Çaresiz kaldım

Yorumlari simdi gordum. Mantar ya da enfeksiyon oldugunu düşünmüyorum. Mantar eninde sonunda kremlerin biri ile geciyor. Enfeksiyon da testle teyit edilip, ilacla geciyor. Dusa girdiginde genital bolgesini sadece su ile yikayin. Dedigim gibi bol bol su icirin. Bazen cozum cok basit oluyor
Su içmeyen bir çocuk sırf o da içsin diye gidip gelip su içiyoruz o yine içmez

İyi geceler herkese
6 yaşındaki kızım doğduğu günden bu yana genital bölgesinde ağrılar çekiyor yanma kaşıntı akıntı ☹️
Bir sürü doktora gittik bir sürü merhemler antibiyotikler prebitotikler bağışıklık arttıran bitkisel şuruplar kullandık yok asla tamamen geçmiyor
Geleneksel yöntemlere bile başvurmak zorunda kaldım (yeşil sabunla Yıkama sirkeli suyla Yıkama vs vs )
Mutlaka her hafta hortluyor
Doktora gitmekten yoruldum her akşam gece uyanmasından ağlamasından yoruldum doktora gitmemek için gizlemesinden yoruldum

Ne yapmalıyım bana akıl verin nereye gitmeliyim başka ne yapabilirim ?

En son doktorumuz en etkili antibiyotik bu demişti bi üstü iğne onu da çocukta önermem demişti.. 😢
Kafayı yememe az kaldı.
İdrar yollarına da bakıldı mı
Boş bir soru olabilir eminim her yola girmişsinizdir çok geçmiş olsun🙏🏼 Ama vajinal değil de idrar yolu ihtimali daha çok aklıma yattı bu yaşta bir çocuk için yetişkin şikayetleri ☹️

Su içmeyen bir çocuk sırf o da içsin diye gidip gelip su içiyoruz o yine içmez

Cozumu o. Su icmedikce idrarın yapisi da degisiyor, kokulu ve koyu renk oluyor. Ayni zamanda vajinanin florasi bozuluyor. bu yaz bebegim mahvoldu bu yuzden, genital bolgesi egzamali gibiydi. Su ictikce iyilesecegini soyleyin.

İdrar yollarına da bakıldı mı
Boş bir soru olabilir eminim her yola girmişsinizdir çok geçmiş olsun🙏🏼 Ama vajinal değil de idrar yolu ihtimali daha çok aklıma yattı bu yaşta bir çocuk için yetişkin şikayetleri ☹️
İdrar testleri de yapıldı evet
hatta büyük tuvalet testleri bile yapıldı ordan bulaşan enfeksiyonlar var diye

Yaaa çok teşekkür ederim ☺️
Rica ederim inşallah faydası dokunur yazdıklarımın. Birde eğer dudak bölgesinde kaşıntı varsa, yani iç kısımda değil de dışarıda bölgedaki bölgeye excipial lipo diye bir krem var, cilt doktorları alerjik, cilt kuruluğu, kaşıntı gibi rahatsızlıklarda bu kremi veriyorlar. Sabun kullandığınız bölge nemini kaybettiğinden ayrica iyice kaşınıyordur. Orayı nemlendirmeniz gerekir. Eczanelerde satılıyor. Bende cilt alerjim için kullanıyorum ellerimdeki ve kollarımdaki kaşıntıyı anında kesiyor.

İlaçlara devam edip birde uzun bir süre yapmanız gerekenler şunlar
Aslaaaa su hariç bir şey değmeyecek. Şunla bunla yıkamanız hep başa dönmenize sebep.
Kızınız iç çamaşırsız yatacak. O bölge nemli oldukça artıyor. Gün içinde mümkün değil sadece yatarken mümkün. Gerekirse böyle uyumaya alışacak. Pijama elbise giymeli tamamen hava alsın.
Tüm renkli ve naylon iç çamaşırlar atılıp tamamen pamuklu beyaz kullanılacak. Onun çamaşırlarını ayrı bir şekilde olabildiğince yüksek ısıda yıkayın.
Dar tayt pantolon külotlu çorap gibi oraya ekstra nem verecek terletecek ve orayı sıkacak şeyler yerine ağ kısmı daha geniş şeyler giydirmelisiniz.
İç çamaşırı ferah geniş olsun.
Sıcak su buharı yaptırın sık sık. Sıcak su dolu kovanın üstünde üstü açıl şekilde oturacak. Değmeyecek suya. Buharı ile tedavi olacak.
Probiyotik bolca.
Su içmeden olmaz. Düzenli su içmeli. Az içtiği gün hemen fark oluyor zaten. Kendisi anlamaz küçük şuan ama siz anlayabilirsiniz.
Bunlar ilaçsız hiç işe yaramaz. Ama ilaçla beraber de ilacın etkisini artırır. Hiçbir zaman tamamen kurtulamayabilir. Ancak bu şekilde kontrol altına alabilirsiniz.

Ultrason ya da röntgen gibi herhangi bir görüntüleme yapıldı mı? Çocuklarda burunda yabancı cisim devamlı geçmeyen enfeksiyon yapabiliyor mesela. yabancı cisim alınmadan istediğin kadar antibiyotik kullan, enfeksiyon akıntı kesilmiyor. Aynı şekilde vajende yabancı cisim olabilir mi? Geçmeyen enfeksiyona sebep olabilecek. Beni yanlış anlamayın, sadece bir çözüm sunmaya fikir vermeye çalıstim.

İlaçlara devam edip birde uzun bir süre yapmanız gerekenler şunlar
Aslaaaa su hariç bir şey değmeyecek. Şunla bunla yıkamanız hep başa dönmenize sebep.
Kızınız iç çamaşırsız yatacak. O bölge nemli oldukça artıyor. Gün içinde mümkün değil sadece yatarken mümkün. Gerekirse böyle uyumaya alışacak. Pijama elbise giymeli tamamen hava alsın.
Tüm renkli ve naylon iç çamaşırlar atılıp tamamen pamuklu beyaz kullanılacak. Onun çamaşırlarını ayrı bir şekilde olabildiğince yüksek ısıda yıkayın.
Dar tayt pantolon külotlu çorap gibi oraya ekstra nem verecek terletecek ve orayı sıkacak şeyler yerine ağ kısmı daha geniş şeyler giydirmelisiniz.
İç çamaşırı ferah geniş olsun.
Sıcak su buharı yaptırın sık sık. Sıcak su dolu kovanın üstünde üstü açıl şekilde oturacak. Değmeyecek suya. Buharı ile tedavi olacak.
Probiyotik bolca.
Su içmeden olmaz. Düzenli su içmeli. Az içtiği gün hemen fark oluyor zaten. Kendisi anlamaz küçük şuan ama siz anlayabilirsiniz.
Bunlar ilaçsız hiç işe yaramaz. Ama ilaçla beraber de ilacın etkisini artırır. Hiçbir zaman tamamen kurtulamayabilir. Ancak bu şekilde kontrol altına alabilirsiniz.
Ve söylemeyi unuttum iç çamaşırlarını giymeden önce ütüyle iç kısmı iyice ısıtılacak. Mikrop kırılacak bir nevi. Zor biliyorum ancak umarım işe yarar.

Ultrason ya da röntgen gibi herhangi bir görüntüleme yapıldı mı? Çocuklarda burunda yabancı cisim devamlı geçmeyen enfeksiyon yapabiliyor mesela. yabancı cisim alınmadan istediğin kadar antibiyotik kullan, enfeksiyon akıntı kesilmiyor. Aynı şekilde vajende yabancı cisim olabilir mi? Geçmeyen enfeksiyona sebep olabilecek. Beni yanlış anlamayın, sadece bir çözüm sunmaya fikir vermeye çalıstim.
Gittiğimiz doktorlar hiç öyle bi durumdan açıkçası söz etmedi bağışıklığı düşük erken doğdular (ikizler) ve su içmiyor ona bağladılar hep

Ve söylemeyi unuttum iç çamaşırlarını giymeden önce ütüyle iç kısmı iyice ısıtılacak. Mikrop kırılacak bir nevi. Zor biliyorum ancak umarım işe yarar.
Ütü yapmıyorum ne yalan söyleyeyim ikizler ve hayatımız hep koşturmaca ile geçiyor ama düzenli değiştiriyoruz

Gittiğimiz doktorlar hiç öyle bi durumdan açıkçası söz etmedi bağışıklığı düşük erken doğdular (ikizler) ve su içmiyor ona bağladılar hep
Bence siz kibarca bir doktora hatırlatma yapabilirsiniz. Böyle birşey duyduğunuzu, içinize kurt düştüğünü söylerseniz aynı kurt doktora da düşecektir. O zaman görüntüleme ister hemen diye düşünüyorum.

Mantarı en çok antibiyotik yapıyor zaten. Sabun yerine genital bölge için olan temizleme jellerini kullansanız. Eczaneden alsanız daha iyi olabilir. İç çamaşırını mutlaka ütüleyin. Mantar kuru sıcaklıkla ölüyor sadece. Yavrum ya canı nasıl yanıyordur. Mantar kremlerinin çeşitlerini deneyin. Hangisi iyi gelirse ona devam edersiniz. Her antifungal krem her Mantar rahatsızlığına olmuyor. Allah şifa versin.

X