• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çaresizlik ne zor!

Arya-78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2018
571
1.210
53
46
Merhaba,alt kat komşumu dinliyorum sabah 9 dan beri.Hiç durmadan karı koca üç yaşındaki oğullarına bağırıyorlar.Üstelik bugüne özel bir durum değil.Sabah erkenden başlayıp gece yatana kadar!Duvarlar titriyor bağırışlarından!Çocuk sürekli ağlıyor o bağrışmanın içinde.Ne yapmış olabilir 3 yaşında bir çocuk bu kadar boğazını yırtarcasına bağartıcak sizi diyorum sürekli!!Sonra kendimi o korkunç isyanın içinde buluyorum.40 yaşındayım,yıllardır çocuk istedim bir kez hamile kaldım o da boş gebelikti.Sonrasında ölümler hastalıklar...Sanki ilahi bir güç engel koydu hep önümüze.Tedavideyim ama işte saat işliyor.Zaman acımasız hele kadınsan..Ahh diyor insan ben hiç bağarırmıydım yavruma,saçma sapan şeyler için korkuturmuydum minicik ruhunu..Şeytan diyor in dayan kapılarına suratlarına tükür..Biliyorum neden bunları tüp bebek başlığı altında paylaştığımı düşünüyorsunuz.Bir sürü konu okudum bu bölümde tedaviler,yumurtalar,embriyolar,çatlama iğneleri..doktorlar ve gene doktorlar...Ama her bir mesajın içinde gizlenmiş o çaresizliği o bastırılmaya çalışılan isyanı,hayal kırıklıklarını da okudum.Gündelik hayatın içinde minicik şeylerin nasıl bizim gönlümüze kayalar oturttuğunu da biliyorum.Sabah eşim çiçeklere baktı,Dedi ki;ektiğin her şey büyüyor yeşeriyor,Güldü sonra;taş eksen bitecek neredeyse dedi!Sonra gülümsememiz dudağımızda dondu.Öyle baktık birbirimize.ikimizde aynı şeyi düşündük ama tek kelime etmedik.Gelin dertleşelim.Ben yalnız değilim biliyorum.Paylaşalım azaltalım azıcık da olsa.Umut olalım,akıl olalım.Çünkü bizi ancak biz anlarız.Zira bu öyle bir dertki kimselere anlatılmıyor yaşamadıysa zaten anlayamıyor.

Hiç sacma değil.33 yasindayim hala tedavi yöntemleri uygulamadik ama ona rağmen darmadağınım. Yazdiklarinizi bile gözyaşlariyla okudum.
Ahh kuzumm:( Biliyorum teskin etmiyecek ama yaşın hiç korkacak bir yaş değil.Keşke 33 yaşında olsam.Korkma daha çok vaktin var.Umut dolu olman için çok önemli bir sebep.

Haklisin ama ne bileyim öyle hissediyorum
Telefonla senkronize çalışan bir alet aldım.Her sabah djital olarak ateşini ölçüyor ve senin bir şey yapmana gerek bırakmadan telefondaki aplikasyona yüklüyor.Yeterli verilere ulaşımca da neredeyse hatasız olarak,yumurtlama adet ve diğer hormonel durumlarını günü gününe sana haber veriyor.Bende çok bir şey sağlayacağını sanmıyorum ama sende çok işe yarar.

Merhaba,alt kat komşumu dinliyorum sabah 9 dan beri.Hiç durmadan karı koca üç yaşındaki oğullarına bağırıyorlar.Üstelik bugüne özel bir durum değil.Sabah erkenden başlayıp gece yatana kadar!Duvarlar titriyor bağırışlarından!Çocuk sürekli ağlıyor o bağrışmanın içinde.Ne yapmış olabilir 3 yaşında bir çocuk bu kadar boğazını yırtarcasına bağartıcak sizi diyorum sürekli!!Sonra kendimi o korkunç isyanın içinde buluyorum.40 yaşındayım,yıllardır çocuk istedim bir kez hamile kaldım o da boş gebelikti.Sonrasında ölümler hastalıklar...Sanki ilahi bir güç engel koydu hep önümüze.Tedavideyim ama işte saat işliyor.Zaman acımasız hele kadınsan..Ahh diyor insan ben hiç bağarırmıydım yavruma,saçma sapan şeyler için korkuturmuydum minicik ruhunu..Şeytan diyor in dayan kapılarına suratlarına tükür..Biliyorum neden bunları tüp bebek başlığı altında paylaştığımı düşünüyorsunuz.Bir sürü konu okudum bu bölümde tedaviler,yumurtalar,embriyolar,çatlama iğneleri..doktorlar ve gene doktorlar...Ama her bir mesajın içinde gizlenmiş o çaresizliği o bastırılmaya çalışılan isyanı,hayal kırıklıklarını da okudum.Gündelik hayatın içinde minicik şeylerin nasıl bizim gönlümüze kayalar oturttuğunu da biliyorum.Sabah eşim çiçeklere baktı,Dedi ki;ektiğin her şey büyüyor yeşeriyor,Güldü sonra;taş eksen bitecek neredeyse dedi!Sonra gülümsememiz dudağımızda dondu.Öyle baktık birbirimize.ikimizde aynı şeyi düşündük ama tek kelime etmedik.Gelin dertleşelim.Ben yalnız değilim biliyorum.Paylaşalım azaltalım azıcık da olsa.Umut olalım,akıl olalım.Çünkü bizi ancak biz anlarız.Zira bu öyle bir dertki kimselere anlatılmıyor yaşamadıysa zaten anlayamıyor.
Ne kadar güzel bi söz söylemiş eşiniz okadar kiymetlisiniz ki ama bazı insanların sınavı evlat olur insan neler geçiriyor içinden okadar gorgusuz çocuğuna bir gram değer vermeyen insanların çocuğu olurken bizim neden olmuyo diye hersey geliyor akıla yalnız değilsin ablacim rabbim inşallah bu güzel günlerin hurmetine nasip etsin sana da evlat..

Ne kadar güzel bi söz söylemiş eşiniz okadar kiymetlisiniz ki ama bazı insanların sınavı evlat olur insan neler geçiriyor içinden okadar gorgusuz çocuğuna bir gram değer vermeyen insanların çocuğu olurken bizim neden olmuyo diye hersey geliyor akıla yalnız değilsin ablacim rabbim inşallah bu güzel günlerin hurmetine nasip etsin sana da evlat..
Ne güzel şeyler söyledin ne kadar içten diledin❤️Senin de her dileğin gerçek olsun inşallah.Belki benim de kaderimde vardır bir yavru diyorum bazen, bazen de artık çok geç diyorum.O gelip giden duygular insanı alt üst ediyor işte..

Ne güzel şeyler söyledin ne kadar içten diledin❤️Senin de her dileğin gerçek olsun inşallah.Belki benim de kaderimde vardır bir yavru diyorum bazen, bazen de artık çok geç diyorum.O gelip giden duygular insanı alt üst ediyor işte..
Yazını okuyunca içim gitti bu kadar bebek özlemi çeken birini görünce dayanamadım yazdim rabbim elbet görüyo bu kadar çocuk arzu eden birini geri çevirmesin inşallah sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar in olsun hatta Çifter Çifter versin Allah herseyden herkesten daha çok hakediyosun çünkü bu yolda savaşmak kolay değil çok iyi biliyorum.. şu hayat ta hersey nasip inşallah seninde kaderin de vardır dua kaderi degistırir derler selamete çıkmam dileğiyle..içinde fırtınalar kopuyor biliyorum ben sokaktaki dilenci nin elinde bebekle geldiğin onu suistimal ederek para kazandığını görünce bile içim gidiyo ama hayat işte herkesin bi sınavı varmis.. hiçbişey için He değildir o yavru seni bekliyodur belki sadece bazı şeylerin zamanı vardır gerçek olmasi için :) inşallah ablacim çok teskkur ederim bu içten suan kabul olsun inşallah :)

Ahh kuzumm:KK43: Biliyorum teskin etmiyecek ama yaşın hiç korkacak bir yaş değil.Keşke 33 yaşında olsam.Korkma daha çok vaktin var.Umut dolu olman için çok önemli bir sebep.
cnim kaç haftalikti bebegin? kesenin icinde bebek gozuktumu? İNŞALLAH Rabbim nasip eder size.birde kendiligindenmi dustu

Canım ağladım okurken
Ben de 33 üm ama 40 a ne kaldı
Hiç sebep yokken evladımız olmuyor
Meryem suresini okudum
Meryem ana otu
Salatı tefriciye
Hacdan gelen ot
Havdan gelen sert meyve
Hacdan gelen elma
Çok üzgünüm
Hayırlısı olsın

Selam kızlar
Bugün regl günüm ama hâlâ sökmedi
Kırmızı değil .
Pette yer yer lekeler var
1 günden fazla yerleşme kanaması yaşayan var mı
Alıntı yapıp cevap yazarsanız makbule geçer

Selam kızlar
Kırmızı değil .
kırmızıya donmedikce yoğunlaşmasına.4-5gun sürer yerleşme kanamasi

Selam kızlar
Kırmızı değil .
benimde sizin gibi olmustu. oysa ne kadar umitlendim hamileyim die. 2 gun so raa normale dondu kanama

30 yasindayim. 2 yillik evliyim. ufak tefek sorunlar var esimde, bendede ben pco hastasiyim. bebisi olanlara hayranla bakiyorum. sokaktan gecen bebegi bile seviyorm. bunlar hep kayinvalidemin yuzunden. evlendigimizde esimle sorunlarnoldu. bebek yalmayin ayrilirsiniz bebek yalmsyin birakir gider oglum derken. bizi bu hale getirdi
su mubarek gunde allah benim elime dusurmesin.

30 yasindayim. 2 yillik evliyim. ufak tefek sorunlar var esimde, bendede ben pco hastasiyim. bebisi olanlara hayranla bakiyorum. sokaktan gecen bebegi bile seviyorm. bunlar hep kayinvalidemin yuzunden. evlendigimizde esimle sorunlarnoldu. bebek yalmayin ayrilirsiniz bebek yalmsyin birakir gider oglum derken. bizi bu hale getirdi
su mubarek gunde allah benim elime dusurmesin.
Sorunlarını hallettiysen için rahat eğilebilirsin bebek işine.Yaşın çok genç.İnşallah gönlüne göre olur.

Ben öğretmenim . Öyle anne babalar var ki çocuğuna belki cebindeki para kadar değer vermiyor . Gördükçe üzülüyorum , kızıyorum . Ben de aynı senin gibi çok büyük bir sınavdan geçiyorum . Olmayacak dediler bize eşim azospermdi sonradan çıkış oldu o elimizdeki tek tük spermlerle benim mucizem geldi 9 hafta karnımda taşıdım inanamadım Benim yüreğime yaz gelmişti resmen sonra bir gün kalp atışını dinlemeye gittiğimizde duyamadılar inanamadım dünya başıma yıkıldı hastaneyi yıktım dedim ki bittim ben dayanamam bu acıya nefes alamadım işte o günlerden bu günlere 4 ay oldu ve ben yeniden ayağa kalktım yeniden toparladım ve tedaviye başladım . İnanıyorum ki Rabbim sonunda mükafatlandıracak . Herkes için bu kadar kolay olan bir şey bizim için zman alacak sadece Yani inşallah . Elimizden dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Rabbim inşallah tez zamanda hayırlı ve sağlıklı evlatlar verir isteyen herkese ..

Çoğumuz aynı duygular içindeyiz. Bu 3. tüp bebek denemem, transferimin 4. günündeyim. Bu tedaviye başlamadan önce adetimin ikinci günü hastaneye kan vermeye gittim. Binadan çıktığımda, bir kadın yanında yürüyen 4 yaşlarında oğluna okkalı bir tokat attı. Çok sert vurdu, çocuk yere düşecek mi, bayılacak mı diye takip ettim gözümle. baktım çocuk ağlamadı bile, demek ki ne kadar alışmışsa yavrucak :( eve gelene kadar ağladım... İsyan mı oluyor bilmiyorum artık ama , Yarabbim bu kadar çaba, emek, sağlık, zaman, para harcıyoruz, her negatifte ruhum çıkıyo içimden, bu kadın neden hak ediyor o yavrucağı diye çok ağlamıştım. Hatta hormonlarım tepede, tutamadım şimdide ağlıyorum :(

Ben öğretmenim . Öyle anne babalar var ki çocuğuna belki cebindeki para kadar değer vermiyor . Gördükçe üzülüyorum , kızıyorum . Ben de aynı senin gibi çok büyük bir sınavdan geçiyorum . Olmayacak dediler bize eşim azospermdi sonradan çıkış oldu o elimizdeki tek tük spermlerle benim mucizem geldi 9 hafta karnımda taşıdım inanamadım Benim yüreğime yaz gelmişti resmen sonra bir gün kalp atışını dinlemeye gittiğimizde duyamadılar inanamadım dünya başıma yıkıldı hastaneyi yıktım dedim ki bittim ben dayanamam bu acıya nefes alamadım işte o günlerden bu günlere 4 ay oldu ve ben yeniden ayağa kalktım yeniden toparladım ve tedaviye başladım . İnanıyorum ki Rabbim sonunda mükafatlandıracak . Herkes için bu kadar kolay olan bir şey bizim için zman alacak sadece Yani inşallah . Elimizden dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Rabbim inşallah tez zamanda hayırlı ve sağlıklı evlatlar verir isteyen herkese ..
Ahh canımm.Sen bunları anlatırken doktorun bana ‘yok be canım bebek falan’ demesi geldi aklıma.Hayatımda hiç o kadar iç çekerek ağlamadım.O kadar iyi anlıyorum ki seni,lafla değil taa kalbimin içinden,derininden..Ama helal olsun sana hemen toparlamışsın kendini!Ben yıllarca aynı günü tekrar tekrar yaşayıp,darmadağan ettim hayatımı.

Back