• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canlarim, lutfen bi bakar misiniz??? bebegim kakasini yapmiyor ):

sizin buraya yazı yazmaya vaktiniz var ama doktora gözüktürecek vaktiniz yok sanırım.Benim çocuğumun başına öyle bişi gelse ki bu ufak bişi dünyam durur yani...acil doktota gidin bebeğe yazık yaaa:18::20::50::84:

Anlaşılan siz her kakanızı yapamadığınızda soluğu doktorda alıyorsunuz.

ALLAH im ne yorumlar var ya sanki cocuk Allah korusun dustu bi yerini kirdi kadin burda doktora gitmek yerine konu acmis.
yorum olsun da ne olursa olsun yani bi sizler dusunuyosunuz zaten cocugunuzu:20:

fitil atman lazım
benım bebegımde sık sık boyle olurdu aynı sbebeleren
karnına masaj
bacak cevırme hareketlerı
:S fıtıl :26:

abartılacak bi durum yok ortada bebekler 10 güne kadar kaka yapmayabilir eğer ağlamıyor ve şişlik yoksa sorun yoktur...
ayrıca 4 aylık bebeğe portakal suyu verilmez asitli olduğundan...
değişik mamaları deneyin illakim birini içecektir...genelde aptamil içiyor bebekler diğerlerine göre daha tatlı oldugundan.

abartılacak bi durum yok ortada bebekler 10 güne kadar kaka yapmayabilir eğer ağlamıyor ve şişlik yoksa sorun yoktur...
ayrıca 4 aylık bebeğe portakal suyu verilmez asitli olduğundan...
değişik mamaları deneyin illakim birini içecektir...genelde aptamil içiyor bebekler diğerlerine göre daha tatlı oldugundan.

canim bu doktorun tavsiyesiydi, bilmiyorum...fazlada icmedi ama belki biraz icmistir.

buarada kizlar karni dun sis gibiydi..dedigim gibi 2 defa ikindigina sahit oldum..cok sukur henuz oyle aglamadi...

normal deniyor bir kac gunde kaka yapmasi ama..benim cocugum normalde her gun yapardi..bu yuzden tedirginim.

Son düzenleme:
ya arkadasim sen ne bakiyosun ona ya o kadinin hamilelere ve annelere karsi bi kini var sanirim bos ver
kib e bas gitsin:34:

canim esekten dusenin halini ancak esekten dusen anlar demisler...o hesap iste...atsin tutsun bakalim..bir gun buraya o da konu acar belki...

aptmail içmeyen milupa içer tontrıko onuda deneyebılırsın aptamilin sekerımı azdı coktu bıseyı vardı 3 sene oldu unuttum :)

Panik yok annesi, hangi doktora sorarsan sor aşağı yukarı 1 haftaya kadar normaldir diyecektir. Her derde deva anne süt, Bol anne sütüne devam....

cam rende meyvelerin vitamini öldürmüyor.o yüzden
cam rende tavsiye ediliyor küçük yapmasından ziyade.
benim oğlumda hergün günde 2-3 kere kaka yapardı.ek gıdaya geçince
yanlış hatırlamıyorsam 2-3 gün gecikti.ama ben meyve ve yoğurtla başladım.
siz pirinç unu verdiğiniz için birazcık daha uzun sürebilir.bir kere vermeden kabız olmaz.
sen poposuna zeytinyağı sürmeye devam et ve armut suyunu yapana kadar dene.az da zeytinyağı verirsin.
sebzelere geçmiş olsaydın,kabakta iyi gelirdi aslında.birde emzirmeye devam et.

aptmail içmeyen milupa içer tontrıko onuda deneyebılırsın aptamilin sekerımı azdı coktu bıseyı vardı 3 sene oldu unuttum :)

yok canım tam tersi aptamil şekerli olanı:)
oğlum da milupa içti..bir de gaz sorunu olan çocuklar için çeşitleri var. oğlumda gaz sorunu çoktu o yüzden ondan içiriyodum..adını unuttum walla,2,5 yıl oldu,netten bi bak isetrsen:)
ayrıca portakal suyu veridm demişsiniz yanlış mı anladım,tam tersi çok gaz yapar ve sıkıntı olur.
çay kaşığıyla zeytinyağı verin,kabızlığa çok iyi gelir.poposuna da sürün..
biraz büyük olsa kabızlığa çok fazla çözümün var,doktora yaptım da:):)oğlumun kabızlığı 1,5 yaşından sonra başladı da..

Benim kızım da sadece anne sütü aldığı dönemde haftada 1 kaka yapardı, doktorumuz normal dedi, bazı çocuklar biriktirip yapar telaş etme dedi, ama kızıma kakasını yapmaması hiç rahatsızlık vermiyordu. 7-8 günü geçince gliserin kanzuk fitil yapıyordum. ek gıdaya geçince yavaş yavaş düzeldi kaka yapma aralıkları.
tabi mama alan bebek için durum nedir bilmiyorum, doktorunuz bilgi verecektir.

Canım sen o saçma yorumlara bakma.Doktor muhtemelen normal diyecektir.Benim oğlumda da çok oldu bu durum.5 güne kadar normal karşılanıyo. Hastanede lağma yapıyorlar bu gibi durumlarda

Tüm yorumları okumadım, belki yazan olmuştur.

Mama değişikliklerinde bile kabız olur bebekler. Sizinki anne sütü, mama ve pirinç unu gibi 3 değişik şey kullanmış kabız olması çok normal. ama pirinç unu vermeyin.

3-4 büyük marka mama var onlardan birini mutlaka sever.

Merhaba hanimlar,

4 aylik bir bebegim var ellerinizden oper ablalari…

Bugune kadar iyi kotu anne sutuyle idare ettik, zaten dogum iznindende yeni cikmis sayilirim. Evdeyken idare ediyorduk dedigim gibi ama gel gelelim simdiye…

Bir kac gun stokta sutum kalmamisti ve hazir mama vermeyi denedik bebegime ama maalesef almadi…diyeceksinizki neden daha once denemediniz mamayi?? Dogum iznimdeyken bir kac defa verdim mamayi ve sorun olmamisti.. severek icmisti…calismaya basladiktan sonra 2 defa verdigimde istifra etti…cocuk acaba mamayi icersem kusarim diye icmiyor olabilirmiki??? Hadi icmesin…esim mamayida almiyor diye pirinc unu mamasi vermis…ve bebegim 2 gundur kaka yapmiyor…bugunde yapmazsa 3 olacak…bol bol emzirmeye calistim su verdim portakal suyu verdim ama nafile…karnina masaj yaptim, zeytinyagiyla poposunu ovdum ve ayaklarinin altina sabaha kadar sicak su torbasi koydum…gece bile kac defa kontrol ettim ama maalesef yapmadi henuz…ayrica dun aksamda kendim nane limon kaynatip ictim, belki sutten gecer diye..ama o da bi ise yaramadi…

Doktorumu arayacagim birazdan, ama akil akildan ustundur bir danisayim sizlere dedim…biliyorum baska bir basliga acabilirdim bu konuyu ama suanda o kadar cok dert edindimki bu durumu…dogru durust uyumadim gece bu yuzden ve suanda basim cok agriyor. Rabbim kolaylik versin insaAllah…tum gun ayakta olmak sorun degilde, yavrum kakasini yapsaydi cok rahatlayacaktim :43::43:

benim ablamın bebeğinede aynı şey olmuştu hatta etrafta olay oldu çocuğun kakası. sonrasında kayısılı danino verdik hemen yaptı hemde çok rahat. deneyebilirsiniz bence

ah canim cekmeyen bilmez ben buyuk kizimda cok cektim kabizlik illetinden benim yavrumda icmedi formula begenmedi anne sutude yetersiz kaldi lanet olasi depresyon her dogumdan sonra vurdu elimde olmadan sut kalmadi dr aciklamasi vucudum kendisi yapiyormus ben istemesemde 3 dogum ve sonrasi lohusalik agir depresyon neyse sut yetmedi formulada almayinca bende pirinc unundan mama yapmistim yavrumun ici cikacak gibiydi bende zeytinyagi verirdim rahatlardi kizim 10 yasina girdi halen sorunlu benden sana tavsiye kesinlikle formulaya alistir 2ve 3 cu cocuklarima formula verdim hicbir sorun yasamadim 2 yasindaki kizim halen formula iciyor sutu vermemem gerekiyor ama sutu sevmiyor bende hic icmemektense sabah 1 aksam 1 kez formula veriyorum arkadasimda gecenlerde formulanin kasik sayisini fazla koyup suyunu az koymus bebegim doymuyor diye allahim sanki yavrumun acisini cekiyordu bebegi hemen anladim eh tecrubeli olduk hemen sordum formula fazla koyup suyunumu azaltin aaa nerden bildim aynen oyle yaptim gece rahat uyusun karni doysun diye dedi cocugu acayip kabiz olmustu pirincunundanda mama yaparsan sulu olsun tatlim koyu oldumu direk kabiz oluyor yavrular

Back