• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canlarim, lutfen bi bakar misiniz??? bebegim kakasini yapmiyor ):

Sakin ol arkadaşım... biz de günlerce çocuk kaka yapmıyor diye üzülüp yapınca deriiiin bir oh çekerdik.

Bol bol emzirmelisin bebeğini. sana süt gelmiyor gibi gelebilir ama o çeker...
Gliserin konsuk fayda etmişti bize de ama doktorunu aramalısın önce.
Bir de alt karnına masaj yap bence. çok hafif değil ama tabii ki çok sert de değil.
Zeytinyağını poposuna sürmek hala işimize yarıyor.

bir de inek sütü ile mi yapmış mamayı o da rahatsız edebilir başlarda.

Geçmiş olsun inşallah yapmıştır.

poposuna bolca zeytin yağı sür 1 çay kaşığı kadarda zeytin yağı içir ama unutma bunlar geçici çözüm.muhtemelen mamadan dolayı olmuştur mamayı değiştirmen gerekebilir doktor görmeli yinede

1 çay kaşığı saf zeytinyağı içir, zararı olmaz neticede. Bağırsaklarını yumuşatır. Şayet bir mamayı içmek istemiyorsa farklı bir marka mama deneyebilirsiniz. Bazı bebekler kimi mamaları severek içiyor kimisini içmek istemiyorlar.

Oyy kuzum benim kakasinimi yapamiyor yerim ben onu yer..
Canim ben anne degilim
Ama yinede yazmak istedim
İkindigini gordugun zaman
Kulak copune bolca krem sur
Ve bebisin poposuna biraz girdir.
Bir tanidigim boyle yapmisti
Sahit olmustum
Cubugu cikarmasiyla kakasini yapmisti bebis.

Kızımda bebekken kabızlık problemi olmuştu doktor 1 haftaya kadar olabilir diyordu ama ben çok telaşlanıyordum haliyle.
Sonra bize diyet listesi verdi. Listede portakal suyu yasaklılar arasındaydı gaz yaptığı için sende verme bana kalırsa.
Armut, kayısı püresi ve kabak çorbası içine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı ile verebilirsin canım.
Bir de ılık banyo yaptır çok iyi gelir. Geçmiş olsun miniğe.

Oyy kuzum benim kakasinimi yapamiyor yerim ben onu yer..
Canim ben anne degilim
Ama yinede yazmak istedim
İkindigini gordugun zaman
Kulak copune bolca krem sur
Ve bebisin poposuna biraz girdir.
Bir tanidigim boyle yapmisti
Sahit olmustum
Cubugu cikarmasiyla kakasini yapmisti bebis.

Canım benim şimdiden aklında olsun makata birşey sokulmaz milimetrik giriş bile olsa. O tanıdığın yanlış yapmış. En fazla anüse kapı ziline basar gibi minik minik uyarı verirsin.

Anladim cnm
Bende sormustum tehlikeli degilmi diye
Yok hic bisi olmaz deyince aklima geldi yazayim dedim
Ama siz daha iyi bilirsiniz tabiki
Yanlis yonlendirmek istemem
Ozur dilerim.

ek gıda döneminde kabızlık çok normal bebeğin bağırsakları yeni besinlerle tanışıyor kabullenmesi kolay olmuyor pirinç unu verme çünkü çok kabızlık yapıyor illa vereceksen çok sulu hazırla portakal suyuda verme çünkü portakaldaki sitrit asit gaz yapar kakasını yaparken yanma yapar ayrıca alerjendir portakal 8 aylıkken başla vermeye ayrıca makata sokulan fitil benzeri şeylerin bir zararı yok ben oğluma küçük bir parça beyaz sabunu bıçakla kesip ucunu sivriltip zeytinyağlı ılık suda bekletip yumuşayınca makattan sokuyordum günlerce yapmamış olsada birkaç saniyede kakasını rahatlıkla yapıyordu eskiden annelerde böyle yaparmış hiçbir zararını görmedim

ek gıda döneminde kabızlık çok normal bebeğin bağırsakları yeni besinlerle tanışıyor kabullenmesi kolay olmuyor pirinç unu verme çünkü çok kabızlık yapıyor illa vereceksen çok sulu hazırla portakal suyuda verme çünkü portakaldaki sitrit asit gaz yapar kakasını yaparken yanma yapar ayrıca alerjendir portakal 8 aylıkken başla vermeye ayrıca makata sokulan fitil benzeri şeylerin bir zararı yok ben oğluma küçük bir parça beyaz sabunu bıçakla kesip ucunu sivriltip zeytinyağlı ılık suda bekletip yumuşayınca makattan sokuyordum günlerce yapmamış olsada birkaç saniyede kakasını rahatlıkla yapıyordu eskiden annelerde böyle yaparmış hiçbir zararını görmedim

Bu sabun olayını ben yapmadım ama eskiden çok kullanılıyormuş fitil gibi.
Yeni doğum yaptığımda 2. gün bebeğim çok ağladı gazı vardı ve kakasını yapamamıştı. Hemşire termometrenin ucunu azıcık değdirmesiyle yapıp rahatlamıştı.

Bu sabun olayını ben yapmadım ama eskiden çok kullanılıyormuş fitil gibi.
Yeni doğum yaptığımda 2. gün bebeğim çok ağladı gazı vardı ve kakasını yapamamıştı. Hemşire termometrenin ucunu azıcık değdirmesiyle yapıp rahatlamıştı.

ben hiç eczaneden fitil almadım hep böyle yaptım oğlum 2 yaşında kakasını nadiren zor yaptığında eşim sabun mu yapsan diyo yok artık kocaman adam oldu kendi yapsın diyorum çokta bu tür şeylere alıştırmamak lazım bağırsak tembelliği yapabilir ama bu yöntemin hiçbir zararı yok zorda kalınca uygulanabilir

Makata sabun, kulak çubuğu, termometre sokulması bunlar zararlı şeyler, hele sabun içindeki kimyasalların zararı olabilir ayrıca çocuğun makatında yanma ve kaşıntı yapar. Canını yakar...

Konu sahibi arkadaş bebeğin daha 4 aylık şunu yedir bunu içir dememiz yanlış olur, sen en iyisi doktrorundan bilgi al...

Son düzenleme:
Makata sabun, kulak çubuğu, termometre sokulması bunlar zararlı şeyler, hele sabun içindeki kimyasalların zararı olabilir ayrıca çocuğun makatında yanma ve kaşıntı yapar. Canını yakar...

Konu sahibi arkadaş bebeğin daha 4 aylık şunu yedir bunu içir dememiz yanlış olur, sen en iyisi doktrorundan bilgi al...

Evet cok dogru soylediklerinize katiliyorum.
Doktorumuz bize cok zararli oldugunu fitilin bile mumkun oldugunca az kullanilmasi gerektigini bu makata bisey sokmanin cocugun cinsel gelisimini olumsuz etkileyecegini 12 aydan sonra hic fitil bile kullanmamamizi soylemisti.
Konu sahibine onerim yazildi mi bilmiyorum ama cezvede 1 cay kasigi kimyonu hafif ilistirip bebise 2-3 cay kasigi icirin.hicbir zarari yoktur.hemen yapacaktir.
Birde portakal suyu 1 yasina kadar verilmemeli diye biliyorum.

merak etme canım 7 güne kadar normal.bu zamandan sonra bebekler sık sık böyle oluyor.ilk zamanlar ben de paniklemiştim kabız mı oldu diye ama birçok bebeğin böyle olduğunu görünce rahatladım.zaten sonra ara verdiği çok oldu.yalnız şunu söylemeden geçemiycem pirinç unu verme canım hiçbir faydası yok.ek gıda için de biraz daha beklesen iyi olur.gerçi şimdi de veriyorsan çok az ver.6.ayda başlarsın tam olarak.

Degerli yorumlariniz icin cok tesekkur ederim arkadaslar…dun tekrardan doktorumu aramistim ve bugunde yapmazsa saat oglen 2 ye kadar o zaman kontrole goturecektim karnini filan kontrol edecekti…herhalde kabizlik var mi ona bakacakti…neyseki buna gerek kalmadi cunku cok sukur melegim bu sabah kakasini yapti..:32:

Sadece anne sutu aldigi zamanlarda tabiiki kaka kivami daha ince oluyordu, bugunku biraz daha katiydi…normal herhalde bu durum..cunku 2-3 gundur baya birseyler verdik…yogurt, meyve suyu, brokoli vs…

Buarada dun armut suyu ve posasi verdim…posasini yemedi ama suyunu icti birazcik olsun…haricinde sabun olayini bende biliyorum ama icine koymaya cesaret edememistim henuz…ama bizlerde bu sekilde buyumusuz…ilk gun ve dun zeytinyagi icirdim..eger devam etseydi her gun 1 cay kasigi vermeye devam edecektim..
Uzmanlara gore bagirsaklar zeytinyagini bir zehir olarak kabul ediyormus, dolayisiyla bu yuzden insan tuvaletine daha kolay cikabiliyormus…tabii bu durum daha uzun surebilirdi..cok sukur Rabbime…Allah kimseye evladinin kivrandigini aci cektigini gostermesin.

Buarada farkli mamalar denedim ama icmeyince icmedi..halbuki bir kac defa sorunsuzca icmisti…

Bir daha kolay kolay pirinc unu mamasi verecegimi sanmiyorum..yesede yemesede baska birseyler yesin ne yapayim..bu da bize ders oldu. Ama cocuk bu illaki gene bu tarz skntilarla karsilasacagiz..ek gidaya basladigimiz icin ozellikle…Allah kolaylik versin tum annelere ve buyumeye calisan yavrularimiza…
:16::16:

gozunuz aydin :)

hemsire dort gunluk kizima termometrenin ucuyla masaj yaparak cikartirmisti
buyuk kizima su an 19 aylik 4-5 kere sabun kullandigimi bilirim caresizlikten
geceleri cok agliyordu
neyseki bir sey olmadi

sanirim sizinde yavrunuz dort aylik merak ettigim kakasi sari rengimi?

geceleri cok agliyordu
neyseki bir sey olmadi

sabun yöntemi çok kullanılan bir yöntem mecbura kalınca çoğu anne yapar bazı arkadaşlar tuhaf tuhaf yorum yapmış yok çocuğun cinsel gelişimini bozar falan sanki hergün yapılsın demişiz bizede yapılmıştır eşcinselmi olduk abartmak bazı insanların hobisi galiba:47::47::47:

Degerli yorumlariniz icin cok tesekkur ederim arkadaslar…dun tekrardan doktorumu aramistim ve bugunde yapmazsa saat oglen 2 ye kadar o zaman kontrole goturecektim karnini filan kontrol edecekti…herhalde kabizlik var mi ona bakacakti…neyseki buna gerek kalmadi cunku cok sukur melegim bu sabah kakasini yapti..:32:

Sadece anne sutu aldigi zamanlarda tabiiki kaka kivami daha ince oluyordu, bugunku biraz daha katiydi…normal herhalde bu durum..cunku 2-3 gundur baya birseyler verdik…yogurt, meyve suyu, brokoli vs…

Buarada dun armut suyu ve posasi verdim…posasini yemedi ama suyunu icti birazcik olsun…haricinde sabun olayini bende biliyorum ama icine koymaya cesaret edememistim henuz…ama bizlerde bu sekilde buyumusuz…ilk gun ve dun zeytinyagi icirdim..eger devam etseydi her gun 1 cay kasigi vermeye devam edecektim..
Uzmanlara gore bagirsaklar zeytinyagini bir zehir olarak kabul ediyormus, dolayisiyla bu yuzden insan tuvaletine daha kolay cikabiliyormus…tabii bu durum daha uzun surebilirdi..cok sukur Rabbime…Allah kimseye evladinin kivrandigini aci cektigini gostermesin.

Buarada farkli mamalar denedim ama icmeyince icmedi..halbuki bir kac defa sorunsuzca icmisti…

Bir daha kolay kolay pirinc unu mamasi verecegimi sanmiyorum..yesede yemesede baska birseyler yesin ne yapayim..bu da bize ders oldu. Ama cocuk bu illaki gene bu tarz skntilarla karsilasacagiz..ek gidaya basladigimiz icin ozellikle…Allah kolaylik versin tum annelere ve buyumeye calisan yavrularimiza…
:16::16:

geçmiş olsun canım ilk çocuk olunca her durum olağanüstü bir durummuş gibi geliyor insana kabızlığa ishale ateşe sende alışırsın:emir_bebek::emir_bebek:

geceleri cok agliyordu
neyseki bir sey olmadi

evet canim sari renginde...ama sunu soyleyim bebegim sadece 1 gun pirinc unu mamasi yedi yani 3-4 defa toplamda..250-300 ml ancak vardir yoktur…haricinde bununla birlikte ek gidayada gectik..ama cok sukur hala anne sutu aliyor bebegim…ve pirinc unu mamasini yedigi gun aksaminda ve sabahinda emzirmistim..sadece stokta sutum olmadigi icin gunduz ben isteyken esim vermisti..caresizlikten diyebiliriz bi nevi…

buarada bende gunumuzde bazi seylerin abartildigini dusunmuyor degilim…yani sabunu cogu annemiz cogumuza denemistir...boyle zor bir durumda bi cok anne cocugunun cinsel egiliminin degisecegini degilde daha cok cani yanar mi sabunu koyarsam diye dusuneceginden eminim. insan anne olunca hic bi zaman yapmam dedigi seyleri bile yapabiliyor, bunu yasayarak ogreniyorum cok sukur. Bu yuzden asla ASLA dememek gerek diye dusunuyorum.

Back