- 1 Ekim 2011
- 6.339
- 4.851
- 373
- Konu Sahibi pirayegibi
-
Rabbim sifa versin ins yoktur ve tez zamnda duzelir moralinizi yuksek tutun umarim miniginz toparlanir bugunleride unutursunz dualarimdasnz..hem bağışıklık sistemi düşük hemde beyaz kanı yüksek
şuan beklemedeyiz
vucudunda bağışıklık sistemini düşüren şeyin o lanet hastalığın olup olmadığını anlayabilmek adına
ismini bile söylemek istemiyorum
Bunu benim kızım da geçirdi. Beş yaş civarında. Çok zordu o günler. Allah'ım bir daha yasatmasin. Hiç kimseye yasatmasin. Benimkinin çok hafif seyirliydi. İstirahat ile geçti gitti çok şükür. Sizin ki baya kötü olmuş.Merhaba
Büyük oğlum da buna benzer bir rahatsızlık geçirdi . 7 yaşındaydı .
Bağışıklık çöktü . Trombositler inanılmaz yükseldi . Her tarafı kan keseleri şeklinde döküntüler ile doldu .
tam adı
Henoch-Schönlein purpura (HSP) - NHS
Kanamalar o kadar ciddi boyuta ulaştı ki bağırsaklar ve böbrekler ciddi tehdit altındaydı . Gerçekten çok kötü günler geçirdik
Bağırsağı keserek kısaltabilirz ama siz uygun böbrek bulmaya çalışın dediler ve babamın ki tuttu . Kortizonlardan inanılmaz derecede şişti . O güzel çocuğum ne hale geldi sana anlatamam .
ama geçti . Azimle , umutla , pozitif psikoloji ile . Çocuklar bizden daha dirençli inan buna .
Şimdi 17 yaşında çok yakışıklı ve çok başarılı bir delikanlı oldu .
Sakın direncinizi kırmayın , umutsuzluğa kapılmayın her şey insanlar için .
Rabbim safi ismiyle sifa versin evladinizi size bagislasin insallahmerhaba hanımlar
canım oğlum miniğim hasta
2 hafta sonra kesin tanı konulacak
bağışıklık sisteminde sıkıntı var
çok düşük dedi doktor
yükselmezse iğne tedavisi ona da cevap vermezse kemoterapi
hem bebeğime dua edin istedim hemde inşaallah yoktur ama aranızda bebeği böyle olanlar varsa tecrübe edinmek istedim
neler bekliyor beni?
Simdi 12 yasinda olan kizkardesim daha bezli bebekken acile atesi var diye gitmistik. Kan aldilar veyaz kan hucreleri yukselmis doktor bize losemi olabilir dedi biz sok gecirdik. Megerse enfeksiyonu varmis o yuzden yukselmis. Aklina kotu sey getirme arkadasim rabbim evlat acisi gostermesin hepimizebebeğim bir yaşında henüz
sadece alerji den şüphelenip götürdük
kan tahlilinde çıktı
enfeksiyon hastalıklarıda bunu tetiklermiş
son zamanlarda kulak enfeksiyonu geçirmişti ben buna bağlıyorum ki inşaallahta öyledir
Hayır bu hastalıkta aksine bağışıklık o kadar kuvvetli oluyor ki savunma hücreleri artık kendi hücrelerine bile savaş açıyor. Doku altı kanamalarına sebep oluyor. Daha ağırı organ kanamaları. Belden aşağısında benek benek deri altı kızarıklık ve eklemlerde morluklarla anlaşılıyor. Kızarıklık alerji döküntüsü gibi değil. Önce iğne ucu kadar minik sonra yavaş yavaş toplu iğne ucu kadar olup hafif morlasiyor. Fakat duzelebilen bir hastalık. Neyin sebep olduğu bilinmiyor.Bağışıklığı neden çökmüştü acaba. Beslenme kaynaklı falan mıydı. Konu sahibine de çok geçmiş olsun inşallah kendi kendine toparlanır bebiş.
Cok çok geçmiş olsun. Önce Allah sonra iyi bir hekimle insallah atlatırsınız. Bağışıklık sistemini güçlendirici kurler doktora sorarak versenmerhaba hanımlar
çok düşük dedi doktor
hem bebeğime dua edin istedim hemde inşaallah yoktur ama aranızda bebeği böyle olanlar varsa tecrübe edinmek istedim
neler bekliyor beni?
Size de gecmis olsun. Malesef cok ağırdı...Bunu benim kızım da geçirdi. Beş yaş civarında. Çok zordu o günler. Allah'ım bir daha yasatmasin. Hiç kimseye yasatmasin. Benimkinin çok hafif seyirliydi. İstirahat ile geçti gitti çok şükür. Sizin ki baya kötü olmuş.
Konu sahibi üzülmeyin. Yakın zamanda grip geçirdiyse de dusebilir. Başka doktorlara da gösterin derim. Bizim gibi durumlarda başka belirtileri de muhakkak olurdu.
Aminn canim.. Rabbim tez zamanda sifa versin.. hayirlisiyla sana bagislasin.Allah razı olsun hanımlar
bu dünyada en çok anne olmayı sevdim en çokta o yıprattı beni
sadece dua edip normal yaşantımıza devam ediyoruz
mutlu olmak zorundayım çünkü anne sütü alıyor
mutlu olmak zorundayım sonuç ne olursa olsun
rabbim bu dünya da ki hiç kimseyi evlat acısı ile sınamasın
Canım benim geçmiş olsun bence kötü düşünme ki kötüyü çağırmayalım olur mu rabbim şifa derman versinmerhaba hanımlar
çok düşük dedi doktor
neler bekliyor beni?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?