• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canlarim, lutfen bi bakar misiniz??? bebegim kakasini yapmiyor ):

tontriko

Rabbim sana emanetiz...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
38.023
70.806
798
Merhaba hanimlar,

4 aylik bir bebegim var ellerinizden oper ablalari…

Bugune kadar iyi kotu anne sutuyle idare ettik, zaten dogum iznindende yeni cikmis sayilirim. Evdeyken idare ediyorduk dedigim gibi ama gel gelelim simdiye…

Bir kac gun stokta sutum kalmamisti ve hazir mama vermeyi denedik bebegime ama maalesef almadi…diyeceksinizki neden daha once denemediniz mamayi?? Dogum iznimdeyken bir kac defa verdim mamayi ve sorun olmamisti.. severek icmisti…calismaya basladiktan sonra 2 defa verdigimde istifra etti…cocuk acaba mamayi icersem kusarim diye icmiyor olabilirmiki??? Hadi icmesin…esim mamayida almiyor diye pirinc unu mamasi vermis…ve bebegim 2 gundur kaka yapmiyor…bugunde yapmazsa 3 olacak…bol bol emzirmeye calistim su verdim portakal suyu verdim ama nafile…karnina masaj yaptim, zeytinyagiyla poposunu ovdum ve ayaklarinin altina sabaha kadar sicak su torbasi koydum…gece bile kac defa kontrol ettim ama maalesef yapmadi henuz…ayrica dun aksamda kendim nane limon kaynatip ictim, belki sutten gecer diye..ama o da bi ise yaramadi…

Doktorumu arayacagim birazdan, ama akil akildan ustundur bir danisayim sizlere dedim…biliyorum baska bir basliga acabilirdim bu konuyu ama suanda o kadar cok dert edindimki bu durumu…dogru durust uyumadim gece bu yuzden ve suanda basim cok agriyor. Rabbim kolaylik versin insaAllah…tum gun ayakta olmak sorun degilde, yavrum kakasini yapsaydi cok rahatlayacaktim :43::43:

Son düzenleme:
Merhaba hanimlar,

4 aylik bir bebegim var ellerinizden oper ablalari…

Bugune kadar iyi kotu anne sutuyle idare ettik, zaten dogum iznindende yeni cikmis sayilirim. Evdeyken idare ediyorduk dedigim ama gel gelelim simdiye…

Bir kac gun stokta sutum kalmamisti ve hazir mama vermeyi denedik bebegime ama maalesef almadi…diyeceksinizki neden daha once denemediniz mamayi?? Dogum iznimdeyken bir kac defa verdim mamayi ve sorun olmamisti.. severek icmisti…calismaya basladiktan sonra 2 defa verdigimde istifra etti…cocuk acaba mamayi icersem kusarim diye icmiyor olabilirmiki??? Hadi icmesin…esim mamayida almiyor diye pirinc unu mamasi vermis…ve bebegim 2 gundur kaka yapmiyor…bugunde yapmazsa 3 olacak…bol bol emzirmeye calistim su verdim portakal suyu verdim ama nafile…karnina masaj yaptim, zeytinyagiyla poposunu ovdum ve ayaklarinin altina sabaha kadar sicak su torbasi koydum…gece bile kac defa kontrol ettim ama maalesef yapmadi henuz…ayrica dun aksamda kendim nane limon kaynatip ictim, belki sutten gecer diye..ama o da bi ise yaramadi…

Doktorumu arayacagim birazdan, ama akil akildan ustundur bir danisayim sizlere dedim…biliyorum baska bir basliga acabilirdim bu konuyu ama suanda o kadar cok dert edindimki bu durumu…dogru durust uyumadim gece bu yuzden ve suanda basim cok agriyor. Rabbim kolaylik versin insaAllah…tum gun ayakta olmak sorun degilde, yavrum kakasini yapsaydi cok rahatlayacaktim :43::43:

sizin buraya yazı yazmaya vaktiniz var ama doktora gözüktürecek vaktiniz yok sanırım.Benim çocuğumun başına öyle bişi gelse ki bu ufak bişi dünyam durur yani...acil doktota gidin bebeğe yazık yaaa:18::20::50::84:

geçmiş olsun canım, bebeğin yapamadığı için ağlıyormu, karnı şişmi, herhangi bir rahatsızlık belirtisi var mı?
eğer yoksa, 3 aydan sonra bebeklerin dışkılama alışkanlıkları değişebiliyormuş, panik yapma,
yinede doktora danış belki fitil verir, sende rahatlarsın bebişinde rahatlar.

sizin buraya yazı yazmaya vaktiniz var ama doktora gözüktürecek vaktiniz yok sanırım.Benim çocuğumun başına öyle bişi gelse ki bu ufak bişi dünyam durur yani...acil doktota gidin bebeğe yazık yaaa:18::20::50::84:

Valla boyle sacma sapan yorumlarinizi kendinize saklayin, insanin sinirlerini ziplatmayin…adam gibi konu actik fikir istedik…insanin morali bozuk dahada bozmaya cok meraklisiniz siz ve sizin gibiler. Ne durumda oldugumu ne biliyorsunuz? Allah askina yapmayin icerigi faydali bilgiler istiyorum.

geçmiş olsun canım, bebeğin yapamadığı için ağlıyormu, karnı şişmi, herhangi bir rahatsızlık belirtisi var mı?
eğer yoksa, 3 aydan sonra bebeklerin dışkılama alışkanlıkları değişebiliyormuş, panik yapma,
yinede doktora danış belki fitil verir, sende rahatlarsın bebişinde rahatlar.

sagol canim…fitilde verdim dun aksam..bagirsaklari alisik degil ondan oldu herhalde…

isin kotusu boyle ek gidaya gecince ozellikle doktorlar agirdan aliyorlar…ins. Ben evham yapiyorumdur. :18:

nispeten katı olarak pirinç unu verdiğinizden kakanın yoğunluğu çoğaldığından yapmaya zorlanıyordur belki. 2 gün çok uzun bir süre değil ama yine de bebek çok sıkıntı yaşıyorsa bir kereliğe mahsus kansuk fitil verebilirsiniz. bebekler için olanından. günde bir çay kaşığı zeyntinyağını da verebilirsiniz ağız yoluyla. eğer yine sorunu devam ederse doktora götürürsünüz. bu yazdıklarım bizim de çocuk doktorumuzun bize önerileri.

bir de pirinç unu yerine kaşık mamalarını tercih edin derim ben

sagol canim…fitilde verdim dun aksam..bagirsaklari alisik degil ondan oldu herhalde…

isin kotusu boyle ek gidaya gecince ozellikle doktorlar agirdan aliyorlar…ins. Ben evham yapiyorumdur. :18:

ek gıdaya geçtiğiniz için alışmaya çalışıyor, dediğim gibi ağlaması,şişkinliği falan yoksa panik yapma,
1 çay kaşığı zeytinyağı içirebilirsin,olmadı doktora götür canım, ama üzme bu kadar kendini, bebeğin artık büyüyor değişim geçiriyor :nazar:

benimde sinirlerim zıpladı sabah sabah...
ne talihsiz bir mesaj
canım yanlış hatırlamıyorsam 5 yada 7 güne kadar kaka yapmaması normal.
doktora götürsen oda normal diyecek.
ilk defa pirinç unu aldığı için böyle olmuş.
arkadaşın dediği gibi kaşık mamalarını tercih edersen daha iyi olur.
ben hiç fitil vermedim ama sürekli poposunu zeytinyağ sürerdim.
birde ek gıdaya geçtiysen armut verebilirsin.
kabızlığa en iyi gelen meyve armut diye biliyorum

benimde sinirlerim zıpladı sabah sabah...
ne talihsiz bir mesaj
canım yanlış hatırlamıyorsam 5 yada 7 güne kadar kaka yapmaması normal.
doktora götürsen oda normal diyecek.
ilk defa pirinç unu aldığı için böyle olmuş.
arkadaşın dediği gibi kaşık mamalarını tercih edersen daha iyi olur.
ben hiç fitil vermedim ama sürekli poposunu zeytinyağ sürerdim.
birde ek gıdaya geçtiysen armut verebilirsin.
kabızlığa en iyi gelen meyve armut diye biliyorum

evet pirinç ununu çok seviyor bu yaramazlar kaşık mamasına burun kıvırıyorlar ama ben de korkumdan hiç pirinç unu vermedim kaşık mamasını da büyük mücadelelerle yediriyorum. :)

1 çay kaşığı zeytinyağı içirin iyi gelecektir. Ben şuanda bile böyle bir durum yaşadığımda zeytin yağı içiyorum iyi geliyor.

beni hic tanimayan hatta anne bile olmamis insanlarin anneligimi sorgulamalari cok talihsiz evet. Umarim kendi cocugunun basina boyle birsey gelmez ve umarim benim durumumda olmaz kendileri…simdiden buyuk buyuk atmak cok kolay tabii..

cok sagolun kizlar…maksat cocugu o anda doyurmakti sanirim bu yuzden boyle birsey yapildi..yoksa ek gidaya pirinc unu mamasiyla baslamayi dusunmuyordum kesinlikle…ve dedigim gibi daha onceden mama iciyordu ama aksilik icmeyesi tutu maalesef. Anlayacaginiz aksilikler ust uste gelmis oldu…zeytinyagida verdim…ama armut verebilirim dediginiz gibi…pure sekline getirip veririmde, icine su filan katmak gerekiyor mu???

buarada bebegim aglamiyor ama dun aksam ve sabah memedeyken ikindigina sahit oldum...

Son düzenleme:
beni hic tanimayan hatta anne bile olmamis insanlarin anneligimi sorgulamalari cok talihsiz evet. Umarim kendi cocugunun basina boyle birsey gelmez ve umarim benim durumumda olmaz kendileri…simdiden buyuk buyuk atmak cok kolay tabii..

cok sagolun kizlar…maksat cocugu o anda doyurmakti sanirim bu yuzden boyle birsey yapildi..yoksa ek gidaya pirinc unu mamasiyla baslamayi dusunmuyordum kesinlikle…ve dedigim gibi daha onceden mama iciyordu ama aksilik icmeyesi tutu maalesef. Anlayacaginiz aksilikler ust uste gelmis oldu…zeytinyagida verdim…ama armut verebilirim dediginiz gibi…pure sekline getirip veririmde, icine su filan katmak gerekiyor mu???

armutu cam rendede rendeleyip çıkan suyuyla beraber verirsin canım azar azar. mamayı biberondan içmiyorsa bu bahsettiğim kaşık mamalarını da biberon mamasıyla veya anne sütüyle de karıştırıp hazırlayabiliyorsun istersen onlardan alıp biberon mamasıyla verirsin hem minik biberon mamasını da böylece yemiş olur. benim ikizlerim de 5 aylıklar ben bu şekilde veriyorum doktorun önerisiyle. bizim de kaka problemimiz oldu benimkiler de 2 günde bir kaka yapıyorlar. ama kabızlık sorunumuz yok kabız olmaları için katı ve azar azar yapmaları lazımmış.

bir de om-x diye bir gaz şurubu var bitkisel gerçi benim sıpalarımın gaz sorunu kalmadı çok ama arada bu şuruptan veriyorum rahat yapıyorlar kakalarını şurup tamamen bitkisel. ama bence şu an bu şuruba pek ihtiyacın yok senin 1 çay kaşığı zeytinyağını hergün ver çay kaşığıyla bir kerede hemen sonuç vermeyebilir.

Son düzenleme:
Sagol canim...ahh ek gidaya gectigimiz icin hic birsey yemiyor desem yeridir...onca zaman sut ictikten sonra tabii suratini bi eksiktmesi varki gormeyin gitsin...
Bu dediginizi yapmaya calisacagim insaAllah. Yani kabizmi onuda bilmiyorum canim, sadece 4 aydir nerdeyse her gun yapan cocuk pirinc unundan sonra yapmiyor iste 2 gundur...bi sorun mu var diye dusunuyorsun illaki. Zeytinyagini ben ilk haftalardada vermistim her gun bir kasik gaz sorunu icin, ikinmasi oldugu icin...ama gaz sorunu kotu birseydi ama biliyordum buyumesiyle ilgisi vardi...alistim bir sure sonra ikinmalarina..cok sukur gecirdik o zamanlari...ama kaka yapamiyorsa cok kotu..biz buyukler bile ne kadar zorlaniyoruz boyle bir durumda..o yavrucaklarin agizlari var dilleri yok.

buarada bebegim aglamiyor ama dun aksam ve sabah memedeyken ikindigina sahit oldum...

İlk defa verdiğin için normal.ek gıdaya geçerken kaka yapması 2-3 gün gecikebiliyor.
meyve püresine başladın mı bilmiyorum.ben armudu cam rendede rendeleyip veriyordum.armut sulu olduğu için içine su koymadım.
püreyi yutabiliyor mu bilmiyorum.eğer daha başlamadıysan.cam rendede rendeledikten sonra rendelediğin armut püresini tülle suyunu sıkıp sadece suyunu vereblirsin.ama posası daha etkilidir eğer yutabilirse.
suyunu da verebilirsin püreyi almıyorsa.sonra yoğurduna katabilrisin.kaşık maması yaparsan onun içine katabilirsin.
doktorun dediğine göre, kayısı suyundan daha etkilidir.zeytin yağını popoya sürmenin dışında bir çay kaşığı kadar da ağızdan verebilirsin.

Son düzenleme:

Çocuğum 2 gündür kaka yapmıyor diye hemen doktota gözüktüremezsiniz.
Gözüktürübilirsiniz ama doktot normal der.
Hatta böyle bişi için ki bu ufak bişi telaşlandığınız için sizi sakinleştirir.
Siz de diğer tecrübeli annelerden fikir almak istersiniz,bir öneri,bir paylaşım,
bir yaşanmışlık ve bulunan bir çözüm.

Ben de zeytinyağını önerecektim ama arkadaşlar önermişler.
Umarım bugün beklenen gelir de minik sıkıntısını atar içinden.:)Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Sagol canim...ahh ek gidaya gectigimiz icin hic birsey yemiyor desem yeridir...onca zaman sut ictikten sonra tabii suratini bi eksiktmesi varki gormeyin gitsin...
Bu dediginizi yapmaya calisacagim insaAllah. Yani kabizmi onuda bilmiyorum canim, sadece 4 aydir nerdeyse her gun yapan cocuk pirinc unundan sonra yapmiyor iste 2 gundur...bi sorun mu var diye dusunuyorsun illaki. Zeytinyagini ben ilk haftalardada vermistim her gun bir kasik gaz sorunu icin, ikinmasi oldugu icin...ama gaz sorunu kotu birseydi ama biliyordum buyumesiyle ilgisi vardi...alistim bir sure sonra ikinmalarina..cok sukur gecirdik o zamanlari...ama kaka yapamiyorsa cok kotu..biz buyukler bile ne kadar zorlaniyoruz boyle bir durumda..o yavrucaklarin agizlari var dilleri yok.

yapar merak etme annesi zeytinyağına devam yaptığında bakarsın çok katı ve az yapıyorsa kabızlık demişti doktorumuz çok şükür benimkiler kabız değiller sadece 2 günde bir yapıyorlar.

ek gıda işkence gerçekten çok zor alışıyorlar armutu da rendeledikten sonra 2-3 çay kaşığıyla başla canım sonraki haftalarda birer çay kaşığı arttırırsın. biberon mamasını da dediğim şekilde kaşık mamasını biberon mamasıyla yap ver bakalım öyle kusacak mı yine ?

fitili de anak çok ıkınırsa ağlarsa ver her seferinde vermek bağırsak tembelliğine sebep olurmuş. üzülme benimkiler ek gıdaya geçmeden önce de kaka sorunu yaşarlardı. su veriyor musun peki ?

Valla boyle sacma sapan yorumlarinizi kendinize saklayin, insanin sinirlerini ziplatmayin…adam gibi konu actik fikir istedik…insanin morali bozuk dahada bozmaya cok meraklisiniz siz ve sizin gibiler. Ne durumda oldugumu ne biliyorsunuz? Allah askina yapmayin icerigi faydali bilgiler istiyorum.

geri kafalılık işte:36:

Muhtemelen pirinç unundan kaynaklanan kabızlık sorunudur.

Piriç unundan ziyade kaşık maması kullanabilirsiniz.

Biz kızım 4,5 aylıkken ek gıdalara geçmiştik, ama ilk ek gıdamız kabaktı, kabağı haşlayıp püresini yapıp sadece az bir zeytinyağı ile karıştırıp vermiştik. Meyve olarak ta bir gün armutsa ikinci gün elma püresi vermiştik.

Eğer bugünde yapmazsa muhtemelen doktorunuz ya fitil önerecek yada duphalac şurup önerecektir.

Geçmiş olsun...

Cok sagolun kizlar…Su veriyorum arkadaslar bol bol emzirmeye calisiyorum..doktorun tavsiyesi bunlardi bi defa daha sknti yasamistik..ama o zaman sadece anne sutu aliyordu.

Meyvelere filan tam gecemedik maalesef ama gende bugun armut olayini deniycem..zeytinyaginada devam edicem insaAllah..

Buarada arkadaslar cam rendede rendelemek niye? Normal rende olmuyor mu acaba???

Cok sagolun kizlar…Su veriyorum arkadaslar bol bol emzirmeye calisiyorum..doktorun tavsiyesi bunlardi bi defa daha sknti yasamistik..ama o zaman sadece anne sutu aliyordu.

Meyvelere filan tam gecemedik maalesef ama gende bugun armut olayini deniycem..zeytinyaginada devam edicem insaAllah..

Buarada arkadaslar cam rendede rendelemek niye? Normal rende olmuyor mu acaba???

cam rendede rendelenince daha küçük parçalara ayrılırıyor püre kıvamına geliyor normal rendede parçacıklar daha büyük oluyor yutmakta zorlanır cam rendede rendele mutlaka. cam rende züccaciyelerde büyük marketlerde bulunuyor küçük kayık tabak şeklinde fiyatı da 5 lira falan oluyor genelde.

Back