• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çare bulana duaciyim :(

Sut yogurt yemeye ozen goster gec saatlerde
Yataga girerken kitap oku gozlerin yorulunca birak ve gozunu kapat..

Canım benim Vakıa süresini okuyup sagima soluma onume arkama yukarima asagima cevreme ve icime okudum de ve yatağa geç ne olduğunu anlamadan uyuyakalacaksin Rabbimin izniyle. .Allah yardimcin olsun.

Şunu iç iyi gelir falan demiycem ama uykun gelmeden sakın yatağa girme.. Sana en büyük tavsiyem bu olacak.. Tecrübeyle sabittir. İsterse sabaha kadar uyuma.. o zaman dilimi içinde meşgul olacağın şeylerle uğraş.. Çünkü uykun gelmeden kendini zorla uyutmaya çalışmak işkence gibi bir şey. O yatakta uyuyacağım diye mücadele ederken aklına gelmedik şeyler kalmıyor.. Geçmişteki olumsuz anılar, saçma sapan konular, korkular, üzüntüler, vesveseler.. vs. vs.

Hatta bir müddet sonra o yatakta yaşadığın korkular, üzüntüler, olumsuz düşünceler uykun gelse de yatağa girmek istememe hissi uyandırıyor insanda.. korku duyulacak bir şey yapıyormuş gibi irite oluyor kişi..

Sosyal hayatını da dolu dolu yaşa.. Gün boyunca boş kalmayıp yorucu şeylerle uğraşmak bedeni yorgun kılıyor.. İster istemez yatağına bile girmeden koltukta uyutuyor kişiyi..

Rabb'im yardımcın olsun.. Şifa versin derdine, sıkıntına inşaAllah

Sari kantaron melisa kediotu carlifelek cayi anason denedm hepsini :KK43:((
Psikiyatri den önce dahiliye doktoruna yada aile hekimine tahlil yaptirin.
Tiroid. B12.kansızlık. Şeker. Çinko vb tahlilleri yaptirin.

Bence ilaç içmende bi sakınca yok sen daha başlar başlamaz bağımlı olmaktan bahsedersen olmaz tabi aslında cipralex diye bi ilaç duydum o daha hafif ve zannımca daha pozitif bi ilaç doktoruna bi danış derim ben ama insanlar ilaç kullanmaktan niye bu kadar çekinirler onuda anlamam bende düşünüp uyuyamıyorsanız bi sebep yokken bu ilacı uyuyun diye değil düşünmeyin diye vermiş doktor:)) düşünmeyince otomatikman uyuyacaksn çünkü umarım mışıl mışıl uyursun

Uyku kelimesini duyunca bile uykum geliyor. Bende dalma problemi yaşıyorum. Uykum gelsin diye beklerken bi bakıyorum sabah olmuş. Sonra uyudum mu da bidaha günlerce kalkmak istemiyorum.uyku konusunda bende çok dertliyim.ama yıllardır çözüm bulamadım. Eşim kolumdan tutar zorla yatağa gotururdu,baktım bir türlü uykum gelmiyor onu uyutup kaçardım. Artık alistilar bana. Kendi halime birakiyorlar. İşe gidince zor olur tabii.her sabah bide 7.30 kalkmak zorundayım. Uykusuz günler böyle geçiyo. Mesela bugün 2 saatlik uykuyla duruyorum.çünkü sabah karşı 5 te ancak daldım

Lavanta denemedim valla not aldim smdi aktardan alicam.sonuclari bildiririrm
Kokusu güzel de tadı biraz kötü. Yemeklerden en az iki saat sonra, gece yatmadan yarım saat-bir saat önce içerdim ben. Hem saçlara da iyi geliyor. Sivilce ve leke tedavisinde de kullanan varmış, yararlı bir çay. Benim uykumu getiren ve sakinleştiren tek çaydı bu, diğerleri hiçbir işe yaramamıştı. Yapılışını da ibrahim saraçoğlunun lavanta kürü tarifindeki gibi uyguluyordum.

Bahsettiğiniz ilaç uyku ilacı değil sakibleştiricidir (bir nevi reçeteli uyuşturucu). 6 aydan uzun süreli kullandırtılmıyor zaten.
Doktorunuz gerçekten gerekli görmeseydi o ilacı yalvarsanız yazdıramazdınız. Yeşil reçetelidir kontrole tabidir.
Sıkıntı neydi taşikardi, panik atak, nefes darlığı ateş basması vs.
Doktora tekrar danışın o ilacı kullanmak istemediğinizi söyleyin sizi sadeceuyutacak başka bir ilaç versin bir süreliğine.
Geçmiş olsun.

Bence ilaç içmende bi sakınca yok sen daha başlar başlamaz bağımlı olmaktan bahsedersen olmaz tabi aslında cipralex diye bi ilaç duydum o daha hafif ve zannımca daha pozitif bi ilaç doktoruna bi danış derim ben ama insanlar ilaç kullanmaktan niye bu kadar çekinirler onuda anlamam bende düşünüp uyuyamıyorsanız bi sebep yokken bu ilacı uyuyun diye değil düşünmeyin diye vermiş doktor:)) düşünmeyince otomatikman uyuyacaksn çünkü umarım mışıl mışıl uyursun
Alismaktan kotkuyorum cnku bebek dusunuyorum.oyuzden alusmak isyemiyorum

Smdiden yardimci olmaya calisan herkesten Allah razi olsun.
Cok ciddi bir uyku problemim var.gece uykuya dalmakta cokcokcok zorlaniyorum.uc gece hic uyuyamayinca pskiyateiste gittim.bana antidepresan ve x...X adli ilac baslatti.o an kafam uykusuzluktan normal dusunemedigi icin aklima getirip itiraz edemedim.antidepresan neyse ama xanax in agir bir ilac oldugunu biliyorum ve alismak istemiyorum.ama bu ilacsizda uyuyamiyorum.daha dogrusu dalamiyorum uykuya.burda sayilacak bircok tavsiyeyide denedigime eminim.ama mucize ariyorum diyelim.bisey dusunmuyorum aslinda ama kalbimin carpintisini dinliyorum surekli dua okuyorum dikkatim dagilsin diye ama faydasi olmuyor.sigara alkol vs kahve kola vs kullanmiyorum.doktorum yurt disinda mail attim ancak donus yok.sut yogurt bitki caylari hepsini denedim.aslinda dedim ya mucize ariyorum hem hafif hemde derdime care olcak..smdiden herkese tesekkur ederim.

Buaralar bende de uyku problemi var ben gece uyuyamayıp,gündüz uyuyorum.Sizinki nasıl?uykunuz mu gelmiyır? Hiç mi uyuyamıyorsunuz? Ben bir dönem ilaçsız uyuyamazdım sonra bıraktım.Yani bağımlı olup olmamak senin elinde..terapi alman gerekiyor? Ben düşünmekten uyuyamıyorum sen kalbini dinlemekten mi?(anksiyete)

Bahsettiğiniz ilaç uyku ilacı değil sakibleştiricidir (bir nevi reçeteli uyuşturucu). 6 aydan uzun süreli kullandırtılmıyor zaten.
Doktorunuz gerçekten gerekli görmeseydi o ilacı yalvarsanız yazdıramazdınız. Yeşil reçetelidir kontrole tabidir.
Sıkıntı neydi taşikardi, panik atak, nefes darlığı ateş basması vs.
Doktora tekrar danışın o ilacı kullanmak istemediğinizi söyleyin sizi sadeceuyutacak başka bir ilaç versin bir süreliğine.
Geçmiş olsun.
Tesrkkur ederim cavap icin.kaygi bozuklugu olusmus bebek kayiplarimdan sonra.antidepresan kaygimi bastirdi ama uylusuzluk fena.xanax yerine unisom ic demisti ilk sordugumda.ama o uyutmadi.tekrar sordum ama yurt disinda cevap vermiyor

Kokusu güzel de tadı biraz kötü. Yemeklerden en az iki saat sonra, gece yatmadan yarım saat-bir saat önce içerdim ben. Hem saçlara da iyi geliyor. Sivilce ve leke tedavisinde de kullanan varmış, yararlı bir çay. Benim uykumu getiren ve sakinleştiren tek çaydı bu, diğerleri hiçbir işe yaramamıştı. Yapılışını da ibrahim saraçoğlunun lavanta kürü tarifindeki gibi uyguluyordum.
Denicem canim sagol

Buaralar bende de uyku problemi var ben gece uyuyamayıp,gündüz uyuyorum.Sizinki nasıl?uykunuz mu gelmiyır? Hiç mi uyuyamıyorsunuz? Ben bir dönem ilaçsız uyuyamazdım sonra bıraktım.Yani bağımlı olup olmamak senin elinde..terapi alman gerekiyor? Ben düşünmekten uyuyamıyorum sen kalbini dinlemekten mi?(anksiyete)
Kalbimin sesini dinliyorum uyuyamadikca.ben gece gunduz uykuya dalma problemi yasiyorum.ikiye uce dogru daliyorum bir saat sora uyaniyorum yine iki uc saat uyuyamiyorum tekrar dalip bir saat sora uyaniyorum.kisir dongu gidiyo

Tesrkkur ederim cavap icin.kaygi bozuklugu olusmus bebek kayiplarimdan sonra.antidepresan kaygimi bastirdi ama uylusuzluk fena.xanax yerine unisom ic demisti ilk sordugumda.ama o uyutmadi.tekrar sordum ama yurt disinda cevap vermiyor

Açıkçası uyku için pek çok ilaç var. Bana aanki antidepresan+sakinleştiriciyi birbirini destekleyici olarak kullanmış gibi görünüyor. Sakinleştiğiniz için uyuyorsunuz.
Kaygı bozukluğunu eşekler kovalasın bwnim de başımın belası o. Kısa süreli bahsettiğiniz ilacı kullandım. Çok yoğun stres altında olduğum dönemde (8 ay kadar ki son iki ay çeyrek tablete düştü) ve bıraktım.
Aramıyorum da bağımlısı da değilim. Doktor kontrolünde devam ettiğiniz sürece sıkıntı çıkmaz.

Ama kesinlikle hayır diyorsanız başka bşr doktorla görüşün.

Kalbimin sesini dinliyorum uyuyamadikca.ben gece gunduz uykuya dalma problemi yasiyorum.ikiye uce dogru daliyorum bir saat sora uyaniyorum yine iki uc saat uyuyamiyorum tekrar dalip bir saat sora uyaniyorum.kisir dongu gidiyo

Ben Tr de çok ünlü bir psikiyatr a gitmiştim bana bir ilaç kombosu vermişti yanılmıyorsam 20 gün kullanılıyordu.Ve gercekten 20 gün sonunda uykuya dalabiliyordum..Tabiki ilaç ismi vermem bu çok ciddi bir mesele,mutlaka iyi bir psikşyatr a git

Back