Canım kızıma çok üzülüyorum

ILGAZ55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2009
7
0
meltem hanım ben dertli bir anneyim 14 yaşındaki kızıma ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırmış durumdayım kızımın davranışları evde başka dışarda başka evde çok asi dağınık sürekli erkek kardeşiyle didişme halinde hiç birşeyini paylaşmak istemiyor ona küçük ev işleri yaptıramıyorum bana geri laf veriyor dışarda çok sessiz çok hanım okulda soru sorulunca konuşuyormuş okulda sadece bir arkadaşı var ve arkadaşının sadece onunla ilgilemesini istiyor dışarda konuşmaya bile utanıyor ama evde bizi çok üzüyor birde herzaman bol şeyler giyiniyor vücudu belli olmasın diye utanıyor yaşadığımız yerde ilgili uzman DR bulunmuyor meltem hanım kusura bakmayın biraz uzun yazdım ama ben bir anneyim ve hep kendimi suçluyorum ben mi kızımı iyi yetiştiremedim acaba ben çok korumacı bir anneyim bu hatamı biliyorum.şimdieden vereceğiniz cevap için teşekkür ederim.

Rica ederim Ilgaz, kızınız ergenliğe girmiş. Önünüzde zorlu birkaç yıl var. Sitede ergenlik ile ilgili makalemi okuyun. Faydasını görürsünüz.
Okuldaki rehber öğretmenden bu konuda yardım alın.

DR meltem hanım öncelikle sorumu cevapladığınız için teşekkür ediyorum ve sizden biraz daha ayrıntı bilgi istiyorum evet kızımın ergenlik döneminde olduğunun farkındayım ama kızım küçükkende çok hırçın ve utangaç kimseye yaklaşmayan ve anneye bağımlı bir çoçuktu ve şuanda evet bir ergen ve bu sorunları şu anda kat kat yaşıyoruz hala anneye bağımlı ve bir anne olarak çok endişeliyim ya kızım ilerde bu sorunları aşamassa diye ve 12 yaşındaki kardeşide çok etkileniyor sürekli evde kavga gürültü ve genelde kızımdan kaynaklanıyor ve oğlumda sinirden oturup ağlıyor şimdi DR hanım lütfen bana biryol gösterin nasıl davranmalıyım bazen kafayı yiyecek duruma geliyorum ve oturup ağlıyorum ben kendimde panik atak hastasıyım ve bunlar beni çok üzüyor hep iyi bir anne olmadığımı düşünüyorum ve cevabınızı beliyorum şimdiden teşekkür ediyorum AYRICA GÖNÜLLÜ OLARAK BİZLERİN SORULARINI YANITLADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM ALLAH RAZI OLSUN..

Bu süreçte önemli olan ailelerin çocuklarla ilişkilerimizde asla çatışmacı olmamalıyız. Ergenlik döneminin en önemli püf noktası çocuğumuzla çatışmamaktır. Çocuğunuzu dinleyin. Neden bu kadar hırçın olduğunu anlamaya çalışın. O büyüyor. Büyümek çok zor.
Bu konuda maharet sizde.
Kolay gelsin

X