Çaresizlik

kızın zaten mesleği de var işi de var

zaten gidiyorum diyor, zaten tek konuşabildiğim psikolog diyor

hakketen ilginç bu da
bi' konu açılıyor yorumların yarısının konuyla bir alakası yok....
Ay evet çünkü herkes ezbere bildiği nutukları çekmek için konuyu yarım yamalak okuyup geçiyor ki hızlı hızlı yorumunu yazıp beğeni alsın güçlü kadın wow alkış sonra kendi hayatlarından üçbeş örnek verirler güçlü ve mükemmel olduklarına dair ve kapanışşş 😌
1-Niye çocuk yaptın sorusu.olan olmuş mesela. Beş aylık bebeği aldıramaz ya da tekrar sperm ve yumurta haline döndürüp yok edemeyeceğine göre ancak suçlama yargılama sorusudur. Kadın da adam değişir düzelir iyiye gider yeni evliyim ümidiyle buna tutunmuş olabilir insanlar duygusal hareket edebilir bazen hepimiz yapıyoruz
2- konu sahibinin yazımı şeklinden çok bastırılmış ezilmiş bir karakteri olduğunu düşünüyorum çok normal değil mi birine tutunmak istemesi, sevgiyi görmek istemesi. biri de demiş ki çalışmak terapidir erkeğe sığınma .Allah aşkına yıllardır çalışıyorum aşkla çalışmanın birbirine benzeyen hiçbir yönü yok hani çalışan kadınlar aşk sevgi isteyemez mi herkes boşansın o zaman . Bir de kendime de söylüyorum diye ekliyorlar hani şey görünmemek için aman

Nasıl hamile kaldım diye post açmadım! Ayrıca hangi korunma yöntemi yüzdeyüz sonuç veriyor. Bir sağlıkçı ve öğretmenlik yapmış birey olarak size soruyorum. 5 aylık hamileyim oturup neden hamile kaldım diye bunu tartışayım sizle.. Yanlız hissettim , Belkide yazmak istedim sadece.

Çift terapisi diye anlamışım. bu kadar alakasız ilan edilecek ne vardı🤷🏻‍♀️
Çifte de gittik ama çift eşime benim sizinle görüşmem lazım dedi. Sonra birlikte alayım dedi. Eşim sadece 2 seans gitti. Çünkü ben yıllardır bireysel terapi alırım. Eşim böle şeylere inanmaz. Saçma gelir. Gereksiz bulur. Beni de engellemeye çalıştığı çok zaman oldu.

Yaşınız 31. Belli bir yaştan sonra aile içi çocukluk-ergenlik dönemi yaşanan değersizlik duygusunun hayattaki her şeye sebep olarak gösterilmesini mantıklı bulmuyorum ve hatalara bir kılıf, bir bahane olarak görüyorum. Ben de yurtdışında akran zorbalıklarıyla, aile içinde de şiddetle ve değersizlikle büyüdüm, 34 yaşındayım ama artık hayatımının dümenini elime alalı çok oldu, artık sizin de kendi akıl ve mantığınız var, bu saatten sonra size kötülükler etmiş eşinizle barışmanızın 20 sene önceki travmalarınızla alakası olmasın bunun için çabalayın artık. Ayrıca hiçbir korunma yöntemi %100 korumuyor evet ama %99 koruyor, oldukça yüksek bir sayı değil mi? Hadi diyelim %1 koruma ile gebe kalma ihtimalinizden gebe kaldınız, o zaman ek bir koruma yöntemi daha kullansaydınız da o %1'lik ihtimal olmasaydı. Yani gerçekten nasıl sağlıkçısınız, pes.

Yaşınız 31. Belli bir yaştan sonra aile içi çocukluk-ergenlik dönemi yaşanan değersizlik duygusunun hayattaki her şeye sebep olarak gösterilmesini mantıklı bulmuyorum ve hatalara bir kılıf, bir bahane olarak görüyorum. Ben de yurtdışında akran zorbalıklarıyla, aile içinde de şiddetle ve değersizlikle büyüdüm, 34 yaşındayım ama artık hayatımının dümenini elime alalı çok oldu, artık sizin de kendi akıl ve mantığınız var, bu saatten sonra size kötülükler etmiş eşinizle barışmanızın 20 sene önceki travmalarınızla alakası olmasın bunun için çabalayın artık. Ayrıca hiçbir korunma yöntemi %100 korumuyor evet ama %99 koruyor, oldukça yüksek bir sayı değil mi? Hadi diyelim %1 koruma ile gebe kalma ihtimalinizden gebe kaldınız, o zaman ek bir koruma yöntemi daha kullansaydınız da o %1'lik ihtimal olmasaydı. Yani gerçekten nasıl sağlıkçısınız, pes.

Sizin bir şeylerden arınmanıza sevindim. Umarım bende bunu başarırırım. 31 yaşıba gelmiş ve bireyselliğini gösterememiş olmak benide çok yorıuyor. Ne kadar sınır çizmeye çalışsamda malesef en büyük sıkıntım bu. Ve sizi manipüle eden size eksik yoksun ve yetersiz hissettiren en yakınlarınızsa bir yere kadar kendinizi savunabiliyorsunuz
Sürekli eleştirilmek. Yine başladı gibi kelimelerle manipüle edilmek benim içinde kolay değil. Ben bunlara sığınmıyorum. Ama emin olun çabalıyorum. Hemde 16 yıldır.

Merhaba arkadaşlar,
Ailem küçükken bana verdiği ihmal ve aşağılama davranışları yüzünden yıllardır süregelen problemlerim vardı. Terapi ve ilaçla bir çoğunu hallettim. Ailemin davranışlarını değiştiremesemde. 31 yaşında bir adamla tanıştım ve evlendik. Babamın iletişimsizliği annemin aşırı kontrol edişi beni bu süreçtete çok hırpaladı. Eşim her fırsatta annemi arayıp ilişkimizle ilgili sıkıntıları anlatmaya başladı. Çok büyük kavga şiddet boşanma davası açıldı .Çirkin olaylar yaşandı. Özellikle ben çok ağır şeylere maruz kaldım. Baba evinde de çok kötü muameleye maruz kaldım. Sığamadım. Sonra eşimle bir şekilde bir araya geldik barıştık. Terapiye başladık. Çok güvensizdim etrafımdaki herkese. Korkuyordum ama sığınacak bir yerimde kalmamıştı. Baş edemiyordum. Derken eşimle barıştık. Allahın hikmeti 1 ay geçmeden hamile kaldım. İlk önce korktum. Sonra sakinleştim. Ruhum hayallerim canlandı. Terapiye devam ediyorum. Lakin eşim ailem konusunda zarar gördüğümü bildiği halde Güz ilçemizde belirtmeme rağmen sürekli her konuyu onlara çekiyor. İnsanlarla aynı şehirde bile değiliz. 5 aylık hamileyim. Bana özel hissettirmiyor. Bana dokunmuyor. Ve sürekli ailem ağzında. İnanın kurtulamıyorum. Brni anlamıyor. Bazen konuşamıyorum bile. Çok korkuyorum. Elimden de birşey gelmiyor. Başedemiyorum. Altında ediliyorum. Çok yanlız hissediyorum.İlerde çocuğumu elimden alır diye korkuyorum. Kimseye anlatamıyorum derdimi beni bu hayatta kimse anlamıyor... Anlamıyorum bir insanın zarar gördüğünü bilerek durmadan karşı tarafın zarar gördüğü şeyi yapması. Bu sevgi olamaz...
Allah ın hikmeti değil sizin ……. böyle bir adamdan baba olacağını düşündüğünüz için.

Çaresizlik diye başlık atmış, bir yerden ümit arayan bir insana da böyle yorumlar yapılmaz yahu. herkes ne kadar hesap sorucu olmuş.. çocukluk travmaları en zorudur ruh sağlığı için.. ben üzüldüm gerçekten hayat sizin için zor gecmis geciyor, Allah kolaylaştırsın hayır kapıları açsın. Dua edecegim size kelebekmisali05

Çaresizlik diye başlık atmış, bir yerden ümit arayan bir insana da böyle yorumlar yapılmaz yahu. herkes ne kadar hesap sorucu olmuş.. çocukluk travmaları en zorudur ruh sağlığı için.. ben üzüldüm gerçekten hayat sizin için zor gecmis geciyor, Allah kolaylaştırsın hayır kapıları açsın. Dua edecegim size kelebekmisali05
Teşekkür ederim. İsteyen istediğini konuşsun. Birde çocuğum oluyor diye vicdan azabı çekecek değilim. Kim kimi kınıyorsa allahından bulsun. İnsanlar empati den yoksun malesef. Ama ben çocuğun için iyi bir hayatı olsun diye çabalayacağım. O bana umut oluyor.

Defalarca söz verdi. Ama yine aynı. Cahil bir insan olsa anlarım. Okuyan eden insan... Anlatıyorum anlıyor. Özür diliyor. 1 kaç gün sonra tekrar. Ben ağlıyıp üzülünce bu sefer oda üzülüyor. Yalvardım bugün bana acımıyorson karnımdakine acı.
Eğer değer veriyor olsa, dönüp dolaşıp aynı hataları tekrar tekrar yapmaz.
Siz en büyük hatayı onu affetmekte yapmışsınız.
Eğer bu adamdan memnun değilseniz, mantıklı olan ayrılmanız.
Hamilesiniz evet, ama o çocuğun geleceğini de düşünmek zorundasınız.
Siz ailenizin ne olduğunu zaten biliyorsunuz, 100 sefer de söylese milyon kere de söylese, bu değişmeyecek birşey.

Nasıl hamile kaldım diye post açmadım! Ayrıca hangi korunma yöntemi yüzdeyüz sonuç veriyor. Bir sağlıkçı ve öğretmenlik yapmış birey olarak size soruyorum. 5 aylık hamileyim oturup neden hamile kaldım diye bunu tartışayım sizle.. Yanlız hissettim , Belkide yazmak istedim sadece.
Haklısınız, siz de çıkar yol arıyorsunuz, ama insanlar burada size ne anlatırsa anlatsın, siz kendiniz için adım atmadıktan sonra, haybeye insanlar kendini yorar. Bunun örneklerini çok gördük.
Öncelikle sizin kendiniz için birşeyleri yapmak istiyor olmanız lazım.
Biz ne desek nafile.
Çifte de gittik ama çift eşime benim sizinle görüşmem lazım dedi. Sonra birlikte alayım dedi. Eşim sadece 2 seans gitti. Çünkü ben yıllardır bireysel terapi alırım. Eşim böle şeylere inanmaz. Saçma gelir. Gereksiz bulur. Beni de engellemeye çalıştığı çok zaman oldu.
Adam her alandan yanlış.
Terapi almayı reddetmesinden belli.
Siz zaten terapi görmüşsünüz, kendiniz için çabalıyorsunuz.
Eminim bu konuda doktorunuz sizin için de doğru yönlendirmeler yapıyordur.
Önemli olan sizin bunların ne kadarını hayatınıza geçirebildiğiniz.
O gitmek istemiyorsa, bu hayatta size destek vermiyorsa keyfi bilir, siz kendi hayatınıza bakın.
Kendi hayatınızı şekillendirin. İlerde çocuk doğduğunda daha da pişmanlıklar yaşamayın derim.

Aynen öle hamilelik sürecini sağlıkla geçireyim. Şuanlık süreç bu. İnanın şu an terapiden çıktım . Boşanmaktan korkmuyorum. Çocuğuma bakarımda ama üzgünüm.

Defalarca söz verdi. Ama yine aynı. Cahil bir insan olsa anlarım. Okuyan eden insan... Anlatıyorum anlıyor. Özür diliyor. 1 kaç gün sonra tekrar. Ben ağlıyıp üzülünce bu sefer oda üzülüyor. Yalvardım bugün bana acımıyorson karnımdakine acı.
Diploma cahilliği alır eşşeklik baki kalır diye boşuna dememişler.

Valla öyle bir planın yoktu.. Ben dış gebelik geçirdim öncesinde ve çok sancılı bir süreçti. Hemşireyim.Aynı zamanda ama korunmama rağmen oldu. Şikayet etmiyorum. Ama kendimi ve çocuğumu yanlız hissediyorum.Madiyat değil amaç. Güven, sadakat, paylaşım. Tek konuşabildiğin psikolog. Ama seans dışında yapayanlızım. Ne zaman konuşmaya çalışsam konuyu aileme getiriyor. Ailemde evinde ol mutlu ol olayında.
Konu maddiyat değilse sevgi ve saygıyı cocugunla birbirinize verirsiniz bu evlilikte o çocuğun senden farklı bir hayatı olmayacak !

Sizi alkışlamak istiyorum 👏👏

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X