Merhaba hanimlar,
4 aylik bir bebegim var ellerinizden oper ablalari
Bugune kadar iyi kotu anne sutuyle idare ettik, zaten dogum iznindende yeni cikmis sayilirim. Evdeyken idare ediyorduk dedigim ama gel gelelim simdiye
Bir kac gun stokta sutum kalmamisti ve hazir mama vermeyi denedik bebegime ama maalesef almadi diyeceksinizki neden daha once denemediniz mamayi?? Dogum iznimdeyken bir kac defa verdim mamayi ve sorun olmamisti.. severek icmisti calismaya basladiktan sonra 2 defa verdigimde istifra etti cocuk acaba mamayi icersem kusarim diye icmiyor olabilirmiki??? Hadi icmesin esim mamayida almiyor diye pirinc unu mamasi vermis ve bebegim 2 gundur kaka yapmiyor bugunde yapmazsa 3 olacak bol bol emzirmeye calistim su verdim portakal suyu verdim ama nafile karnina masaj yaptim, zeytinyagiyla poposunu ovdum ve ayaklarinin altina sabaha kadar sicak su torbasi koydum gece bile kac defa kontrol ettim ama maalesef yapmadi henuz ayrica dun aksamda kendim nane limon kaynatip ictim, belki sutten gecer diye..ama o da bi ise yaramadi
Doktorumu arayacagim birazdan, ama akil akildan ustundur bir danisayim sizlere dedim biliyorum baska bir basliga acabilirdim bu konuyu ama suanda o kadar cok dert edindimki bu durumu dogru durust uyumadim gece bu yuzden ve suanda basim cok agriyor. Rabbim kolaylik versin insaAllah tum gun ayakta olmak sorun degilde, yavrum kakasini yapsaydi cok rahatlayacaktim
sizin buraya yazı yazmaya vaktiniz var ama doktora gözüktürecek vaktiniz yok sanırım.Benim çocuğumun başına öyle bişi gelse ki bu ufak bişi dünyam durur yani...acil doktota gidin bebeğe yazık yaaa:18::84:
geçmiş olsun canım, bebeğin yapamadığı için ağlıyormu, karnı şişmi, herhangi bir rahatsızlık belirtisi var mı?
eğer yoksa, 3 aydan sonra bebeklerin dışkılama alışkanlıkları değişebiliyormuş, panik yapma,
yinede doktora danış belki fitil verir, sende rahatlarsın bebişinde rahatlar.
sagol canim…fitilde verdim dun aksam..bagirsaklari alisik degil ondan oldu herhalde…
isin kotusu boyle ek gidaya gecince ozellikle doktorlar agirdan aliyorlar…ins. Ben evham yapiyorumdur. :18:
benimde sinirlerim zıpladı sabah sabah...
ne talihsiz bir mesaj
canım yanlış hatırlamıyorsam 5 yada 7 güne kadar kaka yapmaması normal.
doktora götürsen oda normal diyecek.
ilk defa pirinç unu aldığı için böyle olmuş.
arkadaşın dediği gibi kaşık mamalarını tercih edersen daha iyi olur.
ben hiç fitil vermedim ama sürekli poposunu zeytinyağ sürerdim.
birde ek gıdaya geçtiysen armut verebilirsin.
kabızlığa en iyi gelen meyve armut diye biliyorum
beni hic tanimayan hatta anne bile olmamis insanlarin anneligimi sorgulamalari cok talihsiz evet. Umarim kendi cocugunun basina boyle birsey gelmez ve umarim benim durumumda olmaz kendileri…simdiden buyuk buyuk atmak cok kolay tabii..
cok sagolun kizlar…maksat cocugu o anda doyurmakti sanirim bu yuzden boyle birsey yapildi..yoksa ek gidaya pirinc unu mamasiyla baslamayi dusunmuyordum kesinlikle…ve dedigim gibi daha onceden mama iciyordu ama aksilik icmeyesi tutu maalesef. Anlayacaginiz aksilikler ust uste gelmis oldu…zeytinyagida verdim…ama armut verebilirim dediginiz gibi…pure sekline getirip veririmde, icine su filan katmak gerekiyor mu???
beni hic tanimayan hatta anne bile olmamis insanlarin anneligimi sorgulamalari cok talihsiz evet. Umarim kendi cocugunun basina boyle birsey gelmez ve umarim benim durumumda olmaz kendileri…simdiden buyuk buyuk atmak cok kolay tabii..
cok sagolun kizlar…maksat cocugu o anda doyurmakti sanirim bu yuzden boyle birsey yapildi..yoksa ek gidaya pirinc unu mamasiyla baslamayi dusunmuyordum kesinlikle…ve dedigim gibi daha onceden mama iciyordu ama aksilik icmeyesi tutu maalesef. Anlayacaginiz aksilikler ust uste gelmis oldu…zeytinyagida verdim…ama armut verebilirim dediginiz gibi…pure sekline getirip veririmde, icine su filan katmak gerekiyor mu???
buarada bebegim aglamiyor ama dun aksam ve sabah memedeyken ikindigina sahit oldum...
sizin buraya yazı yazmaya vaktiniz var ama doktora gözüktürecek vaktiniz yok sanırım.Benim çocuğumun başına öyle bişi gelse ki bu ufak bişi dünyam durur yani...acil doktota gidin bebeğe yazık yaaa:18::84:
Sagol canim...ahh ek gidaya gectigimiz icin hic birsey yemiyor desem yeridir...onca zaman sut ictikten sonra tabii suratini bi eksiktmesi varki gormeyin gitsin...
Bu dediginizi yapmaya calisacagim insaAllah. Yani kabizmi onuda bilmiyorum canim, sadece 4 aydir nerdeyse her gun yapan cocuk pirinc unundan sonra yapmiyor iste 2 gundur...bi sorun mu var diye dusunuyorsun illaki. Zeytinyagini ben ilk haftalardada vermistim her gun bir kasik gaz sorunu icin, ikinmasi oldugu icin...ama gaz sorunu kotu birseydi ama biliyordum buyumesiyle ilgisi vardi...alistim bir sure sonra ikinmalarina..cok sukur gecirdik o zamanlari...ama kaka yapamiyorsa cok kotu..biz buyukler bile ne kadar zorlaniyoruz boyle bir durumda..o yavrucaklarin agizlari var dilleri yok.
Valla boyle sacma sapan yorumlarinizi kendinize saklayin, insanin sinirlerini ziplatmayin adam gibi konu actik fikir istedik insanin morali bozuk dahada bozmaya cok meraklisiniz siz ve sizin gibiler. Ne durumda oldugumu ne biliyorsunuz? Allah askina yapmayin icerigi faydali bilgiler istiyorum.
Cok sagolun kizlar Su veriyorum arkadaslar bol bol emzirmeye calisiyorum..doktorun tavsiyesi bunlardi bi defa daha sknti yasamistik..ama o zaman sadece anne sutu aliyordu.
Meyvelere filan tam gecemedik maalesef ama gende bugun armut olayini deniycem..zeytinyaginada devam edicem insaAllah..
Buarada arkadaslar cam rendede rendelemek niye? Normal rende olmuyor mu acaba???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?