canlarııımmm bebişlere güzel yemek tarifleri ... burada buyrun bakalım

ben de tupperware de dondurdum. tupper konusunda kesinlikle şüphe yok içimde. çünkü bir keresinde okulda üzerine yoğurt dökülmüş bakla yemeği unutmuştum ertesi gün aynı şekilde duruyordu. hem de dışarıda. ama sebzelerin meyvelerin daha kesilirken vitaminleri ölmeye başlıyormuş. hergün haşlanmış sebze yemekten yakında filizlenmeye başlıycaz. :roflol:

Tavuk kÖftesı

1 adet kemıksız tavuk gÖĞÜsÜ
1 adet yumurta
1 adet kuru soĞan
1 tutam kekık
bıraz kaŞar peynır rendesı
1 dılım ekmek ıÇı

yapılıŞı
tavuk gÖĞÜsÜ ıÇınde kemık olmadıgı kesınleŞtıkten sonra blendırdan geÇırıp kıymma yapın...soganı dogramayın rendeleyın agıza gelmesın.dıĞer malzemelerıde ıÇıne koyup yoĞurun.sekıl verdıten sonra ıster kızartın ıster domates rendesını sıvıyaĞ v.s yag ıle tavaya koyup Üzerıne kÖftelerı yerlestırın kapagını kapatıp Çok kısık ateste pıŞırın.fakat domatesınız sezonda mevsımınde alıp dıfrıze koydugunuz domates ıse kullanın.bu dÖnemdekı domatesler hormonlu ÇÜnkÜ.ben dıfrıze atmıstım derın ıÇın onu kullanıyorum.bırde genelde nane konur kÖfteye ama cocuklar ıÇın hatta bÜyÜkler ıÇınde kekık kullanılabılır antıseptık ÖzellıĞı bvar bagısıklık sıstemını gÜÇlendırıyor.Bu arada hazır tavuk kıymasıda satılıyor fakat tavuğun hangi parcalarından hazırlanıyor bilinmez en saglıklısı evde hazırlamanız kıymayı..Derın cok sevdı umarım bebıŞlerınızde severler.hatta 1 gÖĞÜsten 14-15 tane cıkıyor kalanlarıda sız yıĞın Çok lezzetlı ve cok hafıf.çok beğeneceksiniz.afıyet seker olsun yarasın kuzularımıza.

Bırde ben bu sekılde yapıp dıfrıze atıyorum fakat ıÇınde yumurta oldugundan bı sorun olurmudifrizde beklemesi....yumurta koymadanmı dıfrıze atsak.cıkartıncamı yumurtayı eklesek.ve yumurtanın akınıda koyuyorum normalde haslama yumurtanın beyazını vermıyoruz ya.
herkese iyi geceler....

Son düzenleme:
Fatoşcum tarifler için sağol.Mısır unlu kahvaltı ve Tatlı sebze Püresini denedim.Püreye biraz burun kıvırdık ama yedik.Kahvaltıyı çok sevdi.2 gündür üst üste verdim.Ama bu gün mısır ununu fazla kavurmadım galiba çok gaz yaptı kuzucuğuma.Yarın diğer tarifleri de deneyeceğim.
Çok zevkli oğluşuma yemek yapmak yaaa terapi gibi.

bu akşam pişirdiğim yemeği yazayım bende
karnıbahar kereviz ve patatesi küçük küçük doğradım
soğanı kavurdum içine ananemizin yaptığı ev salçasından koydum
sebzeleri ekleyip kavurdum içine daha önceden haşladığım tavuğu didikledim
suyunu ekleyip pişirdim
gerçekten sibelcim terapi gibi bu kuzucuklara yemek yapmak
normalde geç saatte yemek yapmaya üşenirim ama kızım için zevkle yapıyorum
inşallah oda zevkle yer

sibelcim afiyet bal şeker olsun tuğraya maşallah beğendiğine sevindim ayrıca o mısır unlu kahvaltıyı bu zamana kadar sevmeyen bir bebeğe rastlamadım desem yeridir benim cadıda çok severek yiyyor onu aslında diğerinide çok sevdi bizimki belki yedikçe tuğra da alışır tadına..

KREMALI BROKOLı ÇORBASI
Keskin kokusu nedeiyle bebekler tarafından sevilmeyen brokoli bu tarifle yutuluyor:)
6-7 brokoli çiçekçiği
1 fincan bulgur gevreği
1/2 fincan soğan
21/2 sebze suyu veya su
NOT:bulgur gevreği denilen şey ince bulgurun yıkanıp iyice haşlanmasından ibaret
Tüm malzemeler yaklaşık 20 dk pişirilir.ve blenderdan geçirilir.
Ben buharlı pişiricide pişiriyorum.
Tuğra bunu çok severek yiyor.Zaten soğan sarımsak delisi.ıçine soğan sarımsak giren herşeyi ayıla bayıla yio

kızlar hangi mısır unu nu kullanıyorsanız firmasını arayarak ithal edip etmediklerini öğrenin..ben mesela Başak ın mısır nişastasını almıştım...bu gdo hadisesinden sonra firmayı aradım...çok amatör bir firmaymış..bir gıda mühendisine bğladılar beni..kardeşim belgesi var mı diyorum..cevap yok...siz incelettiniz mi ona da cevap yok...meğer kendileri üretmiyor taşeron bir firmadan alıyorlarmış..ithal mi ondan bile haberi yok yani..attım nişastayı olduğu gibi....iyi firmaları tercih edin ve mutlaka telefon açın..biraz baskı olsun şu firmaların üzerinde..kendilerine çeki düzen versinler azıcık...

luffee hayatım sana şu ekmek işini sormak istiyorum..ben dün carrefour dan ekolojik ekmek aldım...yalnız ekşimsi bir tadı var..yani bizim yememize imkan yok..ben o köy ekmeği tadındaki maya ekşiliği ağza gelen ekmekleri hiç yiyemem...içini anca çocuğun kahvaltısına filan koyuyorum..acaba senin migros tan aldığın ekmeklerde öyle mi? eğer öyleyse boşuna alıpt ziyanlık yapmayayım....

Aylincim ben 1 yıldır ekmek makinası aldım ekmeğimi tam buğday unu ile evde yapıyorum cevizlki zeytinli yulaf unlu kepekli sütlü v.s süper lezzetli ve bir okadarda sağlıklı oluyor içimderrahat benden gören en az 5 arkadaşım daha aldı şu anda iyikki almışız diyorlar tmm ilk başta normal ekmeğin yerini tutmuyor gibi gözüksede daha sonraları insan lezzetine alıştımı vazgeçemiyor inan ben mecbur kalmadıkça bakkaldan pek ekmek almıyorum yada mecbur kalırsam el değmeden hazırlandığını bildiğim için bana birazada daha hijenik geldiği için mantık olarak belediye ekmeği alıyorum en azından onlar hijen için fırınları denetlerken aynı hijensizliği belediyenin yapmıycağını düşünüyorum bu yüzdende diğer firmalara göre daha temiz olacağını tahmin ediyorum mantık olarak..

muhallebıyıı genellıkle bılen vardır ama ben bebişler için yınede yazayım dedım.
Muhallebi

1 lt süt ( 5 su bardağı)
3/4 su bardağı pirinç unu
200 gr ( 8 yemek kaşığı dolusu) tozşeker
1 çay kaşığı vanilya

Yapılışı:
1. Bir tencerede pirinç unuyla sütü iyice ezin, şeker katıp ateş üzerinde karıştırarak pişirin.

2. Ateşten almadan önce vanilya katın; istenilen koyuluğa gelince, birer kişilik kaselere boşaltın.

Püf Noktaları (ınce Ayrıntılar):
Not: Hazır pirinç unu yerine, evde yapacağınız pirinç unu da kullanabilirsiniz. Pirinci yıkayıp bir saat kadar suda bekletin. Suyunu süzüp iyice kurulayın ve havanda döverek un haline getirin ve elekten geçirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…