• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çaresiz kaldım arkadaşlar moralim çok bozuk bir fikir lütfen...

konunun ilk sayfasını okudum, sonra son sayfayı açtım bi baktım "çocuğun ateşi düştü", "jel sür"... noluyoruz yaa dedim birden :9: hanımlar konuyu ne ara değiştirdiniz böyle...
konu sahibi arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. ben de evlenir evlenmez güneydoğunun bi ilçesinde açtım gözümü. öğretmenim çalışıyorum. eşimin çalışma deme gibi bir durumu olmadı ama evin altındaki bakkaldan ekmek bile aldırmazdı. iş yerinden kalkar gelir kendisi alır geri işe giderdi. evliliğin ilk yılları, sahiplenme duygusu, bir de yaşadığın ortam vs. birleşince böyle oluyo. zaman içerisinde bazı şeyler oturuyo. şimdi nereye gidersem gidiim bi telefon edip haber vermem yeterli.
hep doğuda mı kalacaksınız? ordan taşınma durmunuz yok mu? zamanla düzelir diye düşünyorum. hatta şimdi bazıları bana kızacak ama çocuk sahibi olmak istiyorsanız belki şimdi düşünebilirsin :1:

cnm 2.5 sene daha varda bende 30 uma yaklaşıyorum die acale ediyorum aslında birazda bi taraftanda kpss ye hazıralanıyorum tabi ama kpss de hak getire..bende senin gibi düşünüyorum ama sadece kendi isteklerinden taviz vermezken benimkilere böyle taş koymasına bozuluyorum bişey demiycem artık suscam bir müddet zatn değişen birşey yok olan bana oluyo kendime yetmeye çalışcam evin içinde zaten görevi itibariyle 1 gün nöbet 1 gün evde o günde yatıyo yorgun olduğundan anlayış yok ama şu durumda yapacak birşey de yok napim..kursa bile göndermiyo..

1.5 yıllık evliyim..sorunlar problemler ailevi sıkıntılar var tabi..biz gurbetteyiz başta ve burda tanıdığım pek kimse yok üniv mezunuyum ama çalışmıyorum küçük bir yer imkanlar sınırlı eşimde izin vermiyo vb..sebeplerle çalışamıyorum haliyle akşama kadar evde sıkılıyorum ve eşim geldiğinde ondan doğal olarak ilgi sevgi sıkıldın mı bi şeyler yapalım naptın bugün günün nasıl geçti gibi cümleler bekliyorum daha öncede tartıştık bu sebeplerden çok ilgisiz değildir ama genel anlamda kendini düşünür yani bencil biraz kendi sıkıntıları kendi ailesi vb..maça gideyim yok cnm sıkılıyo gibi benden önce gelir istekleri bugünde eve geldi çok yorgunum dedi bende moralim bozuldu konuşmayıp uzanınca içeri gittim sonra bi baktım arkadaşıyla bir sohbet bi muhabbet telefonda 1 saat..bide arada erkek muhabbeti küfürlü..teli kapattı patladım..yorgunum diyip bana zaman ayırmazken ahmet mehmet benden daha mı önemli açmışsın teli 1 saattir beni anlamıyosun filan dedim...önce noluyo yaa ne üstüme geliyosun vb..cümleler kurdu sonra geldi bunaltıyosun beni iş iş diye tutturmuşsun git memleketinde anenin babanın yanında çalış burda çalışamazsın her gün huzursuzluk bu ne böyle gerçekten git memleketinde iş bul çalış seni bindiriyim,aynı evde yaşamak zorunda değiliz,evlendiğimden beri başarısızım vb cümleler kurdu...ben herşeyimi bırakıp peşine düştüm ona gelince kariyer başarı bana gelince ne oluyor bilemiyorum bi akıl verin bana lütfen??
bbbajakaklakkaa

Son düzenleme:
Cnm bence sabırlı ol ve eşinin üstüne gitme geçici bi durum olabilir eğer eşin öncedende böyleyse bişey diyemem ama öle olsaydııda evlenmezdin sanırım o yüzden biraz zaman ver herşe girecek yoluna..

konunun ilk sayfasını okudum, sonra son sayfayı açtım bi baktım "çocuğun ateşi düştü", "jel sür"... noluyoruz yaa dedim birden :9: hanımlar konuyu ne ara değiştirdiniz böyle...
konu sahibi arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. ben de evlenir evlenmez güneydoğunun bi ilçesinde açtım gözümü. öğretmenim çalışıyorum. eşimin çalışma deme gibi bir durumu olmadı ama evin altındaki bakkaldan ekmek bile aldırmazdı. iş yerinden kalkar gelir kendisi alır geri işe giderdi. evliliğin ilk yılları, sahiplenme duygusu, bir de yaşadığın ortam vs. birleşince böyle oluyo. zaman içerisinde bazı şeyler oturuyo. şimdi nereye gidersem gidiim bi telefon edip haber vermem yeterli.
hep doğuda mı kalacaksınız? ordan taşınma durmunuz yok mu? zamanla düzelir diye düşünyorum. hatta şimdi bazıları bana kızacak ama çocuk sahibi olmak istiyorsanız belki şimdi düşünebilirsin :1:

Cnm bence sabırlı ol ve eşinin üstüne gitme geçici bi durum olabilir eğer eşin öncedende böyleyse bişey diyemem ama öle olsaydııda evlenmezdin sanırım o yüzden biraz zaman ver herşe girecek yoluna..

inş cnm sabırla bekliyorum yorumların için sağol..

aynen bende bunu sık sık düşünüyorum biliyor musun . ben hep iş yaparken mutfakta falan yanıma gelip bana yardım etmese de arkadaşlık yapacak ben uyanmadığımda hafta sonu kahvaltı hazırlayıp bana süpriz yapacak ne bileyim bunun gibi şeyler hayal etmiştim ama ne oluyor mutfaga gidiyom ben 10 saat çıkmasam da gelip öldün mü kaldın mı demiyor bilgisayarda oyun oynuyor . hafta sonu benden önce kalksa kalkarım ki surat beş karış . neymiş ben kalkmamışım e diyorum az bi kere de kahvaltı hazırla öyle bekle oyun oynayacağın a ya da gel kaldır diyorum yok bana mısın demiyo . kız bi de bebeğim var çocuk gece emmeye uyanıyo geç yatıyo haliyle sabah erken kalkamıyorum ne bilim işte

şu saatten sonra onları yapsa ben kendimi suçlu hisseder 2 katını yapmaya çalışırdım heralde alışık olmadığımdan::)ama inanki normal şartlarda 1 adım gelse 10 adım gelen biriyim aslında genel anlamda insanlara böyleyim arkadaşlık yada ailede böyle yapıpta kaybederse üzülmüyoda insan eşinin karşılığında bu kadar anlayışşız davranması zoruna gidiyor işte..sabır sabır diyorum..

bence basına dert arıyosun .ne güzel çalışma diyo sana.kolaymı evliyken calısmak sabah kalk işe git aksam gel yemekti bulasıktı ev işiydi ertesi gün yine aynı bide kocanla ilgilencen tabi iki katı yorulcaksın. evde olmak öylemi istediginde dinlen istediğinde iş yap.ayrıca arkadasıyla telefonda konuşması gayet normal napsın adamcagız iş yerinde telefon konusma yasagı varsa evdedemi konuşmasın.belki uzun süredir görmediği bi arkadasıdır.sende haklısın bi yerde ilgi bekliyosun ama bunu tatlı dille söylemelisin mesela canım cok sıkıldı benim için bi yarım saatin varmı ne bilim şu filmi izleyelim mi yada beni biraz dışarı cıkarırsan cok mutlu olurum kırma beni hadi filan böyle nazikce söyle bagırıp cagırmalarla olmaz. adam sonunda evde konusmak yerine kahvelere filan gider bu sefer evdede durmaz uyumaya gelir.ne bilim süslen püslen ilgisini çekmeye calış.evdede canın sıkılıyosa kendine hobiler bul takı tasarım kursları var halk egtimin onlara katılabilirsin yada herhangi hobi amaclı bi kursa burda 2 aylık 100 tl bütceyide zorlucak gibi değil.ama nolursa olsun o sana bagırsa bile kır sen beni kır öldüğümde beni cok ararsın filan gibi böyle yumusak bi şekilde konus asla inatlasmaya calısma hep güleryüz ol.kişiliğim böyle değil o bagırdımı bende kendimi savuncam tabi dersen hep sorun yasarsın ama sen nazik oldukca vicdan yapıp o da ben hep bagırıyorum o beni kırmamak için ugrasıyo diye düşünüp üzmemeye ve ilgilenmeye calıscaktır seninle.[/

cnm yazdıklarında haklısın ama o rahatlık varya bi yerden sonra inan rahatlıktan çıkıp bunalıma doğru gidiyo..zaten bu dediklerini çoğu zaman yapıyorum ama genel anlamda ben sesimi çıkarmasam anlamıyo bi yere gidiyoruz mesela hemen sıkılıyo ikimizsek hadi eve gidelim artık diyo mesela çalışma konusuna gelince gerekirse her işimi akşamdan yapar yeni güne başlardım hergün..yada bana anlayışlı olmayı idrak edebilirdi biraz belki o durumda olsak,aslında onuda anlıyorum yaşadığımız yer çalışılacak bir yer değil ama kurslarada göndermiyo mesela buranın insanlarından genel anlamda nefret ettiğinden..

arkadaşım çok doğru şeyler yazmışsın ama bende 2,5 senelik evliyim ve bu şeyler evlendiğimizden beri var biz yumuşak başlılık gösterdikçe daha da uzaklaşıyolar bilgisayardı oyundu bilmem neydi onlara takılıyorlar . en basitinden doğum gününde çok güzel bi sürpriz yaptım çokta hoşuna gitti mutlu oldu dediğin gibi süslendim püslendim saat 10 a kadar dayanabildi gene geçti bilg. başına olmuyo ki işte .bi yerden sonra patlıyorsun . sorunlar oluyor evet ama onlarında çeki düzen vermesi lazım tek bizimle olacak bişey deil ki .
dışarı çıkarma meselesine gelince o ilgilenmek deil ki dışarı çıkıyoruz yine aynı o kuşmaz ben konuşmaya çalışırım e bi süre sonra ben delimiyim de tek başıma konuşuyorum derim kızımız var o çogunlukla izin vermez bişi yapmamız için peşinde gezeriz ama o uyuduğunda falan da aynı sadece yer içer geliriz yanii. bu konudan bende dertli olduğum için cvp yazdım :)

aynı işte yer içer geliriz::)konuşma sohbet yok açıyorum bi konu uzatmadan evet hayırr anlattımya canım yaaaaaaaa oofff söyledimyaaa gibi cümleler bi işim olsa yada ortamım çevrem ben böyle sevgi dilenmeyi çok iyi bilicemdeee işteeeee oda yok yani burda hem en yakın arkadaşım hem kocam anam babam konumunda mecburen alternatiflerim olsaa bende onun yaptığını yapacamda işteeee elim kolum başğlı burda oda bunun farkında bu kadar anlayışsızlık pes dedirtiyo bi yerdede böyle...

arkadaşım çok doğru şeyler yazmışsın ama bende 2,5 senelik evliyim ve bu şeyler evlendiğimizden beri var biz yumuşak başlılık gösterdikçe daha da uzaklaşıyolar bilgisayardı oyundu bilmem neydi onlara takılıyorlar . en basitinden doğum gününde çok güzel bi sürpriz yaptım çokta hoşuna gitti mutlu oldu dediğin gibi süslendim püslendim saat 10 a kadar dayanabildi gene geçti bilg. başına olmuyo ki işte .bi yerden sonra patlıyorsun . sorunlar oluyor evet ama onlarında çeki düzen vermesi lazım tek bizimle olacak bişey deil ki .
dışarı çıkarma meselesine gelince o ilgilenmek deil ki dışarı çıkıyoruz yine aynı o kuşmaz ben konuşmaya çalışırım e bi süre sonra ben delimiyim de tek başıma konuşuyorum derim kızımız var o çogunlukla izin vermez bişi yapmamız için peşinde gezeriz ama o uyuduğunda falan da aynı sadece yer içer geliriz yanii. bu konudan bende dertli olduğum için cvp yazdım :)

Tüm yazılanları okuma vaktim olmadı malesef. Fakat bir sürü arkadaşın aşılamaya çalıştığı mantık: Aman olay çıkmasın, boyun eğ otur k.çının üstüne.

Evlenmek te, boşanmak ta kolay değil, biliyorum. Ben de hem alttan alma taraftarıyımdır ilişkilerde. Bi taraf alttan almadan hiç bi anlaşma hiç bi ilişki yürümez. Ama herşeyin bi sınırı var.

Yıl olmuş 2013, artık bu kadar ezilmeye de boyun eğmek zorunda değilsiniz. Çalışmak istiyorum dediğine kocan sana: git memlekete çalış! diyomuş. Sen de ona, gel memlekete çalış diye? Senin de elinde diploman var, neden kararları o veriyor? Elbet aile için en uygun en iyi yerde kalınıp, duruma göre iki taraf ta bazı şeylere katlanmalı. Herkesin istediği olacak diye bişey yok. Ama sen hiç bi şekilde mutlu değilsen artık, hayatın hiç hayal ettiğin gibi değilse, o evliliğin ne anlamı kalır? Boşan git demiyorum, ama hakkını aramaktan vazgeçme. Senin de istemeye hakkın var. Ve bişey istediğinde o sana boşanmaktan bahsederse, varsın boşansın. Gidip yeni araba, yüzük kolye istemiyorsun ki sen. En doğal hakkını istiyorsun. Eğer sen ona 'bak böyle giderse seni boşarım' demezken, diyemezsek, o sana bi şekilde tartışmalarınızda direk söylemese de lafı oraya getiriyorsa, o evlilikte sen saygı görmüyorsun demektir.

Belki cidden çalışman şu an şartlar gereği mümkün değildir, olabilir. Ama bu durumda kocanın vereceği cevap: ayrı yaşarız git türkiyeye çalış!' olmamalı. 'bi araştıralım' olmalı, ya da 'biliyorum çok sıkılıyorsun ama şu an mümkün olmadığını biliyorsun, biraz katlan, ilerde daha iyi olucak herşey' olmalı. Analatabiliyor muyum?

ne güzel söylemişsin teşk yorumun için bende aynen böyle diyince bunalıyomuşş iştee...hakkımı aradım söylediklerini dolaylı yolllarla aylardır söylüyorum ben bir bireyim diplomam var çalışmaya hakkım var ayaklarım üstünde durmak istiyorum sıkılıyorum benim yerimde olsan napardın vb.....ama her defasında kapı gösteriri gibi tavırlar bunalmalar mutsuzluklarr ailevi konulara girmeler gidip başka yerde yatmalar...hiçbişeye tahammülü yok benle ilgili ama bende sonsuz sabır ve tahammül olmak zorunda çünkü o çalışıp bize bakıyo ve yoruluyooo açıklamasıda buuu...:::(((((

ne güzel söylemişsin teşk yorumun için bende aynen böyle diyince bunalıyomuşş iştee...hakkımı aradım söylediklerini dolaylı yolllarla aylardır söylüyorum ben bir bireyim diplomam var çalışmaya hakkım var ayaklarım üstünde durmak istiyorum sıkılıyorum benim yerimde olsan napardın vb.....ama her defasında kapı gösteriri gibi tavırlar bunalmalar mutsuzluklarr ailevi konulara girmeler gidip başka yerde yatmalar...hiçbişeye tahammülü yok benle ilgili ama bende sonsuz sabır ve tahammül olmak zorunda çünkü o çalışıp bize bakıyo ve yoruluyooo açıklamasıda buuu...:::(((((

gamzecim siz nerde yaşıyosunuz, hangi ülkede?

eğer yaşadığın yerde iş imkanı var da eşin çalışmana izin vermiyorsa sen haklısın kocan bencillik yapıyor ama zaten iş yoksa bence bunu sürekli dillendirip adamı bunaltma biz kadınlar hepimiz ilgiyi severiz ama erkeklerin dünyası farklı hepsinde biraz odunluk var ilgi beklediğini daha sakin bir dille iyilikle anlat canım:31:

Durumuna üzüldüm gerçekten canm erkek milleti bazen düşüncesizce davranabiliyorlar ve bizim ne kadar kırıldığımız bir süre sonra kafalarına dank ediyor.inşallah yakın zamanda sıkıntılarınızı halledip mutlu mesut devam edersiniz hayatınıza.

yok canım konuyu değiştirdiğimiz falan yok arkadaş neden uyumadıını söledi bende çözüm söledim o kadar

bu yazdıklarını yapmadıkmı sanıyosunn arkadaşımm yok anlamıyo bu erkek mileti işte

o zaman yapılcak tek sey var acık acık sakin bi şekilde söyliceksiniz olmuyosa sen yoluna ben yoluma diceksiniz seviyosa dize gelicektir zaten .gelmiyosa hiç ilgilenmiceksin hatasını anlayana kadar sana davrandıgı gibi ona davrancaksın sorunu anlıcak böyle kendi kendine stres ol ol nereye kadar yani hastalık sahibi olunur ancak.dahada olmuyosa sen yoluna ben yoluma demek lazım.

Durumuna üzüldüm gerçekten canm erkek milleti bazen düşüncesizce davranabiliyorlar ve bizim ne kadar kırıldığımız bir süre sonra kafalarına dank ediyor.inşallah yakın zamanda sıkıntılarınızı halledip mutlu mesut devam edersiniz hayatınıza.

inş cnm bekleye bekleye sabır taşı olmazsak ozaman kadar::)

durumun çok üzücü, üniversite mezunu bi kız, gurbette yalnız ve kocası çalışmasına izin vermiyor....
üzgünüm ama eşin bencil bi insan, senin hayatına karışmaya ne hakkı var, hadi bu hakkı buldu diyelim, sen neden taviz verdin, elbet evlenmeden önce de aranızda konuşuyodunuz bu çalışma konusunu.. Niye kabul ettin:15::15::15:
Sen bu kadar taviz vermişsin hayatından o seni bi kalemde ailenin yanına yollayacak dereceye gelmiş, oh ne ala memleket:10:
Sen sus otur evde bekle, çalışma konuşma, kendine güvenini yitir iyice...
Burda bizim yorumlarımız değil önemli olan sen kendine şunu sor önce, ben ne yapmak istiyorum, istediğim hayat bu muydu?

istediğim hayat bu değildi ama kaç insan istediği hayatı yaşayabilecek kadar şanslı acaba soruyorum..ki ben severek evlendim..ama bi yere kadar dediğin gibi haklısın ama cesaret edemiyorum..allahımdan güç kuvvet içimdeki sevginin bitmesini ve cesaret istiyorum bulamıyorum ben kendimde çünkü kendimi tanıyamıyorum....

Back