba bu ülkede.
CHP tabanına zıt bir isim koyup Erdoğan ın seçilmesini mi garantiye almak istiyorlar diyorum bazen:27::27::27:

O bazen benim de aklıma geliyor. Muhalefet bazen öyle hatalar yapıyor ki resmen ekmeğine yağ sürüyor iktidarın.

Pembe,
Şaşırttın beni,hiç tahmin etmezdim baykalı yada bahçeliyi düşündüğünü..

İk defa duydum bende bu kişiyi,benim tercihimde farklı idi..
Bu seferde islamcı c.başkanı istemiyorum bu ülkede..

deniz baykal düzgün adam bence çizgisinden şaşmadı . kılıçtaroğlu gibi değil. bahçeli de eski partim. o yüzden

Öyledir zaten, planlı bunlar hep. Düşünmeden hareket edeceklerini sanmıyorum. Yerel seçimlerde bir deneme yaptılar ittifak olabilir muyuz diye, sonra da çatı demeye başladılar. Ama bence ters tepecek bu sefer.

öyle tabi de kendilerini bu kadar açık etmeleri komik. Profösör İhsanoğlu adına da üzüldüm açıkçası. Resmen açıkladıklarına göre kabul etti demek ki. Keşke böyle siyasi şovların kurbanı olmasaydı. Ciddi bir hezimet yaşayacaklar.

öyle tabi de kendilerini bu kadar açık etmeleri komik. Profösör İhsanoğlu adına da üzüldüm açıkçası. Resmen açıkladıklarına göre kabul etti demek ki. Keşke böyle siyasi şovların kurbanı olmasaydı. Ciddi bir hezimet yaşayacaklar.

Ülkemiz için hayırlısı neyse o olsun, ama ben adı geçen kimsenin öyle tüm halkı kucaklayacağına inanmıyorum.

Muhalefet liderleri, kendilerini aday olarak sunmuyorlar zira vatandasin kendilerini köske tasimayacagini cok iyi biliyorlar..
Yani halkin cogunlugunun ortak secimi olmayacaklarini cok iyi biliyorlar..

Zaten buraya kadar bilinen birsey...

Benim anlamadigim su..

Kendilerinin parti olarak ortaya sürecekleri adayin alamayacaginida biliyorlar ve "cati" kamuflajii altinda " toplumsal uzlasiyi saglayacak birini ariyoruz" diyorlar..

Ama gelin görün ki öne sürdükleri adayim acilimi su " Ey AKP secmeni, dindar biri istiyorsaniz alin size dinsar biri, sizin hayat görüsünüze uygun biri, alin bunu secin.. Yeterki RTE ye oy vermeyin"

Simdi bu acilama bakarak sunuda anliyorum..
Adamlar, halkin cogunlugunun ortak karinin kendileri olmayacagini biliyor ayriyeten, kendi fikir, hayat görüsü vb vb gibi seylerinede güvenmiyorlar..

Kendi secmelerini bile kenara atip, AKP secmeninin istedigi yönde aday cikariyorlar:)))

Yoksa kendi secmenlerine " tuzluk koysak bile siz seceersiniz zaten, önemli olan AKP secmeninden kabul görmek " demenin bir baska yolu mu bu?

Son düzenleme:
İHSANOĞLU MURSİ'Yİ ELEŞTİRMİŞTİ

Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve üyesi olduğu Müslüman Kardeşler örgütü ile ilgili eleştirel açıklamalar yapmıştı. İhsanoğlu, Mursi’nin uzlaşma yerine Müslüman Kardeşler’in görüşleri doğrultusunda kararlar almasının kutuplaşmayı artırdığını söylemişti. İhsanoğlu, Müslüman Kardeşler’in hazırladığı anayasanın düşük katılımla kabulü, ekonomik ve sosyal sebepler ve basınla olan ilişkilerin Mısır’ı bu duruma sürüklediğini kaydetmişti

Suriye de barış ın sağlanması için Esad lı geçiş lazım demişti
Cumhuriyet

Aklıbaşında bir adama benziyor..
Şu tepkiler çok önemli bence..Müslümanların birbirini öldürmeden ,dikta rejimine izin vermeden bir politika izlenmesi taraftarı demekki ve sonuna kadar katılıyorum..
Ama CHP de çatlaklar oluşmaya başladı bile sanırım,hayırlısı olsun ....

Daha önce duymadığımız isim olabilir halk olarak, ama uluslararası durumlarda baya tanınan bir isim. Hem sürekli gündemde olan isimlerinde ülkeyi ne hale getireceği ortada. Yani şu ortadoğuda yaşanan durumdan bile halk olarak huylanmaya başladıysak artık !!! Hemen ön yargılı yaklaşmayın derim. Ülke olarak öyle bir dönemden geçiyoruz ki, bölündük bölünüyoruz. hemen dibimizde olan mezhep savaşlarının ülkemize sıçramayacağının garantisini kim verebilir. Bu ismin ülkemizi ortadoğu bataklığına süreklemiyeceğine inanıyorum. Daha çok yazardımda zamanım yok o kadar uzun yazmaya. Önyargılı yaklaşmamakta fayda var bence.

bu kim be vallahi adını ilk defa duydum hani yılmaz büyükerşen ve abdullatif şener diyeceklerdi ne oldu ki ?

CHP ve MHP 'çatı aday' için anlaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye aday önerilerinin Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu iletti, Bahçeli de "Bu isim üzerinden çalışacağız" diyerek destek verdi.

Sosyal medyada İhsanoğlu tepkisi

Anlaşmanın duyurulmasının ardından Ekmeleddin İhsanoğlu ismi Türkiye'nin gündemine oturdu. CHP içinden ise ilk çatlak ses CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'den geldi. Twitter hesabından bir açıklama yapan Aygün, "İslam Örgütü eski başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı CHP'nin 'sağa açılma'sının bir devamı; şimdi 'siyasal İslam'a da açılma' devri" diye yazdı.

BİR TEPKİ DE GÖKHAN GÜNAYDIN'DAN

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın da Twitter'da, "Yağmur'dan kaçınmak için bu çatının altına girilmez; bu çatı şakır şakır akar" dedi.

İstanbul Milletvekili Melda Onur da yine Twitter üzerinden, "Tamam arkadaşlar, kabul trollendik. Uzlaşı toplantısında talep edilen profile uymuyor" dedi.

Onur, şunları yazdı:

''TOPLU CEVAP: Ekmeleddin Ihsanoğlu adaylığı konusunda hiç bilgim yok. Ama son katıldığım uzlaşı toplantısında talep edilen profile uymuyor.

Tamam arkadaşlar, kabul trollendik... Ama çatı adayını ilk kez duyunca vekil dediğin de bir bocalar... Daha da yazmam O halde ben Milletvekillerine grupta yapılan ankette yazdığım aday isimlerimi açıklayabilirim artık: 1-Sami Selçuk 2-Altan Öymen''

NUR SERTER'DEN ÇOK SERT TEPKİ

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ise 'çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu tercihini eleştirdi.

Serter'in yaptığı açıklama şöyle

Cumhuriyet Halk Partisi, ilkelerine, ideolojisine, 90 yılı aşkın mücadelesine ters düşen bir Cumhurbaşkanı adayı ile kendisini inkar edecek bir girişimde bulunmuştur.

CHP çizgisinde siyaset yapmanın ürkekliği içinde, çözümü İslamcı siyasete yakınlaşmakta arayan bir yönetim anlayışı, Atatürk’ün Partisini bitirmek isteyenlere ödül olarak sunulmaktadır.

Cumhuriyet değerleri ile kavgalı olan bir Başbakan’a karşı, onunla aynı kulvarlarda koşan bir aday üreterek rekabet etmeyi hedefleyenler, Çağdaş Türkiye’nin değerlerini savunmaktan vazgeçmeyi, başarıya ulaşmanın yolu olarak görmek aczine düşmüşlerdir.

Cumhuriyet Halk Partisine yakışan Cumhuriyet değerlerini onurla temsil eden bir aday etrafında bütünleşmektir.

Cumhuriyet Halk Partisine gönül verenler, bu umutla mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceklerdir
CUMHURİYET

Aslında bu aday MHP tarafından önerilse daha farklı olabilirdi bence tepkiler.
Çünkü MHP tabanına uygun bir isim,CHP de kendi milletvekillerine kabul ettirebilirdi belki.
Ne düşündüler acep:26:

Eski bir milliyetçinin şu anda koyu bir akpli olması nasıl yadırganmıyor ve kucak açılıyorsa tam tersini düşünmek ya da farklı bir durum düşünmek neden bu kadar yadırganıyor ben anlamıyorum.

ben beğendim şahsen, eğer islami kesime yakın bir aday olmasaydı o zaman yine din üzerinden vurmaya çalışacaktı tayyip.
pis ateyizler, laikçiler diyecekti, iyice bölünecektik.

yalnız tayyip kazanmanın bir yolunu bulacak, yok dar bölge yok daraltılmış bölge... artık padişah oldu zaten, kendi işine ne yarıyorsa o kuralı getirecek.

Back