• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çaresizlik ne zor!

Arkadaşlar,progesteron hormonu ile ilgili neler biliyorsunuz?

Transferin 4. Günü bakıldı. Bende 28.18 çıktı
İğne ve fitilini kullanıyordum Eczanesi düşük önleyici dedi ama hormonu bilmşyorum

Ben kürtajdan beridir hep kullanıyorum adetim düzene girsin diye

Ben bu hapı bırakınca eğer hemile değilsem adet mi olacağım acaba

Transferin 4. Günü bakıldı. Bende 28.18 çıktı
İğne ve fitilini kullanıyordum Eczanesi düşük önleyici dedi ama hormonu bilmşyorum

Ben bu hapı bırakınca eğer hemile değilsem adet mi olacağım acaba
Benim bu ay adet zamanı 1.63 çıktığı için,doktor işlemleri iptal etti.Çok araştırdım nedir ne değildir diye ama kimse bilmiyor.

Benim bu ay adet zamanı 1.63 çıktığı için,doktor işlemleri iptal etti.Çok araştırdım nedir ne değildir diye ama kimse bilmiyor.

Progesteron rahim içini bebeğe hazırlayan sonra da tutunmasını destekleyen, adet olmayı engelleyen bir hormon. Yani yüksek olması gereken zaman yumurtlama ile başlıyormuş. Vücut bebek olmadığını görünce de, tekrar düşüyormuş ve adet görüyoruz. Embriyo transferi sonrası bu yüzden progesteron takviyesi alıyormuşuz. Gebelikte de düşük çıkarsa, düşük tehlikesi diyorlarmış...

Adetin 2. günü yapılan testlerde, progesteron 1 in üzerinde çıkarsa, o ay oluşabilecek sağlıklı embriyoyu, yetersiz bir rahim ortamında heba etmemek için, tüp bebek tedavisini erteleyebiliyorlarmış. Bunu düzene sokmak için, dr ilaç verebiliyormuş, veya her yerde stressiz olmaya bakın, yediklerinize dikkat edin diyor...

IMG_20180612_135342.png

Bunu bir yerde okuyup kaydetmistim, bir tanıdığımız için. Sizede kismetmis, olur mu bilmiyorum ama ümidinizi yitirmeyin.
Unutmayın Allah ol dedikten sonra herşey olur, zamanını bekliyordur. Allah çocuk isteyen herkesin gönlüne göre versin ins.

Progesteron rahim içini bebeğe hazırlayan sonra da tutunmasını destekleyen, adet olmayı engelleyen bir hormon. Yani yüksek olması gereken zaman yumurtlama ile başlıyormuş. Vücut bebek olmadığını görünce de, tekrar düşüyormuş ve adet görüyoruz. Embriyo transferi sonrası bu yüzden progesteron takviyesi alıyormuşuz. Gebelikte de düşük çıkarsa, düşük tehlikesi diyorlarmış...

Adetin 2. günü yapılan testlerde, progesteron 1 in üzerinde çıkarsa, o ay oluşabilecek sağlıklı embriyoyu, yetersiz bir rahim ortamında heba etmemek için, tüp bebek tedavisini erteleyebiliyorlarmış. Bunu düzene sokmak için, dr ilaç verebiliyormuş, veya her yerde stressiz olmaya bakın, yediklerinize dikkat edin diyor...
Anldım.Valla çok açıklayıcı oldu çok teşekkür ederim.İlaç vermedi bana.Stres falan da hiç bir şey demedi.Konuşmuyor kendisi,bilgi edinebilmek için bir prof dan randevu alıp,detaylı bilgi alıcam bu ay,kesin karar verdim.

Bazıları yeryüzüne anne olarak gönderilir bazıları gökyüzüne anne olarak geri döner kaderimizde ne var ise onu yaşıyoruz kardeşim herşeyin hayırlısı Rabbimden hz Aişe valdemizede annelik nasip olmadı demekki gökyüzünün annesiymiş benim de tek tesellim bu

Merhaba,alt kat komşumu dinliyorum sabah 9 dan beri.Hiç durmadan karı koca üç yaşındaki oğullarına bağırıyorlar.Üstelik bugüne özel bir durum değil.Sabah erkenden başlayıp gece yatana kadar!Duvarlar titriyor bağırışlarından!Çocuk sürekli ağlıyor o bağrışmanın içinde.Ne yapmış olabilir 3 yaşında bir çocuk bu kadar boğazını yırtarcasına bağartıcak sizi diyorum sürekli!!Sonra kendimi o korkunç isyanın içinde buluyorum.40 yaşındayım,yıllardır çocuk istedim bir kez hamile kaldım o da boş gebelikti.Sonrasında ölümler hastalıklar...Sanki ilahi bir güç engel koydu hep önümüze.Tedavideyim ama işte saat işliyor.Zaman acımasız hele kadınsan..Ahh diyor insan ben hiç bağarırmıydım yavruma,saçma sapan şeyler için korkuturmuydum minicik ruhunu..Şeytan diyor in dayan kapılarına suratlarına tükür..Biliyorum neden bunları tüp bebek başlığı altında paylaştığımı düşünüyorsunuz.Bir sürü konu okudum bu bölümde tedaviler,yumurtalar,embriyolar,çatlama iğneleri..doktorlar ve gene doktorlar...Ama her bir mesajın içinde gizlenmiş o çaresizliği o bastırılmaya çalışılan isyanı,hayal kırıklıklarını da okudum.Gündelik hayatın içinde minicik şeylerin nasıl bizim gönlümüze kayalar oturttuğunu da biliyorum.Sabah eşim çiçeklere baktı,Dedi ki;ektiğin her şey büyüyor yeşeriyor,Güldü sonra;taş eksen bitecek neredeyse dedi!Sonra gülümsememiz dudağımızda dondu.Öyle baktık birbirimize.ikimizde aynı şeyi düşündük ama tek kelime etmedik.Gelin dertleşelim.Ben yalnız değilim biliyorum.Paylaşalım azaltalım azıcık da olsa.Umut olalım,akıl olalım.Çünkü bizi ancak biz anlarız.Zira bu öyle bir dertki kimselere anlatılmıyor yaşamadıysa zaten anlayamıyor.
Seni cok iyi anliyorum derttaşım. Ben 28 yasındaym ama 3 yillik evliyim .bu uc yil-boyunca cocuk istedim ama olmadi. Olmayacak da .menepozum daha vucudumu simdiden 50 yasinda hissediyorum. Cocuk istemeyi bir kenara biraktm yaşlanmanin önüne geçmek icin kendimle ugrasıyorum .her gün cocuk hasreti ile yanıyorum. Psikolojim o kadar bozulduki her gece onlarca rüya goruyorum .gece uyanıp ruya tabirlerine bakiyorum belki bir yol gosterici olur diye. Biliyorum sacma ama Vucudumda bacağim agrisa internete girip hamilelik belirtisine bakıyorum. Her gün kendime umut olması icin bu sayfada dolasiyorum. Bu dusunceyi basimdan nasl cikartirim bilemiyorum artik yasamak istemiyorm inancım olmasa kendimi öldürmeyi bile dusundum. Esımi babalık duygusundan mahrum etmeyi yediremiyorum kendime

Seni cok iyi anliyorum derttaşım. Ben 28 yasındaym ama 3 yillik evliyim .bu uc yil-boyunca cocuk istedim ama olmadi. Olmayacak da .menepozum daha vucudumu simdiden 50 yasinda hissediyorum. Cocuk istemeyi bir kenara biraktm yaşlanmanin önüne geçmek icin kendimle ugrasıyorum .her gün cocuk hasreti ile yanıyorum. Psikolojim o kadar bozulduki her gece onlarca rüya goruyorum .gece uyanıp ruya tabirlerine bakiyorum belki bir yol gosterici olur diye. Biliyorum sacma ama Vucudumda bacağim agrisa internete girip hamilelik belirtisine bakıyorum. Her gün kendime umut olması icin bu sayfada dolasiyorum. Bu dusunceyi basimdan nasl cikartirim bilemiyorum artik yasamak istemiyorm inancım olmasa kendimi öldürmeyi bile dusundum. Esımi babalık duygusundan mahrum etmeyi yediremiyorum kendime
Canım seninle aynı yaştayız bende 10 yıldır tedavilerle iğnelerle boğuşuyorum tam 6 kere tüp bebek yaptırdım ve hepside negatif ile sonuçlandı kimyasal gebelık bile oluşmadı şimdi 7. Ci tedavime başladım bundada sonuç ne olur bilemiyorum duygularını taaa içimde hissettim kuzum rabbim hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı eylesin benim ablam cenaze yıkıyor geçenlerde beni aradı sürekli ağlıyordu nedenini sordum oda bu gün bi cenaze yıkadım kadın çok genç yaşta tek bir oğluyla dul kalmış kadında oğlunu büyütmüş evlendirmiş fakat oğlu karısını boşamış evdeki eşyaları satıp kumar borcuna vermiş bunlar yetmeyincede annesine gidip evini sat çok borcum var demiş kadında evimi satsam nolacak tekrar kumar oynayacaksın tekrar borçlanacaksın elimde avucumda bi evim kaldı yeter artık dediğinde silahla annesini karnından vurarak öldürmüş o kadının cenazesinide ablam yıkamış ve hemen beni aradı canım ben inanıyorumki rabbim kulunun kötülüğüne hiç bişey yapmaz emin olki böylesi daha hayırlıdır ama biz göremiyoruz şunu unutmaki bu dünyada senden daha değerli hiç bişey yok yaşam insanın eline bikere veriliyor bunun değerini bil tatlım

Canım seninle aynı yaştayız bende 10 yıldır tedavilerle iğnelerle boğuşuyorum tam 6 kere tüp bebek yaptırdım ve hepside negatif ile sonuçlandı kimyasal gebelık bile oluşmadı şimdi 7. Ci tedavime başladım bundada sonuç ne olur bilemiyorum duygularını taaa içimde hissettim kuzum rabbim hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı eylesin benim ablam cenaze yıkıyor geçenlerde beni aradı sürekli ağlıyordu nedenini sordum oda bu gün bi cenaze yıkadım kadın çok genç yaşta tek bir oğluyla dul kalmış kadında oğlunu büyütmüş evlendirmiş fakat oğlu karısını boşamış evdeki eşyaları satıp kumar borcuna vermiş bunlar yetmeyincede annesine gidip evini sat çok borcum var demiş kadında evimi satsam nolacak tekrar kumar oynayacaksın tekrar borçlanacaksın elimde avucumda bi evim kaldı yeter artık dediğinde silahla annesini karnından vurarak öldürmüş o kadının cenazesinide ablam yıkamış ve hemen beni aradı canım ben inanıyorumki rabbim kulunun kötülüğüne hiç bişey yapmaz emin olki böylesi daha hayırlıdır ama biz göremiyoruz şunu unutmaki bu dünyada senden daha değerli hiç bişey yok yaşam insanın eline bikere veriliyor bunun değerini bil tatlım
Tek tesellim bu zaten vardır Rabbimin bir bildiği.

Back