Cankırı///18

• Konu Sahibi Zeynepsude
İyi geceler diliyorum tüm çankırılı arkadaşlarıma
Kimse yok muuua.s.

• Konu Sahibi Zeynepsude
bende 4 yıldır cankırılıyım ortadan yazları 3 4 gün ortadayım güzel ve ank cok yakın bi yer

• Konu Sahibi Zeynepsude

• Konu Sahibi Zeynepsude
slm arkadaslar bende cankkırılıyım yapraklıdan

• Konu Sahibi Zeynepsude
slm arkadaşlar bende çankırı ortadan aslen buralıyım almanyada doğdum büyüdüm 8 yıl önce evlendikten sonra burda kaldım.
almanyaya gidip geliyorum arada bir.

• Konu Sahibi Zeynepsude
hadi başka yokmuyuz bu kadar mı

• Konu Sahibi Zeynepsude
eeeee kızlar nerelerdesiniz fisfisfis
Kimse uğramıyor:çok üzgünüm:

• Konu Sahibi Zeynepsude
slm arkadaşlar nerelerdesiniz hasret kaldık birbirimize.

• Konu Sahibi Zeynepsude
çankırılılar merhabalar bende babam tarafından çankırılıyım sevgiler ........

• Konu Sahibi Zeynepsude
çankırı yemekleri

TOYGA AŞI

BU YEMEĞE GÖVLE AŞI KEŞKEK DE DENıR YAPILIŞI Keşkeklik buğday fasulye nohut tencereye yağ konularak pişirilir içine istenirse kemikde atılır pişirildikden sonra yoğurt karıştırılarak üzerine nane ekilerek yenir, bu yemek çok geç pişer genelde kışın soba üzerine konulurak pişirilir ve kış aylarında çok yenir.

• Konu Sahibi Zeynepsude
BULGUR AŞI

BULGUR AŞI YAPILIŞI Bildiğimiz bulgur pilavının yapılışıdır ve sulu olur ancak çorba gibi değil

BULGUR AŞININ BıRÇOK ÇEŞıDı VARDIR;
DOMETES KONULANINA DOMATA AŞI SOĞAN KONULANINA SOĞAN AŞI,
PATLICAN KONULANINA BALDIRCAN AŞI
KABAK KONULANINA GABAK AŞI
AYRI YAPILDIĞI ZAMAN ıÇıNE PATATES KONULUR KIŞ AYLARINDA TEK BAŞINA YANINA SOĞAN OLDUMU TAMAMDIR

• Konu Sahibi Zeynepsude
SalÇalı erıŞte

Şehrıye Çorbası gıbı yapılır yaĞda soĞan salÇa kavrulur Üzerıne erıte su ılave edılır daha Önceden haŞlanmıŞ yeŞıl mercımek ılave edılerek pıŞırılır erıŞteler yaz aylarında toplu olarak kadınlar muhabbet ederek Şenlıklı Şekılde kıŞlık olarak hazırlanır

• Konu Sahibi Zeynepsude
tünaydın ,maşallah size hemşolar 1 aydır kimse uğramamış,en son ben uğramışım yine ben uğradım, nerdesiniz bekleniyorsunuz hanımlar topiğimiz gerilerde canlansın biraz,Çok üzgünüm çoooka.s.

• Konu Sahibi Zeynepsude
Tarihi [değiştir]Çankırı'nın adı, Batılı kimi gezginler tarafından "Çangırı" ya da "Çengiri" biçiminde yazılmıştır. Kent eski Gangra adlı kentin yerinde kurulmuştur. Önceleri Paphlagonia'ya bağlıydı. Sonra Pontus devletine, ardından da Galatia'ya bağlandı. Galatia hükümdarı Deiotarus, Gangra'yı merkez yaptı. M.Ö. 25'te Roma imparatorluğunun topraklarına katılan yöre, Bizanslılar zamanında bir ara sürgün yeri idi. Kimi kaynaklarda anılan Germanikopolis kentinin Gangra olduğu sanılıyor. Emeviler zamanında ıslam orduları birkaç kez saldırdılarsa da bu kaleyi ele geçiremediler.

Çankırı ve çevresi, 1071 Malazgirt zaferinden sonra Danışmendoğullarınca ele geçirildi.

Selçukluların Malatya'da tutsak edilip Niksar kalesine kapattıkları Antakya hükümdarı Bohemond'u kurtarmak için 1101'de ıstanbul'dan yola çıkan Raymond de Toulouse komutasındaki Haçlı Ordusu Ankara'yı aldıktan sonra Çankırı'ya yöneldiyse de kaleye giremediler. Amasya yakınlarında Selçuklu ordusuyla karşı karşıya gelen Haçlı Ordusu, bozguna uğradı. 1134'te Bizans ımparatoru Ioannes Komnenos şiddetli çarpışmalardan sonra kaleyi ele geçirebildiyse de, o döndükten sonra Danışmendliler kenti geri aldılar. Daha sonra yöreye Selçuklular egemen oldular. I. Murad zamanında Çankırı ve çevresi Osmanlı topraklarına katıldı. Timur, 1402'de Çankırı'yı eski sahiplerine verdiyse de, 1439'da I. Mehmet geri aldı.

Osmanlı döneminde yönetim bakımından anadolu eyaletine bağlı bir Livanın merkezi olan Çankırı, Cumhuriyetin ilanından önce Kastamonu vilayetine bağlı bir sancağın merkezi idi. Kurtuluş Savaşı sırasında ınebolu üzerinden ıstanbul'dan Ankara'ya yapılan malzeme ve insan naklinde Çankırı önemli bir aracı merkez rolünü oynamıştır. Cumhuriyet döneminde il merkezi haline getirilmiştir.

19. yüzyılın sonunda yaklaşık 16 bin olduğu tahmin edilen nüfusunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında 10 binin altına düştüğü görüldü. (1927'de 8.847). Ancak 1940'da 10 bini yeniden aşabilen (10.235) nüfus 1970'te 25 bini geçti (26.124). 1990'da da 45.496'ya ulaştı.

(Kengırı) kelimesinin (Çankırı) suretinde yazılması 11/ 4/ 1341 (1925 Miladi) tarihinde Çankırı Milletvekili A.Talat ONAY'ın öncülüğünde TBMM'ye verilen bir teklifle değiştirilmiştir. ([1])

ılin merkezi olan Çankırı kenti, Kızılırmak'ın kolları Acıçay ile Tatlıçay'ın birleştiği yerde kurulmuştur. Deniz yüzeyinden 700-800 m. yüksekliktedir. Çankırı çok eskiden bir kale kentiydi. Kent, sonraları sırtını kaleye dayayarak, güneye doğru yayıldı. Günümüzde, Tatlıçay'ın her iki yakasına serpilmiş durumdadır. Kalenin eteklerindeki mahalleler, kentin çekirdeğini oluşturur. Bu mahalleler dar sokaklıdır. Kentin yeni kesimleri ise, daha modern görünüşlüdür.

Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Zeynepsude
slmmmmmmmmmmm hemşolarrrrrrrrr

• Konu Sahibi Zeynepsude
Günaydın... Günaydın
ınsanlara günaydın...
Günaydın... Günaydın
Sevenlere günaydın...

Işıl ışıl bakışan gözlere
Cıvıl cıvıl uçuşan sözlere
Sıra sıra uyanan kalplere
Güzel olan herşeye, herkese
Günaydın... Günaydın

• Konu Sahibi Zeynepsude
iyi akşamlarr ,yine kimselerrrrrrrr yokkkkkkkk

• Konu Sahibi Zeynepsude
eeeeee hadi kızlar nerdesinizzzzzzz

• Konu Sahibi Zeynepsude
Ben de çankırılıyım...topiciğimizide yeni gördüm
KOrgun ilçemiz oluyor, köyümüzde Maruf:sm_cool:
Güneş 55 ablam sendemi aaa inan ayıp bana nasıl görmem burayı..
12 yıl aradan sonra memelekete gittim eşimle..
Maalesf o da cenazemiz vardı yoksa evler viraneyi hane durum da topraklarıda eller ekip biçiyor ...:1closedeyes:
İstanbulun tam tersi bir havası var bir kere rutubet hiç yok hele sanı daki çiçekler içim gitti yani buralarda ömür bitiriyoruz...
Eşime dönerken havasını bari poşetleseydik dedim.....kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…