• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canlarim, lutfen bi bakar misiniz??? bebegim kakasini yapmiyor ):

sizin buraya yazı yazmaya vaktiniz var ama doktora gözüktürecek vaktiniz yok sanırım.Benim çocuğumun başına öyle bişi gelse ki bu ufak bişi dünyam durur yani...acil doktota gidin bebeğe yazık yaaa:18::20::50::84:

Genelde konuya cevabı ilk yazan kişi,kesinlikle öyle bir mesaj yazmalıdır ki,konuya cuk otursun,konu sahibini bir bozsun..Kızartıp bozartsın..Hiç kimsenin düşünemediği,taktir edilesi bir cevap versin ki,herkes onun mesajını beğensin,beğensinde beğensin..

Konuyu açan kadın,sabaha kadar kaç kez uyandı,kaç kez bebeğini kontrol etti,kafasındaki sorularla uykuya işkenceyle mi dalmaya çalıştı..Hem bebeğini,hem evini,hemde sabah gideceği işini düşünürken..Acaba siz ne yapıyordunuz?Kesin yan gelip yatıyordunuz!

Benimde 4 aylık bi bebeğim var..en az 3 ten aşağı dalamıyorum..Hatta 4..
Ben konu sahibini öyle iyi anlıyorum ki..

'En ufak birşeyde dünyam yıkılır' demişsiniz.Aman ne büyük marifet,aferin size..
Ben ki,o kadar pipirikli,o kadar hassas ve ince düşünen bir anneyken,şu an kendimi balta sapı gibi hissettim inanın..
Demek dünyada konu sahibinden ve benden daha daha iyi anneler varmış.MaşAllah size.

Benimde geçenlerde çocuğum kabız oldu.Mama değişikliğinden dolayı..
Hiçte dediğiniz gibi dünyam falan durmadı!Allah başka dert vermesin arkadaşım.
Kabızlık feci önemli bi rahatsızlık..ama belli bir gün müddeti vardır bilir misin..?
Mesela ben kk ya konu açacağıma,eşime dr unu arattım..ve dr'u 'bi haftaya kadar yapmaması normal' dedi..
ve bizde bi heves çocuğumun kaka yapmasını bekledik,ve nitekim yaptı.

Dediğim gibi,dünyamız falan durmadı,kk ya konuda açabilirdim..

Bi anneye yardım edileceğine,taş atılıyor ne yazık...
Konu sahibinin anneliğini,yazdığı cümlelerden taa buradan hissettim ben.
Kadının bi kendini parçalamadığı kalmış,daha ne yapsın?

Allah ın verdiği sıkıntıya şükretmezsek,Allah daha betirini verir..
Sizin dünyanız durmaya devam etsin en ufak birşeyde..Kendi tercihiniz.

Tontrikocum;Arkadaşlar çok güzel bilgiler paylaşmış zaten.
Benim söyleyeceğim,geçenlerde benim kızımda kabız oldu.
Dr aynen yukarda dediğimi söyledi..
Mama koyu bi mama,kusma maması olduğu için kabızlık yaptı..
Pirinç unuda aynı etkiyi yaptı sanırım..

Çok geçmiş olsun canım,Allah başka dert vermesin,ve inşAllah sorununuz çözülmüştür;)

Genelde konuya cevabı ilk yazan kişi,kesinlikle öyle bir mesaj yazmalıdır ki,konuya cuk otursun,konu sahibini bir bozsun..Kızartıp bozartsın..Hiç kimsenin düşünemediği,taktir edilesi bir cevap versin ki,herkes onun mesajını beğensin,beğensinde beğensin..

Konuyu açan kadın,sabaha kadar kaç kez uyandı,kaç kez bebeğini kontrol etti,kafasındaki sorularla uykuya işkenceyle mi dalmaya çalıştı..Hem bebeğini,hem evini,hemde sabah gideceği işini düşünürken..Acaba siz ne yapıyordunuz?Kesin yan gelip yatıyordunuz!

Benimde 4 aylık bi bebeğim var..en az 3 ten aşağı dalamıyorum..Hatta 4..
Ben konu sahibini öyle iyi anlıyorum ki..

'En ufak birşeyde dünyam yıkılır' demişsiniz.Aman ne büyük marifet,aferin size..
Ben ki,o kadar pipirikli,o kadar hassas ve ince düşünen bir anneyken,şu an kendimi balta sapı gibi hissettim inanın..
Demek dünyada konu sahibinden ve benden daha daha iyi anneler varmış.MaşAllah size.

Benimde geçenlerde çocuğum kabız oldu.Mama değişikliğinden dolayı..
Hiçte dediğiniz gibi dünyam falan durmadı!Allah başka dert vermesin arkadaşım.
Kabızlık feci önemli bi rahatsızlık..ama belli bir gün müddeti vardır bilir misin..?
Mesela ben kk ya konu açacağıma,eşime dr unu arattım..ve dr'u 'bi haftaya kadar yapmaması normal' dedi..
ve bizde bi heves çocuğumun kaka yapmasını bekledik,ve nitekim yaptı.

Dediğim gibi,dünyamız falan durmadı,kk ya konuda açabilirdim..

Bi anneye yardım edileceğine,taş atılıyor ne yazık...
Konu sahibinin anneliğini,yazdığı cümlelerden taa buradan hissettim ben.
Kadının bi kendini parçalamadığı kalmış,daha ne yapsın?

Allah ın verdiği sıkıntıya şükretmezsek,Allah daha betirini verir..
Sizin dünyanız durmaya devam etsin en ufak birşeyde..Kendi tercihiniz.

Tontrikocum;Arkadaşlar çok güzel bilgiler paylaşmış zaten.
Benim söyleyeceğim,geçenlerde benim kızımda kabız oldu.
Dr aynen yukarda dediğimi söyledi..
Mama koyu bi mama,kusma maması olduğu için kabızlık yaptı..
Pirinç unuda aynı etkiyi yaptı sanırım..

Çok geçmiş olsun canım,Allah başka dert vermesin,ve inşAllah sorununuz çözülmüştür;)

Cok guzel yazdiniz ellerinize saglik :)

urkerek baktim begeni aldimi diye icim rahatladi tek bir begeni dahi alamadi dunyanin en iyi annesi :)

Büyük kizim 6 yasina girecek nerdeyse ve ben her gün okulda kaka yaptinmi diye sorarim. Her aksam degistirdigi icin camasirindan da anliyorum. 2 cocugum da 2 gün kaka yapmasin ben de huzursuz olurum. Kücük kizimda vardi bu sorun bebekliginde. Dr bana dut kurusu kaynat 2,3 cay kasigi ver derdi. Hep ise yaramistir ama bu sefer de bagirsak tembelligi olur diye hemen vermiyordum. 2 gün bekliyordum.

Ek gidaya gecmissiniz ama erken degil mi? Meyve sulari hele de portakal suyu acayip gaz yapar. Anne sütü imkaniniz yoksa formül mama daha iyi degil mi?

bende b iseyler demeden gecemiyecegim bu konuya..benim kizimda cok syk kabiz oluyor..doktoru 3 güne kadar normal dedi o yüzden ben hic dert etmiyorum 3 gün kaka yapmadigi zaman.sadece benimde canimin acidigi kizimin bazen kakasi cok sert oluyor ve cikartirken cok aci cekiyor ciglik atiyor resmen bebegim o durumlarda mecburen yardim etmek zorunda kaliyorum bebe yagiyla.zeytinyagi hic icirmedim bagirsaklar ona alistigi zaman bagirsak tembelligi yapiyor deniliyor ama bilmiyorum asli varmi..doktorum havuc ve havuc grubu sebzeleri yedirmemem gerektigini söyledi onlar cok kabiz yaparmis..sana tavsiyem bebegini anne sütünden baska sivi vermemen..meyve suyu falan heleki portakal suyunu senin icmen bile iyi degil..ben kizima böyle kabiz oldugu durumlarda genelde yabanmersini veya kayisi tatli erik püresi yapip veriyorum meyveyi hasliyorum sonra blendirdan geciriyorum ve ertesi gün gercekten bosaltiyor üst bas kalmiyor...bebegin daha 4 aylik pirinc unu gibi cok kati besinlerden henüz uzak durmani tavsiye ederim nisasta falan bunlar hep tikar bebegini...4 aylikken daha sulu sebze corbalari icirmeni öneririm..ama o senin bebegin ve sen onun annesinin onu senden baska hic kimse taniyamaz bebegine neyin iyi ve neyin kötü geldigini senin ic güdün sana söyler..ve o genelde dogru sölyler..

canım korkma bebekler bazan 3 4 gün kaka yapamayabilir öyle zamanlarda bir cay kasığı zeytinyaağı içir yada fitil dene ayrıca bebklere 9 ay dan önce portakal mandalina gibi seyler verilmez benim kızımda 6 ylık oda mam almadı yani korkma bekle birkaçgün yapmazsa dediklerimi yap

yorumlar icin cok sag olun kizlar...

kaka duzenimiz pirinc unu mamasiyla tamamen degisti...suanda 2-3 gune yapiyor bebegim kakasini...

buarada emziriyorum ama yani sira yetmedigi zaman aptamilin kusan bebekler icin mamalari var onlardan kullaniyoruz (kusma problemi vardi mama ictiginde)...cok severek icmesede yapacak birsey yok...sanirim birazda bu mama kolay kaka yaptiriyormus...

insan caresiz olunca akla gelmedik seyler yapasi geliyor, ama iste daha once dedigim gibi dusenin halinden dusen anlar..

buarada bayan huzurem yorum yapmisti ya...buraya konu acmadan once bir defa acili bir defa doktorumuzu aramistim..daha oncedende bi kere boyle bi kaka yapmama durumu olmustu ve normal demisti doktor bir kac gun yapmamasina...her ne kadar aramis olsamda icim rahat etmedigi icin tecrubeli annelerden faydalanmak istemistim...

herneyse sorun cozulmustur insaAllah ve benim gibi olan anneler bu konudan yararlanabilirler.

nurtopum canim...cok sagol mesajin icin...o kadar dogru tespitlerde bulunmussunki..ama dedigim gibi bu tarz durumlarda insanin derdi kendine yetiyor...baskalarina hacet yok...

Benim kızım da 7. aya girmek üzere ve ilk kez diyebilirim, geçen pazar-pazartesi kaka yapmadı. salı günü yaptı ama hem sert hem poposu kızarmıs sekilde. Dün ve bugünde yapmadı. bende tedirginim ve bekliyorum. 7 güne kadar kaka yapmamanın normal oldugunu bildiğim için sakin kalmaya çalışıyorum. ama aklım hep onda. Bugün armut suyu verdim ama sebze çorbasını da verdim zeytinyağlı. ek gıdaya geçeli çok olmadı ve bu değişkenliğin normal oldugunu düşünüyorum. her gün sabah saatlerinde kaka yapan kızımı yarında kaka yapmıs olarak bulmak istiyorum :17:

Kızım kakasını yaptı ama kakasını mı yaptı doğum mu yaptı belli değil. Çok canı yandı, çok ağladı..çaresiz bana bakıp yapmaya çalıştı. Sonrada bağırsaklarını güzelce boşalttı.
Onun kakasını yapmasını sağlayan şeyse; gün kurusu kayısı oldu. Kayısıyı küp küp doğrayıp biraz haşladım sonrada rondoda çekip marmelat haline getirdim. 3-4 çay kaşığı verdim ve 1 saat içinde yaptı çok şükür.

Kızım kakasını yaptı ama kakasını mı yaptı doğum mu yaptı belli değil. Çok canı yandı, çok ağladı..çaresiz bana bakıp yapmaya çalıştı. Sonrada bağırsaklarını güzelce boşalttı.
Onun kakasını yapmasını sağlayan şeyse; gün kurusu kayısı oldu. Kayısıyı küp küp doğrayıp biraz haşladım sonrada rondoda çekip marmelat haline getirdim. 3-4 çay kaşığı verdim ve 1 saat içinde yaptı çok şükür.

gecmis olsun canim bir dahakine bende boyle yapabilirim belki...kayisi bizlere bile iyi geliyor bebeklerede iyi geliyor demekki..insan verir bir cok seyide hani daha bebek mideleri kaldirir mi kaldiramaz mi diye bilmedigimiz icin cesaret edemiyoruz...

ben 4-5 gunu gecince sabun yontemini kullaniyorum ama bir dahakine bu kayisi yontemide aklimda olsun.

Back