- 20 Ekim 2020
- 18
- 3
- 16
- 29
- Konu Sahibi Kayanbiyildiz
Herkese Merhaba formda yeniyim doğru yere mi açtım konuyu bilmiyorum uzatmadan konuya gireyim 12 yaşında kız kardeşim var annem 8 sene önce vefat etti ben baktım ona 5 senedir evliyim şuan yanimda geçici bi süreliğine ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum okulda babamın dediğine göre iyi ama normal hayatta hiçte öyle değil biri ikaz etmeden bişey yapmaz yada ikaz etsende yapmaz örnek: diş fırçalama, banyo yapma, el yüz yıkama, üst değiştirme, yatağı toplama, ders çalşma vs geçen sene 3 ay kaldım babamda hergün yapması gerekenleri rutin olarak söyledim ama 3 ayda başarı elde edemedim evime geldikten sonrada babamı arayıp hergün yapması gerekenleri yine söyledim ama yok şimdi bende kalıyor 15 gün oldu ama yine aynı hiç bişey yapmıyor yaptığı tek şey tv izlemek yemek yemek dışarıda gezmek geçen sene kuran kursuna babam yollamış sonra gitmemiş ama kurana saygısı yok ayaklar altında günah olduğunu söylüyorum umrunda olmuyor üstüne basıp geçiyor kir içinde saçlar bitlenmis tabağı yıkamadan pis tabakta yemek yiyip su içebiliyor onun yaşıtları yaşına göre sorumluluklarını yerine getirip kişisel bakımını kendileri yapabiliyor herkes bu halinden dolayı dalga geçiyor ama yinede kendini düzeltmek gibi bi düşüncesi yok psikiyatriste götürdüm fayda etmedi sürekli karşıma alıp babam ve ben konuşuyoruz takmıyor bizi saygısı yok sürekli aynı şeyleri söylemekten babamda bende bıktık 4 yaşında çocuk gibi ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz