• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çaresizliğim, aşkım, endişelerim ve dahası ..

sen bu adamın ve seni isteyen erkek tarafına gelin olursunda
bunlar sana dört dörtlük aile hayatta olmazlar
şu an gösteriş yapıyorlar bence
sevgin var aşkın varda
karşılığın yok iyi düşün
pişman olma ailendende olma

Canım teşekkür ederim yorum için,
Zaten aramızda ciddi kültür farkı var (ben kültürlüyüm onlar değil anlamında değil de, farklı bakıyoruz hayata yani), ben de dört dörtlük aile olmayacaklarının farkındayım. Hatta laf, söz, dedikodu, haset, kıskançlık, iktidar savaşı hiç bitmeyecek. Ama ben karışmam böyle mevzulara o ayrı.

İşte şuan tek istediğim şey nişanlımdan emin olmak. Eğer onun için bu savaşı göze almayı layık bulursam o zaman değerlendireceğim. Aslında şuan o aileye girmeye cidden korkuyorum..

Canım teşekkür ederim yorum için,
Zaten aramızda ciddi kültür farkı var (ben kültürlüyüm onlar değil anlamında değil de, farklı bakıyoruz hayata yani), ben de dört dörtlük aile olmayacaklarının farkındayım. Hatta laf, söz, dedikodu, haset, kıskançlık, iktidar savaşı hiç bitmeyecek. Ama ben karışmam böyle mevzulara o ayrı.

İşte şuan tek istediğim şey nişanlımdan emin olmak. Eğer onun için bu savaşı göze almayı layık bulursam o zaman değerlendireceğim. Aslında şuan o aileye girmeye cidden korkuyorum..
onun sana yaşattığı psikolojik savaşı sende ona yaşat o zaman
hemde yüzü gerçek mi değilmi gör
ama kaptırma kendini ben seni çok iyi anlaabiliyorum
senin mahremii anasına danasına göstermiş
anacı adamlar hep anacı
köprüyü geçene kadardır gibi geldi
kaptırma kendini lütfen

Hahaha ilahi beni güldürdünüz teşekkür ederim yorum için :KK70:
Mahalle bakkalı hakkında çok haklısınız, halbuki kriz olan iç çamaşırı alışverişinde aramızda olmasını çok istemiştim :KK70: Neyse ki ben de gitmedim o alışverişe :KK70:

Şaka bir yana aslında o da güçlü bir karakter. Ama ailesi hususunda biraz hassas, işte onlar da mürüvet görmek istiyor, idare edelim filan derdi. Tabi burada benimki fazla detaycı düşünemiyor bir de, ama ailenin hanımları istedikleri kıvama getiriyorlar. Ben uyandırdım tabi ama biraz geç oldu bizim için.
Aman canım hep gül Rabbim gülmekten eksik etmesin :KK50::KK50: Valla amazoncum nickinden dolayı sende savaşçı bir bayansın bence içindeki Zeynayı çıkarıp bundan sonra sülalenin kadınlarını ipe getirecen .Seviyorsan nişanlınında senden yana olduğundan eminsen mutluluklar diliyorum.Şunu da nişanlına açıkla söyle bence artık 2 sağlıklı bireysiniz ve siizin hayatınızı, sizin yaşantınız kimse karışmasın.:21::21:

Amazon_ Amazon_ mesajını aldım :)
Şöyle bir durum var onu baştan kabul et, nişanlın şuan nasılsa evlendikten sonra da aynısı olacak. Yani evlilikten mucize beklememelisin,ilgisizse ilgisiz kalacak,aramıyorsa aramamaya devam edecek.Bir ihtimal iyi yönde değişebilir ama ben değişene hiç rastlamadım.
Hazırlıklar konusunda neden böyle uzak kalmış herşeyi ailene yıkmış onu da anlayamadım,hiç sordun mu? Yoksa evlenmek mi istemiyor? En çok ailenin uğraşmış olması, evlensen de evlenmesen de sana hep dert olur.
Ailesi gerçekten sizden çooook farklı,bu farklılık elbet sorun yaratacak ama çok önemli bir detay var; nişanlın da onlar gibiyse,annesinin kuzusuysa sorun yaşarsın. Evlendikten sonra ayrı bir evi olacağını,hayat arkadaşının sen olduğunu kabullenecek biriyse bu farklılık sorun olmaz diye düşünüyorum.Yani sizin devam edip etmemeniz,nişanlının ailesine düşkün olup olmamasına,seni el sayıp onlara karşı ezdirip ezdirmemesine bağlı. Uzak bir semtte oturmayı teklif ettin mi,bu konuda ne diyor? Bir de ne kadar süredir birliktesiniz?

Ben insanların bunlar kolay değişebileceğine inanmıyorum, o değişse aile değişir mi, yakın oturacakmışsınız hem de, bazı şeyler işarettir kuzum, Allah sevdiği kullarına son çıkış uyarısı verir bence sen o kullardansın, tabiki seviyorsun objektif bakamıyorsun ama o aşk bittiği zaman evlilik azap olur

Merhaba arkadaşım sabırla ve itinayla okudum yazını ama bence iki ayrı aile hayatı yaşam şekli beklentiler var siz kendini yetistimis dik duruşlu birisiniz belliki fakat erkek tarafının da inatligi olucak bilin ki duzelmez en fazla cicim ayı güzel geçer sonrasi malum sogukluk kaynana oğluna baskı siz kocaya baskı yapıcaksiniz mutsuz olursunuz siz içinizde zaten dolusunuz unutmicaksiniz geçmişi iki tarafta dillendireceksiniz her fırsatta bence bırakın

onun sana yaşattığı psikolojik savaşı sende ona yaşat o zaman
hemde yüzü gerçek mi değilmi gör
ama kaptırma kendini ben seni çok iyi anlaabiliyorum
senin mahremii anasına danasına göstermiş
anacı adamlar hep anacı
köprüyü geçene kadardır gibi geldi
kaptırma kendini lütfen

Mesajları aldım canım, teşekkür ederim :)

Aman canım hep gül Rabbim gülmekten eksik etmesin :KK50::KK50: Valla amazoncum nickinden dolayı sende savaşçı bir bayansın bence içindeki Zeynayı çıkarıp bundan sonra sülalenin kadınlarını ipe getirecen .Seviyorsan nişanlınında senden yana olduğundan eminsen mutluluklar diliyorum.Şunu da nişanlına açıkla söyle bence artık 2 sağlıklı bireysiniz ve siizin hayatınızı, sizin yaşantınız kimse karışmasın.:21::21:

Hep birlikte gülelim inşallah canııım :KK5::KK19:
Evet aslında istesem hepsini ipe dizerim de işte uğraşmak istemedim. Yani kritik ilişkiler olunca da risk almak istemedim. Ama artık rist almak istemediğim durumdayım zaten :)

Yaklaşık 1-2 aydır nişanlım ile görüşüyoruz tekrar. Şimdi birbirimizi daha iyi anlıyoruz ve o da artık bıkmış yaşam tarzından. Yani artık yuva olmak, huzurlu olmak istiyor. Bi laz söylemi vardır ya 'Kalduk karuların arasuna da' diye. Garibim kalmış hakikaten aynen öyle.
Nişanlım 10 yıl kadar ailesinden uzak yaşamış, hal böyle olunca tabii onların hangi konularda yanlışa düştüğünü görebiliyor. Hatta herşeyi ailesine anlatmasının altında yatan sebep de merakla herşeyi sormaları. Bizimki de benimle ilgileniyorlar, beni merak ediyorlar diye seviniyordu onlar sordukça.
Umarım hepimiz için herşey en hayırlı şekilde sonuçlanır. Çoook teşekkür ederim vakit ayırdığın için :KK36:

Ben suan için olumsuz birşey görmedim ki tek sorun nişanlınızın ailesiymiş zaten sanırım o da çözülmüş Allah Mesut etsin :46:

nişanlın değişmiş olabilir, ama görümceler ve kaynana hala aynıdır. yazdıkların hiç kolay şeyler değil, davetiyelere kadar dağıtıldıysa o evin herşeyi hazırlanmış demkki. ben bile korktum sen yine aynı şeyleri yaşamayı göze alabiliyomusun, ailelerin haberi varmı görüştüğünüzden

Rica ederim.
Hic bir seyi aceleye getirmeyin. hakkinizda hayirlisi olsun.
senin durumlar nasıl eşinle

Amazon_ Amazon_ mesajını aldım :)
Şöyle bir durum var onu baştan kabul et, nişanlın şuan nasılsa evlendikten sonra da aynısı olacak. Yani evlilikten mucize beklememelisin,ilgisizse ilgisiz kalacak,aramıyorsa aramamaya devam edecek.Bir ihtimal iyi yönde değişebilir ama ben değişene hiç rastlamadım.
Hazırlıklar konusunda neden böyle uzak kalmış herşeyi ailene yıkmış onu da anlayamadım,hiç sordun mu? Yoksa evlenmek mi istemiyor? En çok ailenin uğraşmış olması, evlensen de evlenmesen de sana hep dert olur.
Ailesi gerçekten sizden çooook farklı,bu farklılık elbet sorun yaratacak ama çok önemli bir detay var; nişanlın da onlar gibiyse,annesinin kuzusuysa sorun yaşarsın. Evlendikten sonra ayrı bir evi olacağını,hayat arkadaşının sen olduğunu kabullenecek biriyse bu farklılık sorun olmaz diye düşünüyorum.Yani sizin devam edip etmemeniz,nişanlının ailesine düşkün olup olmamasına,seni el sayıp onlara karşı ezdirip ezdirmemesine bağlı. Uzak bir semtte oturmayı teklif ettin mi,bu konuda ne diyor? Bir de ne kadar süredir birliktesiniz?

Canım nişanlım aslında çok düz bi adam :)
Yani benim evleneceğim kadın Amazon_ buraya kadar tamam. O nasıl isterse ben öyle yaparım, yanında olurum, görevim bitti gibi bi tavrı var. Aslında yönetmek istesem çok kolay yani :) Ama ben hiç öyle bir amaç gütmedim, herşey birlikte olsun istedim. Zevk alalım, birlikte yapalım vs. Bi de işi çok yoğun, zaten gün içinde birsürü dosya kontrol ediyor, (elektrik projesi), sonra bi de kendi işi var. Yemek, mola vs. gibi zamanlarda da kendi işi ile ilgili görüşmeleri filan yapıyor. İşten çıkıyor kendi işinin şantiyesine gidiyor filan yani baya yoğun ve yoruluyor. O yüzden herşeyi bana bırakmıştı.
Ailem de sadece benim memleketteki düğümü yaptı canım, buradaki düğünü de nişanlımın ailesi organize ediyordu.

Ailesinden 10 yıl kadar ayrı yaşamış iş nedeniyle. Tabi tam olarak ailesi gibi değil ama bazı konularda aynı kökleri taşıyor. Mesela ev işi tamamen kadının görevi gibi bakardı, eşlerine yardım eden arkadaşlarına şaşırırdı filan. Şimdi söylememe bile gerek yok :) Evlilikte sorumluluğun ortak olduğunu kabul ediyor. Bu ve bunun gibi ufak detaylar dışında çok adil, dürüst bir insan.

İşte en önemli kritik nokta da bizim bir aile olup olmayacağımız hakkındaki tavrı olacak.
Yani benim nihai kararımı bu duruşu belirleyecek.
Cevabın için teşekkür ederim canım :KK36::KK36::KK36:

Ben insanların bunlar kolay değişebileceğine inanmıyorum, o değişse aile değişir mi, yakın oturacakmışsınız hem de, bazı şeyler işarettir kuzum, Allah sevdiği kullarına son çıkış uyarısı verir bence sen o kullardansın, tabiki seviyorsun objektif bakamıyorsun ama o aşk bittiği zaman evlilik azap olur

Canımm, çok teşekkür ederim cevap için. :KK68:
Aslında bu konuda hem çok olumluyum, hem çok olumsuzum. Belki de dediğin gibi objektif bakamıyorum şuan. Bu yüzden en az önümüzdeki yaza kadar sakin kalıp gözlem yapmak istiyorum. İnşallah kötü senaryo olmaz :(

Ben herkes 2. bir şansı hak eder diye inananlardanım ama muhtemelen bu nişanlınızın 2. şansı değildir. Bu kadar olaylar yaşanıp, siz kırılıp üzülüyorken kavgalar etmişsinizdir, kim bilir kaçıncı şansıdır. Bence temkinli ol. Birde merak ettim, o noktadan döndükten sonra tekrar barışma nasıl oldu?

Bu iş olmaz arkadaşım senide bir anne doğurdu yapma gozunu seveyim yapma..bakın ben yıkıcı gibi durabilirim ama benim kuzenim göz göre göre evlendi sekiz yıldır da evli ama durmadan dayak yiyor adam başka kadınlara gidiyor kayın ailesi kızı paralıyor bunların hepsini geçiyorum koparamadık onları ...kuzenim saflaştı salaklaştı akıl sağlığını kaybetti kaybedecek hiç normal değil artık..o yüzden bu tarz konulara bu denli rahat yorumda bulunabiliyorum.

Canım çok teşekkür ederim yorum için,
Off ne desem bilmiyorum, yani insan başına gelmeyince hep umutlu oluyor galiba.
Bu ihtimal de çok yüksek tabi. Neyse ki uzun bir zaman var karar vermek için, gözleme devam ;)

Ben herkes 2. bir şansı hak eder diye inananlardanım ama muhtemelen bu nişanlınızın 2. şansı değildir. Bu kadar olaylar yaşanıp, siz kırılıp üzülüyorken kavgalar etmişsinizdir, kim bilir kaçıncı şansıdır. Bence temkinli ol. Birde merak ettim, o noktadan döndükten sonra tekrar barışma nasıl oldu?

Yok gerçekten bu ikinci şans canım :)
Ben biraz yapıcı olmaya çalıştım, o biraz daha kırıp döken taraftı. Ama sorsan hep o kurtarmıştır ilişkimizi :KK70:
İki düğünümüz olacaktı iki farklı şehirde. Ben ilk düğünden bir hafta önce yüzüğü attım, sonra bunaldım tatile gittim. Sonra bi şekilde o da benim tatilime dahil oldu. Onun öncesinde yaşadığımız şehirde defalarca oturup konuşup, öfkemiz sebebiyle sert ayrılmıştık. Ama en sonunda aradan biraz zaman geçip, ikimiz de sakinleşince tatil yerinde buldu beni.

Canım nişanlım aslında çok düz bi adam :)
Yani benim evleneceğim kadın Amazon_ buraya kadar tamam. O nasıl isterse ben öyle yaparım, yanında olurum, görevim bitti gibi bi tavrı var. Aslında yönetmek istesem çok kolay yani :) Ama ben hiç öyle bir amaç gütmedim, herşey birlikte olsun istedim. Zevk alalım, birlikte yapalım vs. Bi de işi çok yoğun, zaten gün içinde birsürü dosya kontrol ediyor, (elektrik projesi), sonra bi de kendi işi var. Yemek, mola vs. gibi zamanlarda da kendi işi ile ilgili görüşmeleri filan yapıyor. İşten çıkıyor kendi işinin şantiyesine gidiyor filan yani baya yoğun ve yoruluyor. O yüzden herşeyi bana bırakmıştı.
Ailem de sadece benim memleketteki düğümü yaptı canım, buradaki düğünü de nişanlımın ailesi organize ediyordu.

Ailesinden 10 yıl kadar ayrı yaşamış iş nedeniyle. Tabi tam olarak ailesi gibi değil ama bazı konularda aynı kökleri taşıyor. Mesela ev işi tamamen kadının görevi gibi bakardı, eşlerine yardım eden arkadaşlarına şaşırırdı filan. Şimdi söylememe bile gerek yok :) Evlilikte sorumluluğun ortak olduğunu kabul ediyor. Bu ve bunun gibi ufak detaylar dışında çok adil, dürüst bir insan.

İşte en önemli kritik nokta da bizim bir aile olup olmayacağımız hakkındaki tavrı olacak.
Yani benim nihai kararımı bu duruşu belirleyecek.
Cevabın için teşekkür ederim canım :KK36::KK36::KK36:
Eşim de işi gereği şantiyeye gittiği oluyor,çok yoğun oluyorlar doğru. O halde nişanlının bir eksisi yok gibi,tek sorun mesajlarınızın,konuşmalarınızın bazılarını ailesine okutması. Ben ev işi kadının görevi gözüyle görmesini bile sorunetmiyorum çünkü benim eşim değişti. (O da öyle derdi,bunu kadın yapar vb.Çünkü öyle yetişmiş) Ben de her seferinde "Evet bunu kadın yapar,sen ailenden öyle görmüşsün ama söyler misin onların hangisi benim gibi 6 da çıkıp akşam 8de geliyor" diye kendimi savundum,hak verdi vermek zorundalar. Biz nasıl ki erkek işi diyip de iş hayatını terketmiyorsak onlar da ev işlerini kadın işi diyip terkedemezler.

Atilan bir nisan demek bana gore her seyi goze almis olmak demek, ailene akrabalara konu komsuya dagitilan davetiyelere ragmen bitti diyebilmek cok zor. Tabi bunlar her iki taraf icinde zor bir surec. Simdi dusunun ki siz boyle bir zorlugu yasamissiniz iki tarafta eee bu kadar olumsuzlugu yasayipta tekrar beraber olup yeniden konusmaya basladiysa ortada gercekten degerli bir durum vardir. Bubun adi ask olsun sevgi olsun hatta aliskanlik olsun yine de guzel bir olay. Bu yuzden yasanmisliklari ve hatta bundan sonra da yasamabilecek durumlari bir kenara birakin. Su anki durumun kiymetini bilin. Mesela annesi gorumceleriniz cok baskici diyorsunuz ki bundan sonra da oyle olucaklar bunun farkindasiniz ister susarsiniz isterseniz yavas yavas onlari takmadiginizi belli edersiniz secim sizin. Ama su an yapmamaniz gereken tek sey onlarin yaptiklarini ve yapacaklarini sorguluyorsunuz ve bunun size hicbir faydasi yok. Evet bunlar yasanmis ama hala berabersiniz bu yuzden daha fazla dusunup sorgulamayin

Back