3,5 aylık oğlum kendi başına kaka yapmıyor. Yani kaka yapması için duphalac kullanıyoruz ama kabız değil yaptığı zaman su gibi yapıyo. Duphalac vermedim 10 gün boyunca yapmadı dün onuncu gün sonunda yine fitille yaptırmak zorunda kaldım. Yine sulu kaka yaptı yani kabız değildi. Böyle bişey başına gelen varmı (( moralim alt üst resmen
3,5 aylık oğlum kendi başına kaka yapmıyor. Yani kaka yapması için duphalac kullanıyoruz ama kabız değil yaptığı zaman su gibi yapıyo. Duphalac vermedim 10 gün boyunca yapmadı dün onuncu gün sonunda yine fitille yaptırmak zorunda kaldım. Yine sulu kaka yaptı yani kabız değildi. Böyle bişey başına gelen varmı (( moralim alt üst resmen
Ilac verdikten sonra mi su gbi yapiyr yksa normaldede yapiyr mu cnm belkide aslnda kabizdir ama ilac sulandiriyrdur emiyrsa hergun duzenli olarak dogal kayisi suyu ic yada kayisi bulabikirsen kayisi ye bol bol salata ye hatta kayisi suyunu bebegine icirmeyi dene yada ben yegenime 1tatli kasigi yag iciriyrdum bakalm blki ise yarar amabebis daha kucuk onun icin drek uygulamadoktoruna sor cnm ablam yegenimin poposuna sabunda koyuyordu ama bu bagrsaklari tembellestrr
Merhaba cnm bnm oglumdada var fitil kullanmak istemedigim icin bas hemsire olan tanidigimin vesilesiyle yaptirdim sole anlatayim ilk olarak banyo yaptir yaparkende karnina masaj yap sonra kuruladiktan sonrada masaja devam et biraz daha karni iyice yumusasin sonra en ince siringayla 0.5 ml zeytinyagini makatina sik giyindikten hemen sonra 1 kayisiyi suda hasla o su ile mama yap guzelce ort ustunu en gec 2 saate kaka bezde olcak...ilactan daha salikli bence genede wen bilirsin
Makata zeytin yağı sıkmanın ve fitil koymanın amacı aynı şeydir popişi uyarmak dolayısıyla fitile alışabilen bünye zeytinyağınada alışabilir ki zeytin yağı tahriş de edebilir. Benimde bebeğim 3. Ayından 7. Aya kadar hep fitille yaptı. Fitil koymasam 1 hafta yapmadığı oluyordu şimdi 11.5 aylık ve son 2.5 aydır hiç fitil kullanmadım katı yapıyor genelde ama günde bir kez mutlaka yapıyor
Üzülmeyin bu aylarda bebişlerde görülen sık bir durum ilaç kullanmaktansa fitil tercih edilmeli .