Oyy kuzum benim kakasinimi yapamiyor yerim ben onu yer..
Canim ben anne degilim
Ama yinede yazmak istedim
İkindigini gordugun zaman
Kulak copune bolca krem sur
Ve bebisin poposuna biraz girdir.
Bir tanidigim boyle yapmisti
Sahit olmustum
Cubugu cikarmasiyla kakasini yapmisti bebis.
ek gıda döneminde kabızlık çok normal bebeğin bağırsakları yeni besinlerle tanışıyor kabullenmesi kolay olmuyor pirinç unu verme çünkü çok kabızlık yapıyor illa vereceksen çok sulu hazırla portakal suyuda verme çünkü portakaldaki sitrit asit gaz yapar kakasını yaparken yanma yapar ayrıca alerjendir portakal 8 aylıkken başla vermeye ayrıca makata sokulan fitil benzeri şeylerin bir zararı yok ben oğluma küçük bir parça beyaz sabunu bıçakla kesip ucunu sivriltip zeytinyağlı ılık suda bekletip yumuşayınca makattan sokuyordum günlerce yapmamış olsada birkaç saniyede kakasını rahatlıkla yapıyordu eskiden annelerde böyle yaparmış hiçbir zararını görmedim
Anladim cnm
Bende sormustum tehlikeli degilmi diye
Yok hic bisi olmaz deyince aklima geldi yazayim dedim
Ama siz daha iyi bilirsiniz tabiki
Yanlis yonlendirmek istemem
Ozur dilerim.
Bu sabun olayını ben yapmadım ama eskiden çok kullanılıyormuş fitil gibi.
Yeni doğum yaptığımda 2. gün bebeğim çok ağladı gazı vardı ve kakasını yapamamıştı. Hemşire termometrenin ucunu azıcık değdirmesiyle yapıp rahatlamıştı.
Makata sabun, kulak çubuğu, termometre sokulması bunlar zararlı şeyler, hele sabun içindeki kimyasalların zararı olabilir ayrıca çocuğun makatında yanma ve kaşıntı yapar. Canını yakar...
Konu sahibi arkadaş bebeğin daha 4 aylık şunu yedir bunu içir dememiz yanlış olur, sen en iyisi doktrorundan bilgi al...
gozunuz aydin :)
hemsire dort gunluk kizima termometrenin ucuyla masaj yaparak cikartirmisti
buyuk kizima su an 19 aylik 4-5 kere sabun kullandigimi bilirim caresizlikten
geceleri cok agliyordu
neyseki bir sey olmadi
sanirim sizinde yavrunuz dort aylik merak ettigim kakasi sari rengimi?
Degerli yorumlariniz icin cok tesekkur ederim arkadaslar…dun tekrardan doktorumu aramistim ve bugunde yapmazsa saat oglen 2 ye kadar o zaman kontrole goturecektim karnini filan kontrol edecekti…herhalde kabizlik var mi ona bakacakti…neyseki buna gerek kalmadi cunku cok sukur melegim bu sabah kakasini yapti..
Sadece anne sutu aldigi zamanlarda tabiiki kaka kivami daha ince oluyordu, bugunku biraz daha katiydi…normal herhalde bu durum..cunku 2-3 gundur baya birseyler verdik…yogurt, meyve suyu, brokoli vs…
Buarada dun armut suyu ve posasi verdim…posasini yemedi ama suyunu icti birazcik olsun…haricinde sabun olayini bende biliyorum ama icine koymaya cesaret edememistim henuz…ama bizlerde bu sekilde buyumusuz…ilk gun ve dun zeytinyagi icirdim..eger devam etseydi her gun 1 cay kasigi vermeye devam edecektim..
Uzmanlara gore bagirsaklar zeytinyagini bir zehir olarak kabul ediyormus, dolayisiyla bu yuzden insan tuvaletine daha kolay cikabiliyormus…tabii bu durum daha uzun surebilirdi..cok sukur Rabbime…Allah kimseye evladinin kivrandigini aci cektigini gostermesin.
Buarada farkli mamalar denedim ama icmeyince icmedi..halbuki bir kac defa sorunsuzca icmisti…
Bir daha kolay kolay pirinc unu mamasi verecegimi sanmiyorum..yesede yemesede baska birseyler yesin ne yapayim..bu da bize ders oldu. Ama cocuk bu illaki gene bu tarz skntilarla karsilasacagiz..ek gidaya basladigimiz icin ozellikle…Allah kolaylik versin tum annelere ve buyumeye calisan yavrularimiza…
gozunuz aydin :)
hemsire dort gunluk kizima termometrenin ucuyla masaj yaparak cikartirmisti
buyuk kizima su an 19 aylik 4-5 kere sabun kullandigimi bilirim caresizlikten
geceleri cok agliyordu
neyseki bir sey olmadi
sanirim sizinde yavrunuz dort aylik merak ettigim kakasi sari rengimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?