Çocuk Hastalıkları canımm kızım ne zaman kurtulacakkkkkk

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

remgul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2010
23
1
36
İstanbul
merhabalar

benim kızım 3 ay 1 haftalık oldu daha önce yazmıştım kızım uyanık uyurken farketmiyor sürekli ıkınıyodu ıhh ıhhh fenalık geliyodu bunlar geçti ama hala uykusundan sürekli uyanıyor sürekli sallamak zorunda kalıyorum geceleri 5 saat filan uyuyor ama ondan sonra yine uyusa da yine fıkır akşamda 5 gibi başlıyor gece uyuyana kadar yani 11-12'ye kadar mızır mızır sakinleştiremiyoruz doktor kızımın çok gazlı olduğunu 4 aylık olduğunda yani dönmeye başladığında geçeceğini söylüyor. ama ne zaman artık çok bunaldım. sanki hep böle yaşayacakmışız gibi geliyor stresten sütüm azaldı...bunları yaşayan anneler var mı ve ne zaman bitecek........

Son düzenleme:
benim oğlum nerdeyse 5 aylık olucak. Ama malesef hala çok gazlıyız. Ama deyip geçmemek gerek bazen gazın altında bazı sindirim problemleri olabiliyor. Mesela benimkinde laktoz intoleransı çıktı. Öyle çok değişik bir belirtide yoktu. Klasik gazlı çocuk halleri.Az uyku çok ağlama sürekli kıvranma emerken de huzursuz emme. Yani diyeceğim dikkatli olmakta fayda var. İnşallah sadece gazdır. Ama malesef tecrübeyle sabit gazın kesin bir çözümü yok malesef. Kullandığın her ilaç ilk bir hafta iyi geliyor. Sonra yine başa dönüyorsun. Malesef çok zor bunu biliyorum çünkü bende aynısı yaşıyorum ama sabretmek gerekiyor.

ben metsil kullanmıştım oldukça rahattık hiç sıkıntımız olmadı tavsiye ederim..

bende bebeğimin gazlı dönemlerinde düzenli olarak metsil damla kullanmıştım o rahatlatıyodu bebeğimi ama düzenli kullanmak şart tabi

Canım, biraz sabır, hepsini geçecektir.
Sen sakin ol ki oda sakinleşsin.
Kızlar dediği gibi, gaz damlası kullan, karnına masaj yap ve her akşam banyo yaptır ona.
Bu günleri unutacaksın canım.
Ama sen bu dönemle huzursuz olma ki oda da olmasın.

bebeğin karnına saat yönünde dairesel hareketlerle masaj yapmakta çok iyi geliyor sonrasında bacaklarını kaldırıp biraz karnına yaklaştırınca gazını rahat çıkarıyor en önemlisi ayaklarını sıcak tutmak hatta ayaklarının altına ılık su torbası koyabilirsin çok işe yarıyor...ve sabır birkaç aya kalmaz geçecektir

ben hamileyken bana bebeğin doğduğunda mutlaka ona 1-2 çay kaşığı maden suyu içir demişlerdi
önceleri mümükün değil dedim ama yaptım,iykide yapmışım
20 günlükken hafif hafif gaz sorunumuz başladı,ben düzenli şekilde 2günde bi 1 çay kaşığı maden suyu verdim,2-3 tatlı kaşığıda rezene
kendim sürekli rezene içiyorum,artık inanki bıktım göresim gelmiyor o rezeneyi ama ben çok faydasını gördüm
3ay 2 haftalık bebeğim ve biz 20 günlükken sadece 3 gün çektik o gazı
günde en az 4-5 fincan rezene içersen (mümkünse aktardan alıp kendin kaynet milupayı falan tercih etme) hem sütün artar hemde bebeğin rahatlar
emerken bile aşağıdan dırt dırt çıkartıyor :)

ben de rezene ve naneyi birlikte kullanıyorum uyku da yapıyo,gazını da çıkartıyo.ayrıca kimyon da içiyorum.tavsiye ederim.4.ayımıza girmek üzereyiz epey azaldı bizde ıkınmalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…