Çaresiz kaldım

Tuvalet eğitimi sırasında çocuklar pipileriyle ve vajen vulvalarıyla çok oynuyorlar. Çocuk minik bir boncuk bile sokmuş olabilir ve kimsenin ruhu duymamış olabilir. Düşük ama göz ardı edilmemesi gereken bir ihtimal.
Bu yıllardır duruyor olabilir mi ama
Yani kaç defa muayene oldu ☹️

İlaçlara devam edip birde uzun bir süre yapmanız gerekenler şunlar
Aslaaaa su hariç bir şey değmeyecek. Şunla bunla yıkamanız hep başa dönmenize sebep.
Kızınız iç çamaşırsız yatacak. O bölge nemli oldukça artıyor. Gün içinde mümkün değil sadece yatarken mümkün. Gerekirse böyle uyumaya alışacak. Pijama elbise giymeli tamamen hava alsın.
Tüm renkli ve naylon iç çamaşırlar atılıp tamamen pamuklu beyaz kullanılacak. Onun çamaşırlarını ayrı bir şekilde olabildiğince yüksek ısıda yıkayın.
Dar tayt pantolon külotlu çorap gibi oraya ekstra nem verecek terletecek ve orayı sıkacak şeyler yerine ağ kısmı daha geniş şeyler giydirmelisiniz.
İç çamaşırı ferah geniş olsun.
Sıcak su buharı yaptırın sık sık. Sıcak su dolu kovanın üstünde üstü açıl şekilde oturacak. Değmeyecek suya. Buharı ile tedavi olacak.
Probiyotik bolca.
Su içmeden olmaz. Düzenli su içmeli. Az içtiği gün hemen fark oluyor zaten. Kendisi anlamaz küçük şuan ama siz anlayabilirsiniz.
Bunlar ilaçsız hiç işe yaramaz. Ama ilaçla beraber de ilacın etkisini artırır. Hiçbir zaman tamamen kurtulamayabilir. Ancak bu şekilde kontrol altına alabilirsiniz.
Ne güzel yazmışsıniz çok faydalı bilgiler

Benim kız kardeşim bebekken çok ağlarmış sebebini bilmiyorlarmış. Neyse doktor doktor gezmiş bizimkiler ve aynı kızınız gibi büyüdükçe konuştukça daha çok anlamışlar genital bölge ağrıdığını. Annem suyun önemini kız kardeşimde anladığını söyler hep. Yaşlı bir doktor bu kıza bol bol su vermeyi ihmal etmeyeceksin demiş.

Neyse şuan 26 yaşında hala ara ara genital mantar basen enfeksiyon olur. Fitiller bazen iğne bişeyler doktorlara gider. Çok sık olmasa bile tekrarlıyor.
Su içmediğim günün ertesi günü bittiğimin resmidir diyor. Su içmeyi ihmal etmiyor. Genital bölgeye fön tutar hep kuru tutmaya çalışır.
Aklıma gelenler şimdilik bu kadar.

Kızınıza çok üzüldüm şifasını bulsun inşallah.

Hatırladığım kadarıyla evet.Öncesinde bile olabilir hep ağlayan bi çocuktu
Temizliğine dikkat ederim halbuki 🤦🏻‍♀️
Temizliğe fazla dikkat ediyor olabilir misiniz?
İdrar yolu enfeksiyonu var ise çocuğunuza günlük turna yemişi - cranberry yedirin. Kuru üzüm gibi bişey zaten peyman bahçeden markalı da var marketlerde.
İdrar sonrası yıkamayın, peçete ile narince kurulayın. Banyoda ise duş jeli ya da sabun ile liflemeyin hatta sudan başka bir şey temas etmesin
Bunların hepsi bana ürolog tavsiyesi.
Mantar gibi bir şey geçirdiğinde evde iken külot giydirmeyin, olabildiğince hava alması için bol alt giysiler giydirin. Tamamen pamuk olmayan iç çamaşırı tercih etmeyin ve iç çamaşırını ütüleyin.

Sürekli probiyotik takviye ile destekleyin bu enterogermina gibi olur ya da ev yapımı probiyotik turşu ve yoğurt gibi besinler de.

Vajen bölgesi çok temizliğe gelmez bunu unutmayın

Ben vajinal kaşıntıdan yıllardır kurtulamadim inanın kullanmadiğim ilaç gitmedigim Dr kal madi biz kadınların bir çok sebebi olabilir (cinsel yolla bulaşma) ama bu minik yavrumuzun ne olabilir. Bana en son soğan suyu önerildi başta pek ümidim yoktu bı deneyim falan , inanın kurtuldum 1küçük soğanı 4 e bölüp 2 ve bu bardak suyla kaynatıyoruz ve sıcak bi şekilde içiyoruz

çocukluğumdan beri kronik idrar yolları hastasıyım. sebebi (hala) dışarda asla tuvalete girmemem. sabah evden çıkmadan girerim taaa ki geri eve gelene kadar. hatta şöyle ki , annem anlatır bebekken dışarda bezime bile yapmazmışım eve gelince bezim taşarmış . her duşumda (her gün) bir kova suya 3-4 damla batikon damlatıp vajinal bölgeyi o suyla duruluyorum. doktorum tavsiye etmişti. siz de doktorunuza sorup uygulayabilirsiniz.

en kısa sürede iyileşmesi dileğimle. gözlerinden öpüyorum prensesinizi :)

İdrar örneği alındığında lökosit vs. Fazla değil mi yani idrar yolları enfeksiyonu test ile destekleniyor mu?
Hpv testi yapıldı mı sürüntü alınıp? Yada mantar vs. Bulundu mu?
Yanlış anlamayın ama çocuk her zaman sizinleydi demi yani yabancı bir ortamda bulundu mu?
Çocuk Enfeksiyonu bölümüne götürdünüz mü?

İyi geceler herkese
6 yaşındaki kızım doğduğu günden bu yana genital bölgesinde ağrılar çekiyor yanma kaşıntı akıntı ☹️
Bir sürü doktora gittik bir sürü merhemler antibiyotikler prebitotikler bağışıklık arttıran bitkisel şuruplar kullandık yok asla tamamen geçmiyor
Geleneksel yöntemlere bile başvurmak zorunda kaldım (yeşil sabunla Yıkama sirkeli suyla Yıkama vs vs )
Mutlaka her hafta hortluyor
Doktora gitmekten yoruldum her akşam gece uyanmasından ağlamasından yoruldum doktora gitmemek için gizlemesinden yoruldum

Ne yapmalıyım bana akıl verin nereye gitmeliyim başka ne yapabilirim ?

En son doktorumuz en etkili antibiyotik bu demişti bi üstü iğne onu da çocukta önermem demişti.. 😢
Kafayı yememe az kaldı.
Hanımefendı , Hanımefendiiiiiii genital bölge için devam eden kasıntı ve agrı ıcın Yeşil sabun ve Sirkeli Su mu kullandınız?KÜÇÜK çocuğa.... Ay deliricem artık ya: Bu kullandıklarınız KİMYASALLL ve o daha cok tahriş edilecek KİMYASALLAR

Enfeksiyon deniliyor 6 yaşında ama bildiğiniz çamaşırları sararıyor yetişkin gibi
Sarı akıntı varsa mantar kaynaklıdır vajinitte denir sarı akıntı,kızarıklık ve kaşıntı yapar.
Tahrişe bağlı acı da olur kızımda da çıkmıştı bir ara travazol merhem kullandık geçti, bol su içsin, çaamşırlarını sık değiştirin günde 1 kez muhakkak değişsin, önden arkaya temizliğini yapsın mümkünse her wc de su ile o bölgeyi yıkasın yada siz yıkayın o yapamıyorsa.
Hijyen en önemli kıstas birde paketli gıda yedirmeyin abur cubur tarzı mantar enfeksiyonlarını arttırıyor.

İyi geceler herkese
6 yaşındaki kızım doğduğu günden bu yana genital bölgesinde ağrılar çekiyor yanma kaşıntı akıntı ☹️
Bir sürü doktora gittik bir sürü merhemler antibiyotikler prebitotikler bağışıklık arttıran bitkisel şuruplar kullandık yok asla tamamen geçmiyor
Geleneksel yöntemlere bile başvurmak zorunda kaldım (yeşil sabunla Yıkama sirkeli suyla Yıkama vs vs )
Doktora gitmekten yoruldum her akşam gece uyanmasından ağlamasından yoruldum doktora gitmemek için gizlemesinden yoruldum

En son doktorumuz en etkili antibiyotik bu demişti bi üstü iğne onu da çocukta önermem demişti.. 😢
Kafayı yememe az kaldı.
Ya ne kadar uygulanabilir cocugunuza bilmiyorum ama doktorunuza sorarak bilgi alabilirsiniz belki. Benim de daha once 2 yil gecmeyen, surekli tekrarlayan mantar enfeksiyonum vardi. Benim de denemedigim sey kalmamisti. Her ay ilac, fitil kullaniyordum. Sonra en son gittigim doktor o bolgenin flora dengesinin bozuldugunu onu duzeltmeden gecmeyecegini soyledi. Bana icinde o bolgede etkili probiyotik iceren bir vitamin verdi. Bazi kadinlarda ise yariyor, deneyelim dedi. Gercekten de o vitamini kullanmaya basladiktan sonra bir daha tekrarlamadi. Vitamini korkudan 2 yil kadar kullandim. Biraktiktan sonra da sorun yasamadim. Doktorunuza sorun, icerisinde lactoferrin olan vitaminleri arastirin. Tabi cocuklar icin uygun var midir bilemem. Gecmis olsun.

İyi geceler herkese

Kafayı yememe az kaldı.
Antibiyotik kullandıkça flora bozuluyor bağışıklık sisteminde bozulan flora direkt mantara sebep olur zaten
Mikrobiyatanin düzeltilmesi şart
Bunun için fermente besinler şart
Turşu
Turşu suyu
Yoğurt
Yoğurt suyu
Kefir
Bunları kendiniz yapmış olmalısınız
Kombucha tüketebilirsiniz

Ve karanfil

İlave olarak sarımsaklı yoğurt veya iki diş sarimsak ezip bir tatlı kaşığı bal ile karıştırıp beş damla limon sıkıp sabah akşam yedirmek

Ayrıca pastane ürünleri, inek sütü ve şekerli gıdalar mantarı enfeksiyonu her zaman besler

Enfeksiyon deniliyor 6 yaşında ama bildiğiniz çamaşırları sararıyor yetişkin gibi
Akıntı mı var yani sararıyor dediğiniz o mu? Kara mürver içeren vitaminler var eczanelerde satılıyor. Enfeksiyon önleyici bunlar. Gidip danışabilirsiniz. Parfümlü tuvalet kağıdı kullanıyorsanız bırakın ve iç çamaşırlarını doksan derecenin altında yıkamayın, kuruduktan sonra mutlaka ütüleyin

X