Çaresiz kaldım

Ben de kendimde olan bir durumdan bahsedeyim. Klozet ne zaman kullanmak zorunda kalsam enfeksiyon kapıyorum direk. Ki temizliğe çok çok dikkat etmeme rağmen. klozette suyu arkadan öne doğru ittiği için bu durumla karşılaşılabiliyor diye duymuştum . Bence en azından evinizde varsa alaturka kullanın

Mantar resmen şekerle beslenen bir sey. Ben cok fazla sekerli urun tukettigimde hemen yanma hissetmeye başlıyorum. Bol bol su tukettirin. Eger su icmeyi sevmiyorsa icine biraz limon sıkın, limonata diye kandirin. Ya da ayran icsin bol bol. Zaten probiyotikler, ozellikle ev yogurdu tuketmesi gerekiyor. Bir de camasirlarinin hepsini atin, tamamen pamuklu olsun, kaynatin ve utuleyin. Umarim kisa surede gecer.

Asıl onların zararlı olduğu söyleniyor
Mümkün değil. Çünkü kendimde kullandım. Ph derecesi genital bölgeyi uyumlu. Sabunların ph derecesi genitale uygun değil. İsterseniz 15 gün sürekli sabunla yıkayın vee nasıl mantar olduğunuzu görün. Genital jeller sık yıkamaya uyumlu. Ben kendi mantar sorunumu bununla aştım. Kozmetik olanlardan değil, bizzat eczaneden alınacak.

Kiyamam minigim ya 😞
Bir arkadasin dedigi yabanci cisim ihtimalini mutlaka degerlendirin.
O bolgeye kaçan tuvalet kagidi parcasi bile bu şikayetlere sebep olabiliyormus.

Kültür testi alındı onda ciddi bi durum yok dedi antibiyotik verdi yine.

Antibiyotik varsa mantarı coşturur daha kötü olur
Sebamed ürünleri bu konuda çok iyidir deneyebilirsiniz
İç çamaşırlarını ayrı yıkayın ve yüksek ısıda ütüleyin, mutlaka pamuklu olsun iç çamaşırları ilaveten sentetik külotlu çorapta giydirmeyin.
Banyodan ve tuvaletten sonra kuru kalmasına özen gösterin
Bir de utalk diye bir pudra var çok faydasını görmüşümdür geçici bir müddet kullanabilirsiniz

İyi geceler herkese
6 yaşındaki kızım doğduğu günden bu yana genital bölgesinde ağrılar çekiyor yanma kaşıntı akıntı ☹️
Bir sürü doktora gittik bir sürü merhemler antibiyotikler prebitotikler bağışıklık arttıran bitkisel şuruplar kullandık yok asla tamamen geçmiyor
Geleneksel yöntemlere bile başvurmak zorunda kaldım (yeşil sabunla Yıkama sirkeli suyla Yıkama vs vs )
Mutlaka her hafta hortluyor
Doktora gitmekten yoruldum her akşam gece uyanmasından ağlamasından yoruldum doktora gitmemek için gizlemesinden yoruldum

Ne yapmalıyım bana akıl verin nereye gitmeliyim başka ne yapabilirim ?

En son doktorumuz en etkili antibiyotik bu demişti bi üstü iğne onu da çocukta önermem demişti.. 😢
Kafayı yememe az kaldı.
ornek alinip mantar tespit edildi mi? candida ise beslenmesine dikkat etseniz. karbonhidrattqn fakir, bol sebze meyve ve fermente yiyecekler tuketmek gerekiyor. kronik mantar enfeksiyonu gibi. candidayi vucuttan temizlemek gerek bu durumda. nisastali ve sekerli besinleri tamamen kesip sadece saglikli karbonhidratagecin bence.

bir de genital bolgeye su disinda hicbir sey degmemeli. banyodan sonra kurulayip bi sure acikbekletin. ben bu yasimda hala oyle yapiyorum 😬 sacimi filan tarayip oyle giyiniyorum

çocukluğumdan beri kronik idrar yolları hastasıyım. sebebi (hala) dışarda asla tuvalete girmemem. sabah evden çıkmadan girerim taaa ki geri eve gelene kadar. hatta şöyle ki , annem anlatır bebekken dışarda bezime bile yapmazmışım eve gelince bezim taşarmış . her duşumda (her gün) bir kova suya 3-4 damla batikon damlatıp vajinal bölgeyi o suyla duruluyorum. doktorum tavsiye etmişti. siz de doktorunuza sorup uygulayabilirsiniz.

en kısa sürede iyileşmesi dileğimle. gözlerinden öpüyorum prensesinizi :)
Aynı sebeple kuzenimin böbreklerinde kalıcı rahatsızlık meydana geldi, ilaç kullanıyor sürekli olarak. Dışarıda asla tuvalete gitmezdi ve bunun için su da içmeyi kesti gün içinde. Önce sürekli sistitle başladı sonra böbrekler zarar gördü

çocukluğumdan beri kronik idrar yolları hastasıyım. sebebi (hala) dışarda asla tuvalete girmemem. sabah evden çıkmadan girerim taaa ki geri eve gelene kadar. hatta şöyle ki , annem anlatır bebekken dışarda bezime bile yapmazmışım eve gelince bezim taşarmış . her duşumda (her gün) bir kova suya 3-4 damla batikon damlatıp vajinal bölgeyi o suyla duruluyorum. doktorum tavsiye etmişti. siz de doktorunuza sorup uygulayabilirsiniz.

en kısa sürede iyileşmesi dileğimle. gözlerinden öpüyorum prensesinizi :)
Merhaba çok teşekkür ederm
Bunu ilk defa duydum doktorumuza sorar onaylarsa yaparız 😘🌸

X