Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı "çatı adayı" olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye iletmesinin ardından açıklama yapan Ekmeleddin İhsanoğlu ''Milletin muhtaç olduğu ve ısrarla talep ettiği bu uzlaşma şüphesiz ki ülkemizde huzur ve istikrarın sağlanması için atılmış mühim bir adımdır. Bu uzlaşmanın odak noktasında olmak büyük bir teveccühün eseridir. Şüphesiz ki Türkiye gibi büyük bir ülkede bu yüce makama layık, görevini hakkı ile ifa edecek çok sayıda üstün vasıflı şahsiyetlerin varlığı muhakkaktır. CHP ve MHP'nin bu konudaki ortak kararını saygı ve teşekkür ile karşılıyorum''.

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/06/16/ekmeleddin-ihsanoglundan-ilk-aciklama

Son düzenleme:

ona oy vermezseniz tayyip'i yakıştırmaya çalışmak zorunda kalacaksınız ama...
atatürkçülere hitap edecek bir aday olsa bile, ona oy vererek sadece kendimizi tatmin edeceğiz, yok %1 de olsa varlığımızı gösterdik, yok demokrasi ille de kazanmak değildir vs durumları şu anda geçersiz ülkemizde.

ne yazık ki bu duruma geldik.ona oy vermezsek RTE ye oy vermiş olacağız..ben isterdim ki çok büyük bir gurur ve hevesle gideyim o sandığa..yine gidip oyumu aynı şekilde vereceğim ama kazansak bile büyük bir mutluluk yaşayacağımı düşünmüyorum.
sadece düşüncem şu ki; bu adayla akp den çalacağı oy %2 ise,kendi tabanından kaybedeceği oy da bu kadar belki daha fazladır..en azından sağlam güçlü bir muhalefet partisi olarak kendine yakışan bir aday çıkarsaydı..Türkiye için layık gördüğü bir aday..

Son düzenleme:

öyle bir aday çıkarsaydı biliyorsunuz ki tayyip bu olayı direkt "pis laikçiler, paraleller, allahsızlar, teröristler"e getirecekti. acayip bir bölünme yaşanacaktı.
şu forumdaki aktroll hanım'ın paylaştığı şeyler bile bu isim karşısında bayağı bir bocalayacaklarını gösteriyor.
Köprüyü geçene kadar yapılması gerekeni yapmayan küçük enteller de aktroll'lerin twitter'da başlattıkları akıma kapılacaklar. "hiii hiç yakışmıyor Türkiye'ye ben oy vermem, çok duyarlı ve karakterliyim." triplerinde... tamam o zaman oy verme, RTE çok yakışıyor Türkiye'ye.
çok sinirliyim bu konuda.

en azından karısı kıyafet diye koltuk yüzü giymiyor:
Eki Görüntüle 1159056

Bir de kiyafetlere saygiliyiz dersiniz.. İnsanların giyimiyle dalga geçerek mi oluyor o saygi !! Kİm ne giyerse giyer hem de bayan olacaksin Birak hem cinsinin kiyafetini dalga konusu yapmayi ayip ya ! Özgürlük tercih lafi etmeyin bir daha ya ,işinize gelince özgür tercih !

O nasıl bi tabir yaa

zevksizliğine diyorum. daracık şeyler giymesine giyorum. diğer hanıma cevap vermeye gerek yok, o klasik zihniyetiyle lafı her yere çekmeye çalışır.

normal başörtüsünü destekliyorum ama pahalı eşarplar takmasını, ipektir, pırlantadır parlak parlak giyinmesini hem başörtüsünün zihniyetiyle bağdaştıramıyorum, hem de çoook zevksiz buluyorum.

bir de şu var ki

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde muhalefet her kesime hitap edebilecek bir isim üzerinde uzalaşılması gerektiğini defalarca dile getirdi.Çatı adayı herhangi bir siyasi partiden olsa yine eleştiriler olurdu.Bu kez de partiler arası görüş farklılıkları gündeme gelirdi.Bu isim neden şaşırtıyor anlamıyorum.Amaç belli herhangi bir siyasi partiye mensup olmayan her kesime hitap edebilecek bir isim.Parti tabanlarıda bir zahmet tepki vermesinler artık.İzledikleri politikalardan bugüne kadar sonuç alamadık.Akp seçmeninede hitap etmeli yani sadece chp nin mhp nin değil tüm Türkiye nin Cumhurbaşkanı olmalı.Daha zaman var erken tepkiler verilmemeli ve tanınmalı diyorum.

T.C Başbakan'ının eşi olduğu için onu temsil ediyor..
Tabi ki kaliteli şeyler giyecek..
Ve ayrıca başka şehirlerden başbakan ve eşi geldiği zaman,
onlarda şık ve pahalı şeyler giyiyor..
Bence olması gerektiği gibi giyiniyor..

işte aynen ben de o yüzden eleştirme hakkına sahibim. ülkemizi yöneten adamın karısı, sıradan bir kadının kıyafetini eleştirmiyorum.
onun zihniyetini temsil ediyor dediğiniz gibi, ve bu zihniyet söylemlerle bağdaşmıyor. makyajlı kadını kaportası dökülmüş arabaya benzetip karısı makyajlı geziyor.

ayrıca çok daha zevkli başörtülüler var, görüyorum sokakta. arap ülkeleri dışında hiçbir first lady bu kadar takıp takıştırmıyor, hep sade giyinirler, döpiyes giyip basit bir küpe takarlar. neyse artık konu dışı oluyor, başka bir konu açıp ordan devam edelim isterseniz.

Saçma zihniyettense klasik zihniyeti tercih ederim :) koltuk örtüsü ile dar giyinmeyi bagdastiran sacmaligi ilk defa duydum :))

klasik derken, klasik saçma zihniyetiniz demek istedim. konuyu başka yerlere çekerek değiştirme vs. demin yaptığınız gibi

koltuk için de şurdan esinlendim

bu konu hakkında daha fazla konuşmak isteyen varsa yeni konu açsın.

Saçma zihniyettense klasik zihniyeti tercih ederim :) koltuk örtüsü ile dar giyinmeyi bagdastiran sacmaligi ilk defa duydum :))

Emine Erdoğan'ın İstikbalden giyinmesi diye bir geyik vardı bir dönem http://i.imgur.com/lw8CclI.png :) Dar giyinmesi problem değil de cidden döşemelik, perdelik olabilecek ağırlıkta, geniş desenli veya parlak kumaşlar seçiyorlar zaman zaman Hayrunisa Gül ile beraber. Kızı öyle değil mesela, gayet normal giyiniyor.

Ben anlamiyorum, Tayyip Erdogan'a hala kim oy veriyor? Adam en basitinden giyim konusunda bile tutarsiz, ne dese kepazelik. Makyaj yapan kadinlara hakaret ediyor, kendi karisi makyaj yapiyor.

Zaten kendi de, partisi de kadinlara cesitli hakaretler etti iktidari boyunca, insanlarin zihni ne yazik ki hala ayamadi.

Emine Erdogan in zevksiz, rukus olmasi zaten ayri bir hikaye, benim derdim modernlikten uzak olmasi ve cagdas Turk kadinini temsil edememesi. Goruntusu Turkiye'yi temsil edecegi yerde Araplari temsil ediyor bana sorarsaniz. Son yillardaki adam gibi tek first lady Semra Sezer'di bence, egitimi, kulturu, hanimefendiligi ve durusuyla gercekten saygi uyandiran bir insandi. Emine Erdogan Arap ozentisi 10 kg lik basortusuyle, sahte gozyaslariyla.......her seyiyle dogalliktan ve sadelikten uzak, ne yaparsa yapsin kimsede saygi uyandiramaz.

Emine Erdogan in otede beride sahte gozyaslari dokmesi ayri itici, Erdogan in kendisinin elle tutulur yani zaten yok, ogullari Bilal ayri hikaye.........aile boyu Oskar lik film ceviriyorlar bence, milletimiz de bunlara inaniyor.

Konu basligi farkli ama yeri gelmisken goruslerimi bildireyim dedim.

Son düzenleme:
Ekmeleddin İhsanoğlunu tanıdıkça onayladım ne yalan söyliyeyim. Yargısız İnfaz yapıldığını düşünüyorum. Kişiliği kimliği konusunda, çıkabilecek bütün spekilasyonlara karşı herşey önceden düşünülüp tartılmıştır, çatı aday olmadan önce eminim.

Uluslararası alanda bilgili, kültürlü, tecrübeli biri. Uzlaşıcı bir kimliğe sahip. En azından partici bir aday değil. Daha önce Nazım Hikmetin şiirlerini Arapçaya çevirmiş biri, şairi tanıtmak açısından. Ecevit tarafından kendisine üstün madalya verilmiş. Hem muhafazakarlar hem de sosyal demokratlar tarafından ve dünyada uluslararası alanda çok iyi tanınan beğenilen biri. Sadece iyice tanıtılması gerekiyor. Umarım da bu eksiklikte kapanır.

Unesco Harward üniversitesinde görevlerde bulunmuş, batı ve islam kültürünü bilen araştıran kültürlü biri. Mesela daha önce kadınların sosyal hayatta çalışması için çalışmalar yapmış ve o bölgenin terör örgütleri tarafından hedef gösterilmiş bİri. Mezhep çatışmalarına karşı, ayrışmaya bölünmeye tepkili biri..En azından terör örgütlerini detekleyen, kandan beslenen bir kişiliğe sahip değil....Dört dil biliyor, İngilizce, Fransızca, Arapça, Farsça. Ve uluslararası alanda one minute demiyecek bir cumhurbaşkanı. Daha önceki yazılarında, söylemlerinde ne laikliğe ne de Atatürke bir hakaret, kötü sözleri yok. İki ayyaş diye hakaret edeceğini sanmıyorum. Türkçeyi düzgün kullanıyor, uslubü gayet güzel, yani en azından hakaret uslübuyla halkı gereceğinide sanmıyorum..

Tabiki tepki verilecek, tanımıyoruz buda kim diyeceğiz, eleştireceğiz. Çünkü biz biat kültüründen gelmiyoruz. Tepside sunulsun, sorgusuz sualsiz, hadi git oy ver. Yok öyle, biz yapamayız onu, o kadarda değil.

Yani şu dönemde birlik beraberliğe ülke olarak çok ihtiyacımız var bence.. Kendi adaylığı açıklandıktan sonra yaptığı ilk yorumda ‘’ülkemizde huzur ve istikrarın sağlanması için atılmış mühim bir adımdır’’ cümlesi bile düşündürmeli bence. Ülkemizdeki birlik ve beraberliği taşıyacağına, uluslararası boyutta da özellikle komşu olduğumuz Ortadoğu krizinede bu konuda da uygun bir cumhurbaşkanı olacağını düşünüyorum.

Tabi herşeyden önce hayırlısı olsun ülkemiz için.

Klasik derken klasik sacma demek mi:)) çok saçma bir cümle bu ya :)))) neyse bu kadar sacmalik yeter şimdi neyden ne demek istedim deyip sacmalama devam edecek ben en iyisi susayim da daha fazla sacmalamasin :))

Ha siz çok zevkli giyiniyorsunuz yani :)) valla resim isterim paylasin resim bakalim :))) zevkler ve renkler tartisilmaz yahu istediği gibi giyinir ,bravo hem cinsimede döşemelik kumaş deyip dalga geçmek yakisir di zaten böyle devam :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…